Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

mihai07 11.01.2012 14:18:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421488)
Da, da... esențialul din punctul tău preconceput de vedere... Nu, domnule, e bine să citești toată învățătura lui Hristos și să vezi dacă se regăsește undeva ideea aceasta cu mortăciuni în viață înainte de înviere!

Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor.
deci ramane cum am stabilit. nu mai sari peste unele litere ca pierzi esentialul.

osutafaraunu 11.01.2012 14:30:24

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421497)
Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor.
deci ramane cum am stabilit. nu mai sari peste unele litere ca pierzi esentialul.

Oare ce ciudățenie de învățătură mai iasă și din literele acestui verset (apropos, este Mat.8,22 sau Luca 9,60, ai uitat să specifici)? Că morții trebuie abandonați la poarta cimitirului ca să se ocupe de ei moșii și strămoșii lor defuncți? Sau mai simplu, conform principiului autogospodăririi: http://yoursmiles.org/tsmile/death/t10111.gif

mihai07 11.01.2012 14:33:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421502)
Oare ce ciudățenie de învățătură mai iasă și din literele acestui verset (apropos, este Mat.8,22 sau Luca 9,60, ai uitat să specifici)? Că morții trebuie abandonați la poarta cimitirului ca să se ocupe de ei moșii și strămoșii lor defuncți? Sau mai simplu, conform principiului autogospodăririi: http://yoursmiles.org/tsmile/death/t10111.gif

ce faci acum? ramai fara agumente si postezi de dragul de a avea ultimul cuvant?
eu ti-am dat raspuns la un sfat al tau.

osutafaraunu 11.01.2012 14:35:42

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421504)
ce faci acum? ramai fara agumente si postezi de dragul de a avea ultimul cuvant?
eu ti-am dat raspuns la un sfat al tau.

În primul rând, n-am ce comenta altceva la puerilul tău "argument".
În al doilea rând tu n-ai răspuns la argumentele mele, doar le-ai ocolit.

mihai07 11.01.2012 14:39:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421506)
În primul rând, n-am ce comenta altceva la puerilul tău "argument".
În al doilea rând tu n-ai răspuns la argumentele mele, doar le-ai ocolit.

Daca tu consideri cuvintele Mantuitorului puerile, nu ai de cat. Eu ti-am dat versete din Biblie, tu le consideri puerile. No comment.
I'm out.

iuliu46 11.01.2012 14:50:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421494)
Tu înțelegi românește, ori doar turcește? Ți-am indicat un manuscris mai vechi cu 1.600 de ani decât versiunea actuală grecească! Ce vrei mai mult decât atât?

Pai in manuscrisul ala al tau ce scrie 2 versete mai jos ? Scrie "respiratie " sau nu ? :24:

osutafaraunu 11.01.2012 15:38:19

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421507)
Daca tu consideri cuvintele Mantuitorului puerile, nu ai de cat. Eu ti-am dat versete din Biblie, tu le consideri puerile. No comment.
I'm out.

De ce-mi răstălmăcești vorbele? Pueril este "argumentul" tău (vezi, l-am trecut între ghilimele ca și-n postarea precedentă), nu cuvintele Mântuitorului.

osutafaraunu 11.01.2012 15:39:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421509)
Pai in manuscrisul ala al tau ce scrie 2 versete mai jos ? Scrie "respiratie " sau nu ? :24:

Mai întâi, nu e "manuscrisul meu", ci manuscrisul Evangheliei după Luca.
Mai apoi, la versetul 39 nu scrie nici "respirație", nici "duh", ci se continuă ideea de la versetul 37, adică "fantasma". Așa precum te faci că nu știi, Evanghelia în original nu a fost împărțită pe versete și nici nu se punea punct între propoziții.:58:

iuliu46 11.01.2012 18:45:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421519)
Mai întâi, nu e "manuscrisul meu", ci manuscrisul Evangheliei după Luca.
Mai apoi, la versetul 39 nu scrie nici "respirație", nici "duh", ci se continuă ideea de la versetul 37, adică "fantasma". Așa precum te faci că nu știi, Evanghelia în original nu a fost împărțită pe versete și nici nu se punea punct între propoziții.:58:

Mai uite-te o data acolo si o sa vezi ca scrie Pneuma.Oricum ne-am intins iar la vorba si iar n-ai uitat sa pomenesti de "mortaciuni " si "fantome".Credeti ca daca ne jigniti sfintii castigati ceva ? Voi santeti niste mortaciuni.

grasu77 11.01.2012 22:16:31

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421435)
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
versetele astea nu lasa loc de interpretari.

