![]() |
Citat:
Aici însă se mai ridică și problema tehnologiei și a raporturilor ei cu viața de mântuire. Pare-se că unii consideră că Viața Veșnică se va face în compania cipurilor etc. ACEASTĂ PROBLEMĂ RIDICĂ PROBLEMA MAI LARGĂ A MODELULUI DE GÂNDIRE ȘI VIEȚUIRE SPECIFICĂ BISERICII ȘI VIEȚII DE MÂNTUIRE! Ori în acest orizont de discuție paradigmele de gândire și de viețuire ale Bisericii Creștine, și chiar ale unor curente din Antichitate precum religiile de mistere, filozofia greacă cu influențele ei din misteriile trace etc, sunt diferite în originea, morfologia și finalitățile lor în comparație cu modelele societății bazate pe tehnică și tehnologie, pe consum, pe așa zisa "știință" ca unic mod de cunoaștere a "adevărului". Paradigma Bisericii este centrată pe descoperirea lui Dumnezeu, pe cunoașterea lui Dumnezeu, pe viața inspirată de Duhul Sfânt și în acord cu voia lui Dumnezeu spre naștere, creștere și desăvârșire spirituală, morală și noetică. Paradigma sau una dintre paradigmele actuale de care ne lovim zilnic și de care suntem aproape siluiți este centrată pe naturalism, tehnologism, consumism, utilitarism, pe efemer în cele din urmă. Dumnezeu și toată paradigma de viețuire cu Dumnezeu sunt excluși în esență și în cele din urmă de acest consumism, utilitarism, tehnologism și tehnolatrie, rispirea timpului și așa mai departe. Aici văd că este o problemă fundamentală și care va duce inevitabil la divergență, la despărțire între adepții unor modele de gândire, de viețuire, a unor modele ontologice distincte și opuse, contradictorii în cele din urmă! Citat:
Chiar și dacă cipul nu ar fi semnul fiarei, asta nu înseamnă că cipuirea, cipurile și implantarea lor în oameni, precum și un eventual sistem totalitar diavolesc sunt în acord cu credința creștină ortodoxă! REȚINEȚI BINE ACEST LUCRU! Așa zisa "desființare" a mitului "cipofobic" și a "sectei cipofobe" nu anulează și nu va anula problema reală spirituală și morală pe care o ridică cele de mai sus, precum și implicațiile utilizării lor în practică! Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Adica, corect, omul legat de pamant si capriciile vremii are sanse mult mai mari sa nutreasca sentimente religioase, dar asta nu inseamna neaparat ca va fi mai moral sau va adopta o credinta autentica. Asa cum nu inseamana ca toti cei care traiesc la bloc cu televizor si Internet nu se vor mantui. Ca sa nu mai vorbim ca Occidentul a luat-o razna dpdv religios cu mult inainte ca ceea ce se cheama "progres tehnologic" sa fi inregistrat evolutii semnificative. |
Citat:
|
Ca sa ne continuam discutia am nevoie de consecventa. Daca ne contrazicem de la postare la postare si incercam sa aratam doar ca avem noi dreptate (nu sa sustinem o anumita idee) este inutil.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asa, "pozitia unor catolici".... De ce pozitia unor catolici? De ce nu si pozitia unor ortodocsi. Eu sunt ortodox, deci e si pozitia unor ortodocsi. De ce nu si pozitia unor protestanti (nu ca m-ar interesa pozitia lor)? Sau atei? Citat:
|
Citat:
Citat:
Am vazut si eu prostia aia sectanta, filmul cu 666. E ceva ca in filmul ala. Semul e rau, dar poti sa il falsifici si atunci ai acoperire. Adica imi iau un 666 "fals". Dec nu poti sa fii impotriva unui singur element cu potential nociv. Daca spui ca esti corect esti corect pana la capat. Daca nu pot crede ca ai un interes sau ca esti manipulat, fie de cineva cu interes fie de niste parannoici. Ps: Nu sugerez ca ar fi cineva interesat (dintr-un alt motiv) de lupta anticip. Cel mult diavolul ca sa creeze diversiune de la aspectee importante: trairea. Citat:
Ca presupun eu, ca asa cred eu... nu au nici o valoare. Repet au fost si altii care au "vazut" nu stiu ce pericole. Au fost si altii care au "vazut" anii in care vine Apocalipsa si au avut acelasi discurs. Citat:
Am așa o senzație că spuneți lucrurile foarte apăsat accentuând pe BOR. Citat:
