![]() |
Citat:
deci ramane cum am stabilit. nu mai sari peste unele litere ca pierzi esentialul. |
Citat:
|
Citat:
eu ti-am dat raspuns la un sfat al tau. |
Citat:
În al doilea rând tu n-ai răspuns la argumentele mele, doar le-ai ocolit. |
Citat:
I'm out. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai apoi, la versetul 39 nu scrie nici "respirație", nici "duh", ci se continuă ideea de la versetul 37, adică "fantasma". Așa precum te faci că nu știi, Evanghelia în original nu a fost împărțită pe versete și nici nu se punea punct între propoziții.:58: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Scrie asa: "Pentru cã de credem cã Iisus a murit si a înviat, tot asa (credem) cã Dumnezeu, pe cei adormiti întru Iisus, îi va aduce împreunã cu El."(1 Tesaloniceni 4:14) Se vorbeste despre invierea celor morti (adormiti) in Hristos, pe care Domnul ii va lua cu El. O spun clar si versetele urmatoare. Domnul nu aduce nimic din cer spre pamant ci invers, va aduce la Tatal pe cei inviati. Acum, conform credintei dvs., unde va avea loc jonctiunea dintre duhurile mortilor (acele entitati constiente si pline de viata) si cadavrele lor? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Daca in Iad nu sunt demoni, si v-am aratat in Apocalipsa unde se spune ca din Iad sunt scosi doar oameni, pt judecata, cine chinuie acum pe cei din Iad? daca demoni nu sunt acolo?
|
sufletul moare (2)
”Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;” (Ieșirea 31,14 - versiunea Sinodală) În originalul ebraic, expresia este [וּמָח מות] ”de moarte să moară”, iar în traducerea Septuaginta verbul folosit este [έξολεθρεύω] ”a distruge total”. Bineînțeles, în ambele versiuni, este vorba de נֶפֶשׁ/ψυχή adică suflet. Amar de el ”suflet nemuritor”, ce poate fi omorât, stârpit, distrus total! |
Citat:
|
Citat:
Adancul e probabil acelasi loc din Apocalipsa 20:3 "Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme." Si mai este folosit si in Romani 10:7 "Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți!" |
Citat:
|
Deci, ce fac oamenii dupa moarte?
Topicul acesta a ajuns la venerabila varsta de 100 pagini, si e foarte greu sa rasfoiesti tot ... Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!
|
Citat:
S-ar putea sa mai existe si in LXX dar e doar o banuiala, o sa verific. |
Citat:
Acesta este și motivul pentru care nu putem avea încredere în astfel de relatări omenești. Singurul care ne poate spune adevărul, este Singurul care are nemurirea (1 Tim. 6,16) adică Dumnezeu. Iar adevărul despre starea morților se poate găsi doar în Sfânta Scriptură. Celelalte surse nu pot fi de încredere din motivul amintit mai sus. Bref: Scriptura vorbește despre moarte ca un somn în care nu există conștiență ori activitate, acestea fiind reluate doar după învierea celui mort, iar acest lucru se va petrece doar la revenirea Domnului Hristos. În ceea ce privește întrebarea esențială: Unde scrie în Biblie că sufletul e nemuritor, ori că acesta se desprinde de trup la moarte având viață, conștiență și simțuri independente? după mai bine de 100 de pagini -cum ați remarcat- nu s-a reușit a se răspunde de ”majoritarii” acestui forum. Eu am inițiat acest topic și mă văd în trista situație de a conchide că ”majoritarii” nu au un răspuns la întrebarea de bază a topicului. În consecință, nesperând să mai obțin un răspuns concret și la subiect, am început să postez în contrapartidă texte biblice ce demonstrează că sufletul, departe de a fi ”nemuritor”, el... moare. |
Citat:
|
Cap 9:
Și a trâmbițat al cincilea înger, și am văzut o stea căzută din cer pe pământ și i s-a dat cheia fântânii adâncului. Și a deschis fântâna adâncului și fum s-a ridicat din fântână, ca fumul unui cuptor mare, și soarele și văzduhul s-au întunecat de fumul fântânii. Și din fum au ieșit lăcuste pe pământ și li s-a dat lor putere precum au putere scorpiile pământului. Și li s-a poruncit să nu vatăme iarba pământului și nici o verdeață și nici un copac, fără numai pe oamenii care nu au pecetea lui Dumnezeu pe frunțile lor ... ...Și au ca împărat al lor pe îngerul adâncului, al cărui nume, în evreiește, este Abaddon, iar în elinește are numele Apollion. Cap 11 : Iar când vor isprăvi cu mărturia lor, fiara care se ridică din adânc va face război cu ei, și-i va birui și-i va omorî. Cap 17: Fiara pe care ai văzut-o era și nu este și va să se ridice din adânc și să meargă spre pieire. Și se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieții, văzând pe fiară că era și nu este, dar se va arăta. |
