Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sa invatam sa ne corectam... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7283)

Lilith23 14.07.2011 07:17:12

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 377264)
Nu pare noutate,cred ca LePetiteMoc voia sa puna accentul pe faptul ca subiectele nu au fost atat de grele pe cat au sustinut candidatii ca ar fi.
Asa mi-a parut mie,poate ne raspunde chiar ea.

Atunci titlul postarii ei n'are nicio legatura.

LaReine 14.07.2011 17:34:25

Se vede cine n- a facut gramatica la liceul pedagogic foloseste ' in loc de - .

AlinB 15.07.2011 14:47:42

Asta se poate trece usor cu vederea.

Mai nasol e sa scrii la profil "Ortodox" si sa n-ai scoala primara duhovniceasca.
Asta da tragedie.

Marin49 22.03.2013 20:52:36

A sarit in sus

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 227810)
Mda, si totusi verbul a sari...implica desprinderea de pe sol...automat in sus, asta indiferent de ce urmeaza dupa... :21:

Referit la " scrieti"...si " scriti", acum verific...deci verific, pentru ca nu imi pare deloc ca varianta subliniata de tine ar fi varianta corecta, pentru ca ma zgaraie :4:.

Si da, nici nu e....atata doar, pe la sfarsitul pledoariei...ai avea dreptate!!!

P.S. Banuiesc ca a fost doar o greseala de tehnoredactare aceasta " poate stii cineva" :5:

...si totusi..., "ghemuita pe vine", vazandu-ma venind, "a sarit in sus ca un arc"...ori "scriti" voi cum e corect. (n.m. nu s-a desprins de la sol). In zona Munteniei, de unde sunt si eu, s-a "incetatenit" in vorbire, apoi in scris, dezacordurile gramaticale. Acest fenomen a influentat folosirea dezacordului gramatical, chiar de catre persoane care cunosc, dealtfel, gramatica.

Marin49 22.03.2013 21:05:07

' sau -

Citat:

În prealabil postat de LaReine (Post 377500)
Se vede cine n- a facut gramatica la liceul pedagogic foloseste ' in loc de - .

...dar de ce trebuie folosit ' sau -, cand corect este nu a facut..., insa io stiam ca gramatica se invata, nu se face! Da' mai stii.

Marin49 22.03.2013 21:18:55

...gramatica, materie de baza....

Candidatul, prin insasi postura in care se afla de "candidat" - el este "candid"!

Miha-anca 22.03.2013 21:51:47

Citat:

În prealabil postat de Marin49 (Post 511808)
In zona Munteniei, de unde sunt si eu, s-a "incetatenit" in vorbire, apoi in scris, dezacordurile gramaticale.

Dezacordurile s-au incetatenit in toata Romania, din pacate. Alta data muream de rusine la cel mai mic dezacord, iar la TV erau de-a dreptul inimaginabile. Ce s-a intamplat cu respectul fata de limba romana?

Miha-anca 22.03.2013 21:55:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 377830)
Asta se poate trece usor cu vederea.

Mai nasol e sa scrii la profil "Ortodox" si sa n-ai scoala primara duhovniceasca.
Asta da tragedie.

Prima conditie e botezul ortodox; o fericire, nu o tragedie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:40:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.