2. Nu inseamna ca PAREREA unei adunari panortodoxe (atentia nu este vorba despre un Sinod Ecumenic si nu pentru ca nu ar fi catolicii, ca sa nu fiu acuzat de ecumenism, ci pontru ca au fost 7 Sinoade Ecumenice care au statornicit invatatura) are valoare superioara celei a BOR. Pana la urma nu este vorba despre o invatatura de credinta. Tocmai asta este pericolul ca luptatorii anticip vor sa o transforme in dogma. Citat:
Citat:
Citat:
2. Pozitia unei minoritati a propriilor credinciosi. Unei minoritati cu atitudine agresiva si anti Sf Sinod al BOR. Este important. Citat:
|
Citat:
|
De acord cu tine.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca vorbim de implantarea cipului pot fi de acord. Dar nu despre asta vorbim. Ca limiteaza libetatea: am mai spus si internetul, calculatorul, telefonul mobil si multe alte astepte ale societatii moderne ingradesc libertatea. Si nu prea vad oameni renuntand la telefonul mobil din acest motiv. Citat:
Si mai am o intrebare. E personala. Dar mi se pare ipocrizie sa lupti impotriva a ceva si sa folosesti acel ceva. Aveti card bancar? Are cip? Si ca mi-am adus aminte: astept raspunsul la intrebarea care sunt institutiile publice care au implementat obligativitatea platii cu cardul. |
Citat:
Corect, dar si genul asta de lupta are unele aspecte ce tin de totalitarism. Sunt convins ca o parte insemnata, in perioada potrivita si in poziiile potrivite, ar incepe o noua inchizitie. Adica baza lor cu protejarea libertatii ar fi prima incalcata de ei. Libertatea crestinului sta tocmai in credinta si faptele sale. In primele secole nu tin minte (cand eram si eu mai tanar :)) ) sa se fi organizat proteste si rascoale anti sistem. Un sistem dealtfel opresiv si vadit anticrestin, nu ca in zilele noastre. Sau in perioada comunismului. Proprie crestinilor nu este revolutia si atitudinea violenta. "Dati Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu". E bine sa iti vezi de viata ta si atunci cand va veni momentul (pentru ca apocalipsa nu o poti amana si nici nu este rolul tau asta) si c trebui sa faci lucruri ce contravin invataturii Bisericii sa marturisesti si sa suporti cu stoicism consecintele. Asta au facut martirii primelor veacuri. Nu au uneltit si nici protestat pe fata impotriva sistemului. |
Citat:
Citat:
Am precizat că nu mă refer neapărat la exemplul dat de tine (care se referă la cip), ci la modul general de a da credit ”beneficiilor” progresului tehnologic. Citat:
|
Citat:
Nu luptam impotriva tehnologiei, dar nici nu o promovam. Cu excemptia cazului in care cazului in care avem un interes. Si oricat ne-am da noi de rotunzi toti facem compromisuri. Acum vorba aia "exista compromisuri compromitatoare si compromisuri necompromitatoare" ;) Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar cu masini, destui. Inclusiv mai nou se pare ca unii au si Internet in chilie. |
........................
|
Citat:
|
Europarlamentarul Elmar Brok vrea ca imigranții români să fie amprentați. La ce ar ajuta amprentarea
Banuiesc ca stiti stirea. Si Germania nu este singura tara. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu cred ca tehnologia in sine e vinovata pentru decadenta morala. Cel mult ajuta pe cei care aleg sa mearga in jos, sa alunece mai usor. Dar poate functiona si invers, adica uite cata sursa de informare ortodoxa este accesibila acum fata de acum 20 ani in urma. |
Citat:
Un exemplu aleator: fara cip, nu erai aici si acum tastand toate chestiile astea. Citat:
Citat:
Bani pierduti inseamna 99.99% bani pierduti definitiv si irecuperabil. Un card pierdut, inseamna 99.99% ca banii sunt inca ai tai. Sau gandeste-te altfel: trebuie sa ajungi undeva cu 10000RON in buzunar, mergi noaptea sau pe un drum nesigur. Nu cred ca te-ai simti foarte confortabil. |
Citat:
E ca si cand ar zice Vadim ca americanii trebuie impuscati. Fix fas. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu are de unde sa stie ca e pin -ul corect decat daca e aproape de un atm.
