Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

ioan cezar 09.08.2012 02:12:25

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 464009)
Din pricina unor carente in educatie, in primul rand in familie, apoi in scoala, in mediul social, in presa agresiva si non/anti-ortodoxa.
Din pricina haosului neincetat care domneste in societatea romanesca. Din pricina programului national, practicat sistematic, de hotie-minciuna-distrugere.
Din pricina abuzurilor facute de indivizi iresponsabili in numele Sfintei Biserici.
Din pricina nevredniciei unor fete bisericesti, care duc pe oameni la smintire.
Din pricina dracilor care lucreaza neincetat pentru dezbinare. (Si in alte confesiuni oamenii sunt indreptati, draceste, spre pacat. Cu atat mai putin ei sunt indreptati spre Biserica-Mama.)
Din pricina mandriei ingamfate a ortodocsilor care se cred vrednici, aceia care isi iau ortodoxia ca pe o pana la palarie, ca pe un merit, ca pe o insigna.
Din pricina multor tulburari psihice, de mii si mii de feluri, care, intr-o societate primitiva si analfabeta ca a noastra, raman netratate. Psihologia si psihiatria fiind considerate, in aceasta tara de ignoranti agresivi, oaia neagra, dusmanul, cei ce ne duc in inselare. Asa incat toti tulburatii au ajuns sa vorbeasca "crestineste" si sa-si raspindeasca aberatiile peste tot, in toate mediile, intoxicind corpul Bisericii.
Din pricina intunericului gros care s-a lasat peste tara. Din aceste pricini si din multe altele.
Din pricina noastra, a celor care ne vrem ortodocsi dar ne purtam ca paganii sau ca np.
Din ingaduinta lui Dumnezeu, care ne cunoaste inimile impatimite, dupa mare Intelepciunea si Dreptatea Lui, laudat fie in veci!

In fibra/osul/molecula crestinilor romani convietuiesc, intr-un mod nemaintalnit la vreun alt popor, Biserica si Neamul.
Asa cum bine stim, in baza nenumaratelor dovezi si argumente care ne asigura continuitatea memoriei neamului de la o generatie la alta, ETNOGENEZA POPORULUI ROMAN ESTE CONVIVA CU INCRESTINAREA. Etnogeneza SI Evanghelizarea, ingemanate. Asta-i Romania! Un popor nou, format din impreunarea dacilor si romanilor, precum si a altor semintii, cu Mesajul Domnului Hristos. Sub/prin Cuvantul lui Dumnezeu au invatat sa traiasca locuitorii acestei tari!
Cine a studiat etnogeneza poporului roman, va fi aflat si de Evanghelizare. Va fi aflat, in baza dovezilor istorice sigure, ca Apostolii Andrei si Filip au propovaduit Evanghelia pe meleagurile noastre. Increstinarea a mai fost realizata si prin alte cai, prin oameni precum: colonisti, soldati, sclavi, negustori, captivi, printre toti acestia numarindu-se si crestini.
Pe aceste meleaguri, de doua mii de ani, a fi roman insemna tot mai limpede si mai puternic a fi crestin, iar a fi crestin este a fi roman. Asa e legea aici. Legea locului, legea vietii.

Cei care au voit dezbinarea Romaniei au lovit in Biserica, iar cei care lovesc in Biserica lovesc in tara si neamul acesta "carpato-danubiano-pontic".

Sunt tradatori de neam si tara cei care lovesc in Biserica lui Hristos. Sunt potrivnici lui Dumnezeu cei care lovesc in neamul acesta si in Gradina Maicii Domnului.

Asa se face ca, in Romania, orice neregula in plan social are reverberatii si in Biserica, dupa cum e valabila si reciproca. Osmoza dintre poporul nostru si Biserica este indiscutabila, oricum ar parea la suprafata lucrurile.
Tocmai crezind acestea scrise aici, am aratat ca motivele parasirii Bisericii (pe care Ovidiu le-a cuprins sintetic, poate prea sintetic, totusi, in expresia "faradelegile noastre") sunt adinc intricate cu neregulile din tara noastra.
Din care am enumerat o parte: educatia catastrofala, presa corupta, hotia-minciuna-furtul, inclusiv anumite abateri ale celor chemati sa pastoreasca poporul lui Dumnezeu. Care popor, aici in jurul Carpatilor nu este altul decat crestinii din Romania (implicit romanii nostri, frati si surori de sange si de credinta, din diaspora).

