Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE, cuvântul al IV-lea - SFÂNTA CRUCE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18640)

Ali Baba 07.12.2017 13:47:39

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655482)
Nu prea mă interesează... Si dacă găsesc sec 3 te ajută cu ceva ?

daca gasesti nu e cladire crestina. ;)

AlinB 07.12.2017 13:48:41

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655482)
Nu prea mă interesează... Si dacă găsesc sec 3 te ajută cu ceva ?

Nu ca stie el mai bine. Sau daca nu stie, e si mai adevarat.

AlinB 07.12.2017 13:49:46

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 655485)
daca gasesti nu e cladire crestina. ;)

Evident, doar e simbol pagan, nu? :)

Actualele biserici sunt vechile temple, si Dumnezeu e Zeus..bla bla..hrana pentru prosti.

AlinB 07.12.2017 13:54:53

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655282)
Sunt total de acord sa ramanem in credinta stramoseasca. Tocmai de aceea pastram credinta stramosilor nostri, sfintii apostoli, asa cum a fost data atunci, pe vremea lor, fara noianul de adaugiri si modificari (facute timp de 2000 de ani). "VA INDEMN SA LUPTATI PENTRU CREDINTA CARE A FOST DATA SFINTILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA" (Epistola apostolului Iuda, vers. 3). Sa pastram ce a fost dat atunci, odata pentru totdeauna.

Pai credinta voastra a fost data de niste profeti mincinosi abia prin secolul 19 :)

AlinB 07.12.2017 13:56:05

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655270)
Unde sa caut? Poate in traditiile omenesti. In Biblie, in Noul Testament, nu ai sa gasesti ,misticism, semne (inclusiv semnul crucii), obiecte de cult, etc. Credinta crestina este caracterizata prin ascultarea de Cuvantul lui Dumnezeu si modul de vietuire. Dumnezeu nu are nevoie de semne si ritualuri inventate de om.

In Noul Testament n-ai sa gasesti crestini cu instrumente muzicale folosite la inchinare sau platind zeciuiala sau tinand Sabath -ul, ferindu-se de carnea de porc si uite asta nu v-a impiedicat sa adoptati nazdravaniile astea :)

bairstow 07.12.2017 14:52:31

Credința dată o dată pentru totdeauna... Deoarece biserica nu poate fi biruită. Si nu dată in etape de White sau altcineva. Biserica se luptă, unii din ea au părăsit-o iar alții tin ce vor ei si nu cum invata biserica. Daca biserica nu poate fi biruită la fel e si credința. La adventiști si la ceilalți acest verset este interpretat ca si cum credința se poate pierde. Dar dacă se pierde credința se pierde si biserica. Adventiștii si altii se luptă ca sa păstreze dar o fac după judecată omeneasca deoarece daca credința s-a pierdut s-a pierdut si biserica care este stâlp si temelie al adevărului. Apoi biblia spune sa ascultam de mai marii nostrii si de biserică. Dar White a ascultat de interpretarea ei biblică si de viziunile ei care provin de la cel rău si in viziunea celorlalte asa zise biserici neoprotestante. Asa cum zic si adventiștii ca vorbirea in limbi a penticostalilor nu vine de la Dumnezeu. Totul trebuie luat logic dar repet la cat sunt de indoctrinati numai rugăciunea este de ajutor...

Penticostalul Traditional 07.12.2017 16:44:40

;)
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 655476)
Amuzant cun se cearta doi penticostali pe un forum ortodox :)
Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655480)
Pe de altă parte Alin cred că gres™es™ti, e doar un penticostal pe aici

Ai dreptate, bairstow.

Dar nu-i singura data cand Alin greseste.
Mi se pare ca el nici nu crede ca Helen White poarta numarul fiarei...

bairstow 07.12.2017 17:30:08

Eu stiu ca cel puțin un sfânt ortodox spunea ca numărul fiarei se potrivește lui antihrist dar si antihriștilor.

marivas6519 07.12.2017 17:49:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 655488)
Pai credinta voastra a fost data de niste profeti mincinosi abia prin secolul 19 :)

Gresit. Adventistii dau socoteala pentru credinta lor cu ceea ce au spus "stramosii" (sfintii aposatoli) in sec. 1 si este consemnat in Sfanta Scriptura. Aratati cu Scriptura (numai cu Scriptura) unde gresesc adventistii. In toate discutilei am venit si voi veni numai cu versete din Scriptura, nicidecum vre-un citat din altcineva.

marivas6519 07.12.2017 17:56:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 655489)
In Noul Testament n-ai sa gasesti crestini cu instrumente muzicale folosite la inchinare sau platind zeciuiala sau tinand Sabath -ul, ferindu-se de carnea de porc si uite asta nu v-a impiedicat sa adoptati nazdravaniile astea :)

Iarasi gresit.
1. Instrumentele muzicale: nu sunt punct de doctrina. Ne putem lipsi de ele.
2. Zeciuala: Domnul Isus ne indeamna sa facem acest lucru (Matei 23:23).Dumnezeu ne da putere sa ne castigam cele necesare.
3. Sabatul: sunteti intr-o mare, mare eroare. Domnul Isus (Domnul sabatului) a pazit sabatul iar sfintii apostoli de asemenea (o spune Scriptura - pe care dvs. nu o cunoasteti)
4. Mancaruri necurate: apostolii "nicidecum nu au mancat" (cum spune apostolul Petru) mancaruri necurate (cum ar fi porcul).

Daca vreti lamururi scripturistice, se pot deschide vreo 3 discutii noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:20:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.