Bine zis. Nu lasa loc de interpretari. Versetele vorbesc lamurit despre inviere. Asta ai inteles si tu Mihai, nu-i asa?

grasu77 11.01.2012 22:33:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421403)
Ce imi ceri tu sa descriu ? Ce noi putem vedea sufletele mortilor ? Scrie acolo ca Iisus le va aduce cu el si ei vor invia primii

Scrie asa: "Pentru cã de credem cã Iisus a murit si a înviat, tot asa (credem) cã Dumnezeu, pe cei adormiti întru Iisus, îi va aduce împreunã cu El."(1 Tesaloniceni 4:14)

Se vorbeste despre invierea celor morti (adormiti) in Hristos, pe care Domnul ii va lua cu El. O spun clar si versetele urmatoare. Domnul nu aduce nimic din cer spre pamant ci invers, va aduce la Tatal pe cei inviati.

Acum, conform credintei dvs., unde va avea loc jonctiunea dintre duhurile mortilor (acele entitati constiente si pline de viata) si cadavrele lor?

osutafaraunu 11.01.2012 22:35:56

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421537)
Mai uite-te o data acolo si o sa vezi ca scrie Pneuma.

Măi fratele meu, m-am uitat și nu scrie! Dar poate sunt eu așa mai chior de felul meu... te rog pe tine să-mi subliniezi cu verde (cu roșu ți-am subliniat eu unde scrie fantasma), poate așa îmi dau seama mai bine. În versiunea grecească, ori în versiunea latină, ori în ambele... cum dorești.

Citat:

Oricum ne-am intins iar la vorba si iar n-ai uitat sa pomenesti de "mortaciuni " si "fantome".Credeti ca daca ne jigniti sfintii castigati ceva ?

1. Fă-mă să înțeleg: ortodoxia consideră că "sufletul" se desparte de trup și trăiește în continuare doar la sfinți, ori la toți credincioșii (respectiv și la necredincioși)?
  2. Nu crezi că acei sfinți ar putea fi și "ai noștri"? Și nu mă refer doar la sf. Pavel, sf. Petru, etc., ci și la miile de sfinți martiri care au murit pentru Hristos! Și atunci, cum adică îi "jignim"?
  3. Nu e vorba de jignire, iar dacă am ironizat ceva prin "mortăciuni trăitoare" a fost ideea aceasta nebiblică de morți (sfinți ori ne-sfinți deopotrivă) care totuși trăiesc undeva într-o altă sferă înainte de a fi înviați de Hristos, și nu niște persoane sfinte defuncte.
Citat:

Voi santeti niste mortaciuni.

Aceasta este deja cu adresă directă! Cred că și fratele Grasu este în asentimentul meu ca să-ți mulțumim frumos pentru acest compliment.

Profetul de carton 13.01.2012 11:54:25

Daca in Iad nu sunt demoni, si v-am aratat in Apocalipsa unde se spune ca din Iad sunt scosi doar oameni, pt judecata, cine chinuie acum pe cei din Iad? daca demoni nu sunt acolo?

osutafaraunu 13.01.2012 15:44:36

sufletul moare (2)

Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;” (Ieșirea 31,14 - versiunea Sinodală)

În originalul ebraic, expresia este [וּמָח מות] ”de moarte să moară”, iar în traducerea Septuaginta verbul folosit este [έξολεθρεύω] ”a distruge total”. Bineînțeles, în ambele versiuni, este vorba de נֶפֶשׁ/ψυχή adică suflet.

Amar de el ”suflet nemuritor”, ce poate fi omorât, stârpit, distrus total!

iuliu46 13.01.2012 17:13:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421570)
Aceasta este deja cu adresă directă! Cred că și fratele Grasu este în asentimentul meu ca să-ți mulțumim frumos pentru acest compliment.

Atunci nici eu nu v-am jignit...considera asa ca ti-am tras un pumn dar aveam o manusa de catifea pe mana. :9:

iuliu46 13.01.2012 17:28:17

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 421792)
Daca in Iad nu sunt demoni, si v-am aratat in Apocalipsa unde se spune ca din Iad sunt scosi doar oameni, pt judecata, cine chinuie acum pe cei din Iad? daca demoni nu sunt acolo?