De ce parasesc crestinii BOR? Fix din aceleasi motive din care parasesc romanii Romania.
Repet: vandalizarea tarii noastre este totodata vandalizarea Bisericii, pe toate caile.

Din fericire, chiar daca vom fi scosi cu forta din propria tara, cei care suntem crestini nu vom putea fi scosi din Hristos, oriunde ne vor duce pe pamant, deportati/surghiuniti de-am fi.
Dovada ca traitori in Duhul lui Hristos, frati si surori romani, sunt pretutidneni in lume: de pe Athos in New-York, asa cum stim si de pe forum. Romanul Il poarta pe Hristos oriunde ar fi pe lume. De ce?
Pentru ca sangele romanilor, prin artere si vene, pana la cele mai mici ramificatii care scalda tesuturile, poarta mireasma sangelui Domnului nostru Iisus Hristos.

Pentru noi romanii, a ne apara si cinsti tara, inseamna a ne apara si cinsti Sfanta Evanghelie, asa cum a rodit Ea, luminos, in Sfanta Traditie a Sfintei Biserici.

Nu stiu altii cum sunt...

osutafaraunu 09.08.2012 05:40:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 464111)
Sectanții, oricum tot acolo ajung: ați cunoscut personal sectanți la a doua și a treia generație ?

Eu conosc personal mulți adventiști (sectanți nu) la a treia generație și câțiva la a patra. Fervoarea lor pentru Hristos, credința adevărată și pentru Scriptură a rămas la cele mai înalte cote. Cel puțin așa arată, în sufletul lor nu pot ști ce este, totuși mi se pare greu să simulezi tot timpul o credință manifestă în vorbe și fapte.

DragosP 09.08.2012 08:13:38

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 464148)
In fibra/osul/molecula crestinilor romani convietuiesc, intr-un mod nemaintalnit la vreun alt popor, Biserica si Neamul.
Asa cum bine stim, in baza nenumaratelor dovezi si argumente care ne asigura continuitatea memoriei neamului de la o generatie la alta, ETNOGENEZA POPORULUI ROMAN ESTE CONVIVA CU INCRESTINAREA. Etnogeneza SI Evanghelizarea, ingemanate. Asta-i Romania! Un popor nou, format din impreunarea dacilor si romanilor, precum si a altor semintii, cu Mesajul Domnului Hristos. Sub/prin Cuvantul lui Dumnezeu au invatat sa traiasca locuitorii acestei tari!
Cine a studiat etnogeneza poporului roman, va fi aflat si de Evanghelizare. Va fi aflat, in baza dovezilor istorice sigure, ca Apostolii Andrei si Filip au propovaduit Evanghelia pe meleagurile noastre. Increstinarea a mai fost realizata si prin alte cai, prin oameni precum: colonisti, soldati, sclavi, negustori, captivi, printre toti acestia numarindu-se si crestini.
Pe aceste meleaguri, de doua mii de ani, a fi roman insemna tot mai limpede si mai puternic a fi crestin, iar a fi crestin este a fi roman. Asa e legea aici. Legea locului, legea vietii.

Cei care au voit dezbinarea Romaniei au lovit in Biserica, iar cei care lovesc in Biserica lovesc in tara si neamul acesta "carpato-danubiano-pontic".

Sunt tradatori de neam si tara cei care lovesc in Biserica lui Hristos. Sunt potrivnici lui Dumnezeu cei care lovesc in neamul acesta si in Gradina Maicii Domnului.

Asa se face ca, in Romania, orice neregula in plan social are reverberatii si in Biserica, dupa cum e valabila si reciproca. Osmoza dintre poporul nostru si Biserica este indiscutabila, oricum ar parea la suprafata lucrurile.
Tocmai crezind acestea scrise aici, am aratat ca motivele parasirii Bisericii (pe care Ovidiu le-a cuprins sintetic, poate prea sintetic, totusi, in expresia "faradelegile noastre") sunt adinc intricate cu neregulile din tara noastra.
Din care am enumerat o parte: educatia catastrofala, presa corupta, hotia-minciuna-furtul, inclusiv anumite abateri ale celor chemati sa pastoreasca poporul lui Dumnezeu. Care popor, aici in jurul Carpatilor nu este altul decat crestinii din Romania (implicit romanii nostri, frati si surori de sange si de credinta, din diaspora).

