Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   Barbatul crestin si ispitele femeii - de data asta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6955)

Mihnea Dragomir 25.02.2011 21:46:09

Concluzia topicului este că femeile în biserică sunt ispitite de dunga de la chiloții bărbaților și de părul de pe pieptul lor ? Și eu, care credeam că sunt ispitite de fervoarea religioasă a bărbaților ! De felul smerit în care îngenunchează, de adâncimea metaniilor, de pasiunea cu care sărută icoanele, de felul plin de curaj în care fac pasul înainte, la chemarea Bisericii, pentru lupta nevăzută !

Melissa 25.02.2011 21:55:14

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 341976)
Tot nu m-a lamurit nimeni cu rostu' decolteului...

Exact acelasi rost ca si camasile barbatesti cambrate , cu gulere inalte si descheiate pana la buric a la Botezatu...

coralina 26.02.2011 00:02:09

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 341886)
.......Buna cuviinta ne spune de ex., sa nu venim in panataloni la biserica (desi decenta permite), sa nu ne rujam (desi decenta permite si asta etc).....

Eu nu reusesc sa pricep sub nici o forma de ce este catalogata drept indecenta purtarea pantalonilor de catre femei. Bun, trebuie sa avem model pe Maica Domnului, de acord. Dar in aceeasi masura barbatii trebuie sa Il aiba model pe Insusi Iisus Hristos. Ati vazut pana acum vreun barbat invesmantat in "toga" / panza la biserica? Pentru ca asa se purta Iisus si asa este reprezentat in toate icoanele. Sfintii Apostoli de asemenea, nici unul nu purta pantalon la dunga, camasa si sacou. Ba unii sfinti sunt pictati purtand un fel de pantalon scurt (vedeti icoanele cu Sf. Gheorghe), cum ar fi ca barbatii bine-credinciosi sa se ia dupa ei si sa vina cu picioarele la vedere la biserica?

De ce se "sare" peste lucrurile astea, insa femeilor li se imputa degraba (e pacat mentionat in indreptarele de spovedanie) purtarea de pantaloni (nu mulati, nu transparenti, nimic iesit din comun). Oare ortodoxele din Siberia se duc la biserica cu fusta la cele -40 de grade de-afara? Sau sunt exceptate de la "regula"?

Comparatia dintre purtarea de pantaloni si rujarea buzelor nu este una valida; cu ruj te dai pentru a fi "frumoasa", a iesi in evidenta, etc. Pantaloni porti din comoditate sau de frig, nu pentru a atrage atentia in vreun fel.

Noesisaa 26.02.2011 00:36:30

Cum merg femeile ortodoxe la biserica in Siberia?

Asa: http://blogs.reuters.com/faithworld/...rate-epiphany/

Melissa 26.02.2011 01:04:03

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 342096)
Eu nu reusesc sa pricep sub nici o forma de ce este catalogata drept indecenta purtarea pantalonilor de catre femei.

O mica corectie : Anna chiar a specificat ca decenta ne permite sa venim in pantaloni in biserica.Spunea ca nu ne permite buna cuviinta.E o diferenta!

Melissa 26.02.2011 01:08:44

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 342096)
Pantaloni porti din comoditate sau de frig, nu pentru a atrage atentia in vreun fel.

Pai sunt femei care sunt sexy in fusta,chiar daca fusta este midi sau maxi si mai repede nu ar atrage atentia imbracate in niste pantaloni office.
Dincolo de vesminte, atitudinea e cea care face diferenta.Parerea mea.

Melissa 26.02.2011 01:13:01

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 342121)
Cum merg femeile ortodoxe la biserica in Siberia?

Asa: http://blogs.reuters.com/faithworld/...rate-epiphany/

:-)))) deci ortodoxa aia viteaza a turnat pe gat niscavaia Stalinskaya de avea asa un acoperamant la -28 grade celsius..!Sau poate ca s-a uns cu grasime de foca inainte!..

coralina 26.02.2011 01:29:27

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 342131)
O mica corectie : Anna chiar a specificat ca decenta ne permite sa venim in pantaloni in biserica.Spunea ca nu ne permite buna cuviinta.E o diferenta!

Corect. Reformulez intrebarea: cu ce lezeaza purtarea pantalonilor de catre femei buna cuviinta?

Noesisaa :) asta da exemplu de tinuta de dus de biserica... :)

calator prin ploaie 27.02.2011 08:39:59

Ca purtam fuste , pantaloni, ca ne rujam sau machiem, conteaza mult mai putin , decat intentia din suflet cu care intram in biserica, profunzimea rugaciunilor rostite in gand si concentrarea la liturghie....Ca te aranjezi, in limitele bunului gust, inseamna respect de sine...nu ispitire....

calator prin ploaie 27.02.2011 08:45:41

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 342055)
Concluzia topicului este că femeile în biserică sunt ispitite de dunga de la chiloții bărbaților și de părul de pe pieptul lor ? Și eu, care credeam că sunt ispitite de fervoarea religioasă a bărbaților ! De felul smerit în care îngenunchează, de adâncimea metaniilor, de pasiunea cu care sărută icoanele, de felul plin de curaj în care fac pasul înainte, la chemarea Bisericii, pentru lupta nevăzută !

Esti mortal...Mihnea....De unde le scoti?
ps. recunosc....pe mine ma atrag crucile largi pe care le fac extrem de smeriti cand aud de pacatul adulterului....si convingerea cu care rostesc aproape in transa"si ne iarta noua pacatele"....ca deh....or fi multe...stiu ei ce stiu....

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:05:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.