Cand Iisus se intalneste cu indracitul ala care avea o legiune de draci,dupa ce le porunceste sa iasa ei se roaga sa nu fie trimisi in adanc.
Adancul e probabil acelasi loc din Apocalipsa 20:3 "Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme."
Si mai este folosit si in Romani 10:7 "Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți!"

osutafaraunu 13.01.2012 21:54:15

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421847)
Cand Iisus se intalneste cu indracitul ala care avea o legiune de draci,dupa ce le porunceste sa iasa ei se roaga sa nu fie trimisi in adanc.
Adancul e probabil acelasi loc din Apocalipsa 20:3 "Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme."
Si mai este folosit si in Romani 10:7 "Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți!"

Asta confirmă exact ce a spus dl. Profetu. Dacă acea ”Legiune” n-a fost trimisă [încă] în Adânc, dacă n-a sosit încă timpul ca diavolul să fie legat în Adânc, înseamnă că la ora aceasta nu sunt îngeri răi acolo. Rămâne deci valabilă întrebarea [la care nu s-a răspuns încă] pusă de el...

androneo 13.01.2012 22:19:14

Deci, ce fac oamenii dupa moarte?

Topicul acesta a ajuns la venerabila varsta de 100 pagini, si e foarte greu sa rasfoiesti tot ... Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!

iuliu46 13.01.2012 22:22:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421915)
Asta confirmă exact ce a spus dl. Profetu. Dacă acea ”Legiune” n-a fost trimisă [încă] în Adânc, dacă n-a sosit încă timpul ca diavolul să fie legat în Adânc, înseamnă că la ora aceasta nu sunt îngeri răi acolo. Rămâne deci valabilă întrebarea [la care nu s-a răspuns încă] pusă de el...

Era numai o constatare ca acel cuvant abysson e folosit doar de 3 ori in Noul Testament.De aici poate specula fiecare cum vrea . :1:
S-ar putea sa mai existe si in LXX dar e doar o banuiala, o sa verific.

osutafaraunu 13.01.2012 22:41:26

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 421932)
Topicul acesta a ajuns la venerabila varsta de 100 pagini, si e foarte greu sa rasfoiesti tot ... Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!

Stimate domnule Androneo, adevărul este că nimeni (dintre userii acestui forum) nu ar putea să spună cu certitudine acest lucru, deoarece nimeni n-a trecut ”pragul” să ne poată povesti cum e pe ”acolo”.

Acesta este și motivul pentru care nu putem avea încredere în astfel de relatări omenești. Singurul care ne poate spune adevărul, este Singurul care are nemurirea (1 Tim. 6,16) adică Dumnezeu. Iar adevărul despre starea morților se poate găsi doar în Sfânta Scriptură. Celelalte surse nu pot fi de încredere din motivul amintit mai sus.

Bref: Scriptura vorbește despre moarte ca un somn în care nu există conștiență ori activitate, acestea fiind reluate doar după învierea celui mort, iar acest lucru se va petrece doar la revenirea Domnului Hristos.

În ceea ce privește întrebarea esențială:

Unde scrie în Biblie că sufletul e nemuritor, ori că acesta se desprinde de trup la moarte având viață, conștiență și simțuri independente?

după mai bine de 100 de pagini -cum ați remarcat- nu s-a reușit a se răspunde de ”majoritarii” acestui forum. Eu am inițiat acest topic și mă văd în trista situație de a conchide că ”majoritarii” nu au un răspuns la întrebarea de bază a topicului. În consecință, nesperând să mai obțin un răspuns concret și la subiect, am început să postez în contrapartidă texte biblice ce demonstrează că sufletul, departe de a fi ”nemuritor”, el... moare.

osutafaraunu 13.01.2012 22:42:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421934)
Era numai o constatare ca acel cuvant abysson e folosit doar de 3 ori in Noul Testament.De aici poate specula fiecare cum vrea . :1:
S-ar putea sa mai existe si in LXX dar e doar o banuiala, o sa verific.

Termenul există și în LXX, însă nici acolo nu se spune că ar fi populat de demoni.

iuliu46 13.01.2012 22:47:07

Cap 9:
Și a trâmbițat al cincilea înger, și am văzut o stea căzută din cer pe pământ și i s-a dat cheia fântânii adâncului.
Și a deschis fântâna adâncului și fum s-a ridicat din fântână, ca fumul unui cuptor mare, și soarele și văzduhul s-au întunecat de fumul fântânii.
Și din fum au ieșit lăcuste pe pământ și li s-a dat lor putere precum au putere scorpiile pământului.
Și li s-a poruncit să nu vatăme iarba pământului și nici o verdeață și nici un copac, fără numai pe oamenii care nu au pecetea lui Dumnezeu pe frunțile lor ...
...Și au ca împărat al lor pe îngerul adâncului, al cărui nume, în evreiește, este Abaddon, iar în elinește are numele Apollion.