De ce parasesc crestinii BOR? Fix din aceleasi motive din care parasesc romanii Romania.
Repet: vandalizarea tarii noastre este totodata vandalizarea Bisericii, pe toate caile.

Din fericire, chiar daca vom fi scosi cu forta din propria tara, cei care suntem crestini nu vom putea fi scosi din Hristos, oriunde ne vor duce pe pamant, deportati/surghiuniti de-am fi.
Dovada ca traitori in Duhul lui Hristos, frati si surori romani, sunt pretutidneni in lume: de pe Athos in New-York, asa cum stim si de pe forum. Romanul Il poarta pe Hristos oriunde ar fi pe lume. De ce?
Pentru ca sangele romanilor, prin artere si vene, pana la cele mai mici ramificatii care scalda tesuturile, poarta mireasma sangelui Domnului nostru Iisus Hristos.

Pentru noi romanii, a ne apara si cinsti tara, inseamna a ne apara si cinsti Sfanta Evanghelie, asa cum a rodit Ea, luminos, in Sfanta Traditie a Sfintei Biserici.

Nu stiu altii cum sunt...

:41::77:
Respect frate! Maxim!

bluester 09.08.2012 08:51:10

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 464111)

Deci, nu vă mai bateți capul cu probleme inexistente. Vedeți cum faceți cu cei care mai sunt ortodocși numai "din punct de vedere cultural". Adică, majoritatea.

Ortodocsii nepracticanti sau caldicei au fost dintotdeauna, asa ca, nu este o mare noutate. Printre acestia se afla si persoane cu potential (adica , sa poata sa creada in Dumnezeu, si sa fie loiali Bisericii), si de aceea cand se afla la un moment de cumpana sunt o tinta usoara ereticilor.
Pe de alta parte , asa cum am mai spus , singurii oameni capabili de a atrage pe acei ortodocși numai "din punct de vedere cultural" sunt preotii , rudele si prietenii mai credinciosi. Insa cel mai important lucru este vointa... daca omul nu vrea , n-ai ce sa-i faci. Si chiar daca ar veni mari teologi la omul ortodox nepracticant , daca nu exista vointa din partea acestuia , totul e in zadar.

Cornel Urs 09.08.2012 14:15:27

!

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 463965)
Nu știu care e situația la penticostali, dar adventiștii nu fac stagiu militar acolo unde există serviciu alternativ; iar unde e obligatoriu, de obicei nu sunt sub arme. În cazul unui război nu ucid. Mai trebuie să repet?

eu cred ca stiti foarte bine situatia si de la penticostali, insa mintiti ca de obicei !

si ziceti ca, de obicei, adventistii nu ucid in razboi? uneori insa... mai ucid, nu?

sunteti tragicomic !

osutafaraunu 09.08.2012 14:22:23

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 464201)
eu cred ca stiti foarte bine situatia si de la penticostali, insa mintiti ca de obicei !

Chiar nu știu! Vreau să zic dintr-o sursă sigură. Dumneavoastră care mă faceți mincinos, nu prezentați nicio garanție.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 464201)
si ziceti ca, de obicei, adventistii nu ucid in razboi? uneori insa... mai ucid, nu?

Dacă nu ucid, nu ucid în nicio situație. De câte ori să mai repet?

grigoras gherase 09.08.2012 18:47:53

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 464169)
Ortodocsii nepracticanti sau caldicei au fost dintotdeauna, asa ca, nu este o mare noutate. Printre acestia se afla si persoane cu potential (adica , sa poata sa creada in Dumnezeu, si sa fie loiali Bisericii), si de aceea cand se afla la un moment de cumpana sunt o tinta usoara ereticilor.
Pe de alta parte , asa cum am mai spus , singurii oameni capabili de a atrage pe acei ortodocși numai "din punct de vedere cultural" sunt preotii , rudele si prietenii mai credinciosi. Insa cel mai important lucru este vointa... daca omul nu vrea , n-ai ce sa-i faci. Si chiar daca ar veni mari teologi la omul ortodox nepracticant , daca nu exista vointa din partea acestuia , totul e in zadar.