sufletul moare (3)
"Șapte zile să mâncați azime; din ziua întâi să depărtați din casele voastre dospitura, căci cine va mânca dospit din ziua întâi până în ziua a șaptea, sufletul aceluia se va stârpi din Israel." (Ieșirea 12,15 - versiunea Sinodală) Este vorba iarăși despre suflet (נֶפֶשׁ) și iarăși că va fi stârpit. În originalul ebraic este folosit verbul [כָּרַת] karath care are următoarele sensuri: a elimina, a ucide, a stârpi, a nimici, a distruge. Pentru a nu exista niciun fel de dubii, în traducerea Septuaginta termenii sunt aceiași: psiche și exoletreuo. Aceiași din postarea sufletul moare (2). Vai și amar de el suflet ”nemuritor” ce poate fi ucis, distrus, nimicit, stârpit! |
Citat:
|
Citat:
"Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Și cele ce ai pregătit ale cui vor fi?" (Luca 12:20) Este interesant că din acest text, reiese, că bogatul cu comportament nebun (în greacă: afron = nebun; fără minte; ignorant), are un suflet, el nu numai că este un suflet (asa cum sustineti voi adventistii ), dar el și are un suflet, prin care va da socoteală, pentru că s-a îmbogățit față de el și nu față de Dumnezeu, și în noaptea aceea Dumnezeu îi va cere sufletul și va pierde toate bunurile materiale. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Cuvantul suflet poate insemna insasi fiinta, omul (vezi Fapte 2:7), poate insemna trairile/sentimentele omului (vezi Matei 26:38), sau poate insemna viata (cum este cazul in pasajele postate de tine). Bogatului i se va lua viata, in noaptea aceea. Tu ce ai inteles ca i se va lua (i se va cere) bogatului? |
Citat:
|
|
Citat:
Si apropos, Luca zice in evanghelia sa (mesajul meu anterior) ca VOR cere sufletul bogatului. Cine sunt cei ce VOR sufletul? Doamne ajuta! |
sufletul moare ♫
"Iar omul curat, care nu se află departe în călătorie și nu va face Paștile, sufletul acela să se stârpească din poporul său, că n-a adus dar Domnului la vreme. Omul acela își va purta păcatul său." (Numeri 9,13 - versiunea Sinodală)
Același suflet (nephesh/psiche), aceeași stârpire (karath/exoletreuo) a lui... ♫♫♫♫ |
mda...melodie veche in top doar local (pe plaiuri adventiste) insa pe plan international melodia asta a iesit din top de mult, MULT timp. Doamne ajuta!
|
Domnule Stefan Florin, v-as ruga sa-mi explicati, in conditiile in care ati afirmat ca sufletul este o entitate ce iese din corp la moarte, deci independenta de trup, de ce Scripturile afirma ca sufletul e in sange, sangele fiind parte din trup? cf. cu Levitic 17:11 si alte texte.
http://biblos.com/leviticus/17-11.htm Latin: Biblia Sacra Vulgata quia anima carnis in sanguine est et ego dedi illum vobis ut super altare in eo expietis pro animabus vestris et sanguis pro animae piaculo sit ne·peč |
Citat:
Vă urez audiție plăcută ! |
sufletul moare (5)
”Cine va număra pe urmașii lui Iacov și gloatele din Israel cine le va socoti? Să moară sufletul meu moartea drepților acestora și să fie sfârșitul meu ca sfârșitul lor!" (Numeri 23,10 - versiunea Sinodală) Și iată un text care spune cât se poate de limpede că sufletul moare. Cum mai rămâne deci cu sufletul ”nemuritor”? |
Citat:
Textul pe care l-ați citat nu spune că sufletul este muritor, ci exprimă dorința autorului ca sufletul său să "moară moartea drepților". Două lucruri fundamental diferite. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citiți vă rog și în Biblia dumneavoastră Catolică: "Cine poate să numere pulberea lui Iacob și să calculeze a patra parte din Israel? De-aș muri de moartea celor drepți și de-ar fi sfârșitul meu ca al lor!”*" _______________________________ * Lit.: „să-mi moară sufletul". LXX are: „Cine a numărat sămânța lui Iacob și cine va număra familiile lui Israel? Fie ca sufletu-mi să moară printre sufletele drepților și seminția mea să fie ca seminția lor". Am citat și nota de subsol care-i lămureșre pe credincioșii catolici. Dacă mai era nevoie... Citat:
|
dar nu scrie destul de clar la Ezechiel 18:4 despre faptul ca sufletul moare?
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:12:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.