Cap 11 :
Iar când vor isprăvi cu mărturia lor, fiara care se ridică din adânc va face război cu ei, și-i va birui și-i va omorî.

Cap 17:
Fiara pe care ai văzut-o era și nu este și va să se ridice din adânc și să meargă spre pieire. Și se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieții, văzând pe fiară că era și nu este, dar se va arăta.

osutafaraunu 14.01.2012 14:05:28

sufletul moare (3)

"Șapte zile să mâncați azime; din ziua întâi să depărtați din casele voastre dospitura, căci cine va mânca dospit din ziua întâi până în ziua a șaptea, sufletul aceluia se va stârpi din Israel." (Ieșirea 12,15 - versiunea Sinodală)

Este vorba iarăși despre suflet (נֶפֶשׁ) și iarăși că va fi stârpit. În originalul ebraic este folosit verbul [כָּרַת] karath care are următoarele sensuri: a elimina, a ucide, a stârpi, a nimici, a distruge.

Pentru a nu exista niciun fel de dubii, în traducerea Septuaginta termenii sunt aceiași: psiche și exoletreuo. Aceiași din postarea sufletul moare (2).

Vai și amar de el suflet ”nemuritor” ce poate fi ucis, distrus, nimicit, stârpit!

stefan florin 14.01.2012 21:26:11

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 421792)

Biblia pomeneste de CHINUITORI, dar nu ne spune cine sunt acestia (Matei 18:21-35). Doamne ajuta!

stefan florin 14.01.2012 21:31:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422008)
"Șapte zile să mâncați azime; din ziua întâi să depărtați din casele voastre dospitura, căci cine va mânca dospit din ziua întâi până în ziua a șaptea, sufletul aceluia se va stârpi din Israel." (Ieșirea 12,15 - versiunea Sinodală)

Este vorba iarăși despre suflet (נֶפֶשׁ) și iarăși că va fi stârpit. În originalul ebraic este folosit verbul [כָּרַת] karath care are următoarele sensuri: a elimina, a ucide, a stârpi, a nimici, a distruge.

Pentru a nu exista niciun fel de dubii, în traducerea Septuaginta termenii sunt aceiași: psiche și exoletreuo. Aceiași din postarea sufletul moare (2).

Vai și amar de el suflet ”nemuritor” ce poate fi ucis, distrus, nimicit, stârpit!

mda...aceeasi placa veche!
"Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Și cele ce ai pregătit ale cui vor fi?" (Luca 12:20)
Este interesant că din acest text, reiese, că bogatul cu comportament nebun (în greacă: afron = nebun; fără minte; ignorant), are un suflet, el nu numai că este un suflet (asa cum sustineti voi adventistii ), dar el și are un suflet, prin care va da socoteală, pentru că s-a îmbogățit față de el și nu față de Dumnezeu, și în noaptea aceea Dumnezeu îi va cere sufletul și va pierde toate bunurile materiale. Doamne ajuta!

grasu77 15.01.2012 08:22:01

Citat:

În prealabil postat de androneo (Post 421932)
Daca cineva care cunoaste Sfanta Scriptura stie sa ne (mai) spuna (inca o data) ce se intampla cu oamenii care mor (sfinti sau nesfinti), ar fi minunat! Multumesc!

Ce se intampla cu oamenii care mor? La aceasta intrebare au raspuns foarte clar cei care au fost inviati. Despre perioada din timpul mortii, vedeti ce au povestit Lazar, sau fica lui Iair, sau Tabita (inviata de Sf. Apostol Petru), sau.... Tacerea lor absoluta spune totul despre ceea ce se intampla pe timpul mortii. Spune exact acelasi lucru pe care-l spune si Sfanta Scriptura (si despre care a mentionat osutafaraunu).

grasu77 15.01.2012 08:35:12

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422056)
"Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Și cele ce ai pregătit ale cui vor fi?" (Luca 12:20)
Este interesant că din acest text, reiese, că bogatul cu comportament nebun (în greacă: afron = nebun; fără minte; ignorant), are un suflet, el nu numai că este un suflet (asa cum sustineti voi adventistii ), dar el și are un suflet, prin care va da socoteală, pentru că s-a îmbogățit față de el și nu față de Dumnezeu, și în noaptea aceea Dumnezeu îi va cere sufletul și va pierde toate bunurile materiale. Doamne ajuta!