Iata,cum in putine cuvinte,poti lamuri o problema deosebita!Credinta crestin ortodoxa,dupa toate cunostintele mele,dupa ceea ce simt eu,este insasi manifestarea Evangheliei in sine.Nu am simtit niciodata ca am teava pustii in ceafa,nu m-a exclus nimeni din grupul in care am trait ca sunt un crestin caldicel,nu mi-a luat nimeni dreptul de a mai purta numele sfantului pe care mi l-au dat la sf.botez.Nimic din toate acestea.Colac peste pupaza,viata m-a dus intr-o cariera total opusa credintei crestine:cariera militara.Am trait "caldicel"pacalindu-ma ca sunt crestin dar traind dupa simturi,necesitati,dupa cum batea vantul.Tatal meu si mai toate rudele din partea lui,penticostali raspanditi prin toata"lumea noua",cautau sa ma atraga in interiorul acestei denominatiuni cu promisiuni din cele mai tentante.Nu s-a intamplat acest lucru,iar acum,cand revad toata perioada aceea,imi dau seama ca nu eu am luptat cu ei ci Dumnezeu,care mi-a fost tot timpul alaturi!
In urma cu cativa ani,incercand sa iau o hotarare pe aceasta tema,presiunile erau mari,intr-o dimineata a unei duminici de ianuarie,am iesit din bloc fara nici o tinta si m-am trezit intrand in biserica de peste drum.Ca niciodata, am avut taria de a ramane pana la sfarsitul slujbei,observand ca a venit si un preot nou ce se recomanda ca noul paroh al bisericii.Esential este ca atat de mult m-a marcat slujba oficiata de noul preot incat,ajuns acasa,m-a cuprins un plans teribil,odata cu el si o usurare sufleteasca cum nu mai simtisem niciodata.Am simtit ca locul acela din biserica m-a asteptat atatia ani cu multa rabdare incat nu-l mai pot parasi cu nici un pret!De fapt nu locul a avut rabdare cu mine ci Bunul Dumnezeu!Pentru a respecta adevarul in totalitate,trebui sa va spun ca aproape 20 de ani am studiat Sfanta Scriptura si am citit nenumarate carti ale sfintilor Parinti,multe din volumele Filocaliei!Revelatia insa,s-a produs atunci ca Domnul a hotarat ci nu eu,sau poate nu numai eu.Problema importanta este ca am dorit,am incercat sa-L cunosc pe Dumnezeu si El mi-a iesit in intampinare! Ca o concluzie:nimeni nu ne poate atrage undeva anume,in afara de noi insine si Bunul Dumnezeu!El insa nu ne pune teva pustii in ceafa si nici nu ne incatuseaza,astepta sa ne hotaram noi insine in ceea ce dorim.Fie ca Domnul Dumnezeul nostru sa fie milostiv voua tuturor,precum mie mi-a fost!AMIN!

Mihnea Dragomir 09.08.2012 22:55:50

Citat:

În prealabil postat de grigoras gherase (Post 464249)
Colac peste pupaza,viata m-a dus intr-o cariera total opusa credintei crestine:cariera militara.

Bine ați venit printre noi ! Dacă îmi permiteți un mic off-topic: ce vă face să spuneți că o carieră militară ar fi total opusă credinței creștine ? Oare nu avem noi atâția sfinți militari ? Iată, Sf Gheorghe este primul exemplu care îmi vine în minte, dar mai sunt atâtea altele ! Chiar și Arhanghelul Mihail, cu toate că este înger, este, în fond, un sfânt militar, apărându-L pe Cristos cu sabia de foc, executând comenzile Lui și scoțându-l afară din Împărăție pe dușmanul Lui și al oamenilor.

Decebal 10.08.2012 09:30:20

Citat:

Din pricina unor carente in educatie, in primul rand in familie, apoi in scoala, in mediul social, in presa agresiva si non/anti-ortodoxa.