Si are si limita de suma. Ceea ce face ca talhariile de carduri sa fie destul de rare. Eu unul nu am auzit. |
Uite, un program din asta ne-ar trebui. Ce cariera as face. :)
http://www.youtube.com/watch?v=LciBRRkG_y8 |
Citat:
|
Citat:
Ce tare e asta : "Think about the power of that ! " |
O femeie descrie efectele implantului cu microcip -implantat impotriva vointei sale
http://www.cocoon.ro/?p=521 |
Citat:
|
Atraseseram atentia asupra mega-magariei facute in Parlament pe Legea 235/2013 privind cartile de identitate. Pe atunci nu era inca clar ce au facut alesii nostri cu “alternativa”, existenta in OUG emisa de guvern: NOILE BULETINE VOR FI SI CARDURI DE SANATATE! Decizie de ultim moment incredibil de ABUZIVA a PARLAMENTULUI.
Intre timp, mass-media ne informeaza ca MAI propune dezbaterii o hotarare bazata pe aceasta lege si ne mai spune ca, de fapt, ambele carti de identitate, si “modelul vechi” (cum spune legiuitorul), si cea “electronica” vor avea cip! Cartea de identitate va avea încorporat un cip cu interfață contact, iar Cartea electronică de identitate (CEI) și Cartea electronică provizorie vor avea încorporate un cip cu dublă interfață, cu contact și contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilități de procesare criptografică, memorie internă și au implementate intern măsuri de protecție avansată împotriva accesului neautorizat și a copierii/ alterării informațiilor conținute. Prin modificarile aduse ideea alternativei a fost anulata, deci nu se mai intelege utilitatea pastrarii celor doua tipuri. Fie autoritatile isi asuma sa introduca un buletin electronic cu functie simultana de card de sanatate (si se expun, astfel, unor contestari mult mai directe si frontale), fie asuma ideea alternativei pana la capat si lasa cartile de identitate simple. “Gura pacatosului”:MINISTERUL DE INTERNE recunoaste, intr-o adresa catre Forul Ortodox Roman, ca introducerea buletinelor electronice fara optiune AR FI INCALCAT DREPTURILE OMULUI!! Pai si ce-ati facut domnilor cu dreptul la optiune? V-ati folosit de el doar ca sa o faceti si mai lata, bagandu-ne pe gat buletinul electronic unificat cu cardul de sanatate? http://www.razbointrucuvant.ro/recom...e-electronice/ |
Citat:
Pe Alin îl lăsăm în plata Domnului, poate va pricepe și el într-un final sensul discuției. |
Oameni buni hotarati-va. Daca spuneti ca cipul va incalca dreptul la libertate demonstrati cum. Dar daca o face in acelasi fel in care o face contul pe FB, pe forum, contul de e-mail, etc, sau telefonul mobil ca sa fie valid protestul vostru si sa nu fie suspectat de ipocrizie renuntati si la celelalte.
Daca spuneti ca cipul este semnul fiarei din Apocalipsa demonstrati asta fie stiintifc (nu stiu cum), fie pe baza Sf Traditii si Sf Scripturi. Daca nu puteti, nu va mai agitati cand altii va fac sectanti ca introduceti dogme noi. In plus e simplu, cum Apocalipsa nu poate fi evitata sau amanata si nici nu e rolul crestinilor sa o faca ar trebui sa fiti fericiti. Solutia e simpla, ori va ascundeti in pustiu, ori aveti onoarea de a suferi moarte martirica. Mai exista vreo varianta? La orice, la utilizarea cipului, la motivul respingerii lui sau la modalitatea de actiune. |
Citat:
Nu vezi câte prostii tastăm? Sau tu tastezi numai bine? Citat:
|
Citat:
Am putea face ceva mai bun in timpul asta? Dar ce diavolul nu stie ca a gresit? Asta nu il face sa se corecteze, nu? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Iar unul care s-a îndreptat nu-și mai pierde timpul cu lucruri mărunte și deșarte. Citat:
|
|
Din 2014 cip implantat obligatoriu pentru nou-născuți
http://buzlecatalin.wordpress.com/20...u-nou-nascuti/ |
Citat:
|
Citat:
Si nu e neaparat vorba de 10.000ron, chiar si 1000-2000, daca reprezinta castigul tau pe o luna sau doua nu prea cred ca te simti confortabil la gandul ca te-ai putea trezi fara ei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:52:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.