Adventistii sustin toate semnificatiile (caci sunt mai multe) biblice pe care le are cuvantul "suflet". Sa-ti amintesti acest lucru cand vei face alte afirmatii.

Cuvantul suflet poate insemna insasi fiinta, omul (vezi Fapte 2:7), poate insemna trairile/sentimentele omului (vezi Matei 26:38), sau poate insemna viata (cum este cazul in pasajele postate de tine).

Bogatului i se va lua viata, in noaptea aceea.

Tu ce ai inteles ca i se va lua (i se va cere) bogatului?

Profetul de carton 15.01.2012 08:37:39

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422054)
Biblia pomeneste de CHINUITORI, dar nu ne spune cine sunt acestia (Matei 18:21-35). Doamne ajuta!

Nu stiu daca contextul va da dreptate. Si chiar daca am accepta asta, ca in Iad sunt chinuitori, cine ar putea sa fie acesti chinuitori? Pot fi ori demoni, ori ingeri (desi e ingrat din partea noastra sa presupunem ca ori demonii ori ingerii lui Dumnezeu sunt pasibili de a face aceasta treaba ingrata, de a chinui sufletele). Putem acredita ideea ca Dumnezeu a lasat un spatiu in care demonii sa faca ce vor si anume sa chinuie sufletele, ei fiind stapani acolo? Nu stiu, dar daca ar fi asa, inseamna ca Dumnezeu si Diavolul sunt mana in mana. Unde mai pui ca niciunde in Scripturi nu se releva aceasta idee....DAR! exista profetii penticostali, care asa sustin prin proorociile lor, ca din Iad ies demoni, ca si cum ala ar fi fief-ul lor. De aia nu-i suport eu pe penticostali, ca vorbesc in numele Domnului MINCIUNI.

osutafaraunu 15.01.2012 12:32:47

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422056)
mda...aceeasi placa veche!

Nu. E aceeași melodie veche și originală pe trei plăci diferite:

În schimb, voi ați prezentat doar fluierături.

stefan florin 15.01.2012 12:39:13

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 422116)
Adventistii sustin toate semnificatiile (caci sunt mai multe) biblice pe care le are cuvantul "suflet". Sa-ti amintesti acest lucru cand vei face alte afirmatii.

Cuvantul suflet poate insemna insasi fiinta, omul (vezi Fapte 2:7), poate insemna trairile/sentimentele omului (vezi Matei 26:38), sau poate insemna viata (cum este cazul in pasajele postate de tine).

Bogatului i se va lua viata, in noaptea aceea.

Tu ce ai inteles ca i se va lua (i se va cere) bogatului?

mda...eram sigur ca o sa zici asta! Suflet=sentimente.Si unde este logica divina in expresia asta: "Întristat(E) este(SUNT) sufletul(SENTIMENTELE, TRAIRILE) Meu(MELE) până la moarte". (Matei 26:38). Era greu sa zica Iisus: Trist sunt eu pana la moarte, sau, Intristat sunt..?(Asta in cazul in care suflet=sentimente).
Si apropos, Luca zice in evanghelia sa (mesajul meu anterior) ca VOR cere sufletul bogatului. Cine sunt cei ce VOR sufletul? Doamne ajuta!

osutafaraunu 15.01.2012 14:31:44

sufletul moare ♫

"Iar omul curat, care nu se află departe în călătorie și nu va face Paștile, sufletul acela să se stârpească din poporul său, că n-a adus dar Domnului la vreme. Omul acela își va purta păcatul său." (Numeri 9,13 - versiunea Sinodală)

Același suflet (nephesh/psiche), aceeași stârpire (karath/exoletreuo) a lui... ♫♫♫♫

stefan florin 15.01.2012 20:14:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422122)
Nu. E aceeași melodie veche și originală pe trei plăci diferite:

În schimb, voi ați prezentat doar fluierături.

mda...melodie veche in top doar local (pe plaiuri adventiste) insa pe plan international melodia asta a iesit din top de mult, MULT timp. Doamne ajuta!

Profetul de carton 15.01.2012 20:28:13

Domnule Stefan Florin, v-as ruga sa-mi explicati, in conditiile in care ati afirmat ca sufletul este o entitate ce iese din corp la moarte, deci independenta de trup, de ce Scripturile afirma ca sufletul e in sange, sangele fiind parte din trup? cf. cu Levitic 17:11 si alte texte.

http://biblos.com/leviticus/17-11.htm

Latin: Biblia Sacra Vulgata
quia anima carnis in sanguine est et ego dedi illum vobis ut super altare in eo expietis pro animabus vestris et sanguis pro animae piaculo sit

ne·peč

osutafaraunu 15.01.2012 21:49:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 422200)
mda...melodie veche in top doar local (pe plaiuri adventiste)

Domnule, vă aflați într-o teribilă eroare. "Melodia" nu e doar pe plaiuri adventiste, ci paradoxal chiar și pe plaiuri ortodoxe! Precum [vă faceți că nu] observați, majoritatea partiturilor le postez în varianta ortodoxă.

Vă urez audiție plăcută !

osutafaraunu 16.01.2012 07:11:55

sufletul moare (5)

Cine va număra pe urmașii lui Iacov și gloatele din Israel cine le va socoti? Să moară sufletul meu moartea drepților acestora și să fie sfârșitul meu ca sfârșitul lor!" (Numeri 23,10 - versiunea Sinodală)

Și iată un text care spune cât se poate de limpede că sufletul moare. Cum mai rămâne deci cu sufletul ”nemuritor”?

Erethorn 16.01.2012 07:54:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422258)
Cine va număra pe urmașii lui Iacov și gloatele din Israel cine le va socoti? Să moară sufletul meu moartea drepților acestora și să fie sfârșitul meu ca sfârșitul lor!" (Numeri 23,10 - versiunea Sinodală)

Și iată un text care spune cât se poate de limpede că sufletul moare. Cum mai rămâne deci cu sufletul ”nemuritor”?

Domnule, aveți grave probleme la capitolul interpretării textelor biblice.

Textul pe care l-ați citat nu spune că sufletul este muritor, ci exprimă dorința autorului ca sufletul său să "moară moartea drepților". Două lucruri fundamental diferite.

osutafaraunu 16.01.2012 13:28:54

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422260)
Domnule, aveți grave probleme la capitolul interpretării textelor biblice.

Nu vă grăbiți, s-ar putea să fiți dvs. în această situație...

Citat:

Textul pe care l-ați citat nu spune că sufletul este muritor

Nici n-am spus așa. Am spus doar că "sufletul moare". Concluzia trebuie s-o trageți dvs.:3:

Citat:

ci exprimă dorința autorului ca sufletul său să "moară moartea drepților".

Iar această dorință ca sufletul lui să moară precum mor sufletele drepților ce indică, vă rog frumos? Nu faptul că sufletul nedreptului (nedreptului Balaam) moare la fel precum mor sufletele drepților? În concluzie că toate sufletele mor!
Citiți vă rog și în Biblia dumneavoastră Catolică:

"Cine poate să numere pulberea lui Iacob
și să calculeze a patra parte din Israel?
De-aș muri de moartea celor drepți
și de-ar fi sfârșitul meu ca al lor!*"
* Lit.: „să-mi moară sufletul". LXX are: „Cine a numărat sămânța lui Iacob și cine va număra familiile lui Israel? Fie ca sufletu-mi să moară printre sufletele drepților și seminția mea să fie ca seminția lor".

Am citat și nota de subsol care-i lămureșre pe credincioșii catolici. Dacă mai era nevoie...

Citat:

Două lucruri fundamental diferite.

Ce e fundamental diferit între ”sufletul moare” și ”sufletul e muritor”?

Profetul de carton 16.01.2012 17:42:28

dar nu scrie destul de clar la Ezechiel 18:4 despre faptul ca sufletul moare?

osutafaraunu 16.01.2012 17:50:07

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 422417)
dar nu scrie destul de clar la Ezechiel 18:4 despre faptul ca sufletul moare?

Ba da, însă cine e de rea credință (sau strâmbă credință, cum vreți să-i spuneți) nu e suficient un text. El are nevoie de 10. În schimb oferă 0 (zero) texte cu ”nemurirea sufletului”...

Erethorn 16.01.2012 18:47:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 422338)
Am citat și nota de subsol care-i lămureșre pe credincioșii catolici. Dacă mai era nevoie...

Ce e fundamental diferit între ”sufletul moare” și ”sufletul e muritor”?

Faptul că prima expresie reprezintă o formulare literară, având în context sensul de persoană, iar a doua este concluzia eronată la care ajungeți dumneavoastră.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:12:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.