Acele carențe în educație despre care vorbiți sunt tot niște carențe ale ortodocșilor și ale păstorilor lor spirituali, preoții ortodocși plus prea înalții lor. Cu alte cuvinte carențele de educație apar fiindcă unora nu le pasă absolut deloc de educația de toate felurile, inclusiv cea creștină ortodoxă. Și nu le pasă de corectarea acestei educații, în schimb le pasă foarte mult de slujbele pe care își iau banii, unii ca să își recupereze șpăgile deja avansate. Nu mai încercați deci să aruncați vina pe lipsa de educație când preoții ortodcși au TOATĂ PUTEREA să se opună acestor lucruri. Dacă nu se opun și lasă lucrurile să meargă după cum le direcționaează alții, după cum le direcționează duhurile lumii sau cele demonice, atunci RĂSPUNDEREA, aia de care tot fugiți (dar nu știu, zău, până unde și până când), atârnă de cei care au puterea. Iar BOR are putere în societatea românească doar că se încăpățânează, într-o REZISTENȚĂ ÎMPOTRIVA SFÂNTULUI SPIRIT, să își exercite această putere tocmai pentru a nu ridica nivelul calitativ al creștinismului și pentru a nu își pierde statutul de biserică dominantă. Bine, ce-i drept, unii chiar nu sunt în stare să ridice nivelul creștinismului din moment ce chiar ei au de lucrat serios la capitolul transformării lor în creștini, deși sunt chiar preoți printre ei. Dar cum am mai spus, crucea este pentru acei puțin și tratați drept fraieri de către șmecheri, iar pentru marea majoritate pe care BOR nu o educă este considerată de ajuns ortodoxia de tarabă, de larg consum, consumeristă, aia care nu pune probleme și în care nu trebuie să te lepzi de tine, să îți iei crucea și să îl urmezi pe Christos.

În ceea ce privește prea, iarăși văd că se aruncă TOATĂ răspunderea neapărat în altă parte, când BOR ar putea să intervină, DACĂ AR VREA, dar nu vrea pentru că pe oamenii care trăiesc după duhul lumii nu îi prea poți obliga să asculte de Sfântul Spirit, prin multe mijloace:

• prin propagandă printre creștinii ortodocși pentru evitarea unor canale mass-media sau a unor emisiuni, etc;
  • printr-o ofertă serioasă a Bisericii de mass-media alternativă, iar aici este clar, din punctul meu de vedere, că situl "Război întru Cuvânt" este cu mult, dar cu mult, peste scânteile oficiale;
  • prin chemarea la raport a acelor regizori, moderatori de emisiuni, etc care propagă mass-media de proastă calitate, necreștină și care pot fi și trebuie să fie amenințați și sancționați de Biserică în cazul în care nu fac trecerea și nu renunță la promovarea mediatică a mizeriilor, a non-valorilor, a ne-creștinătăților, etc; nici nu trebuie să stau mult să mă gândesc și pot oferi repede o listă de inși care trebuiau de mult chemați la raport și care trebuie de urgență excluși din Sfânta Biserică Răsăriteano-Catolică (sau Ortodoxă)
Aici am doar câteva idei așa pe fugă, sunt sigur că se pot găsi mult mai multe și foarte eficiente. Dar nu le pune nimeni în practică, însă când vine vorba despre BENEFICIEREA de slujbe și imagine bisericești toți falșii creștini ortodocși se afișează prin mass-media cu BOR ca să arate și ei că sunt în rândul lumii. Și așa este, ei chiar sunt în rândul lumii și în afara celor din rândul spiritualilor. ... Dar ei sunt "creștini", ... și "ortodocși", .. crucea, Christos, Evanghelia sunt pentru alții, nu pentru semeții și plinii de mărire sau de cădere români. Ei nu se înjosesc cu Evanghelia.

sad story 10.08.2012 09:33:36

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 464302)
Bine ați venit printre noi ! Dacă îmi permiteți un mic off-topic: ce vă face să spuneți că o carieră militară ar fi total opusă credinței creștine ? Oare nu avem noi atâția sfinți militari ? Iată, Sf Gheorghe este primul exemplu care îmi vine în minte, dar mai sunt atâtea altele ! Chiar și Arhanghelul Mihail, cu toate că este înger, este, în fond, un sfânt militar, apărându-L pe Cristos cu sabia de foc, executând comenzile Lui și scoțându-l afară din Împărăție pe dușmanul Lui și al oamenilor.

In timpurile noastre, militarii nu-L apara pe Christos.

sad story 10.08.2012 09:43:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464202)
Chiar nu știu! Vreau să zic dintr-o sursă sigură.

Intrebati orice penticostal si va va confirma ca ei nu au o problema din a merge la razboi.

Iata un fragment din "istoria penticostalilor", scrisa chiar de ei insisi:

Istoricul I. M. Popescu justifică persecutarea creștinilor de către Antonescu, deoarece ei refuzau să lupte în război.[67] Totuși, nici un penticostal nu a fost închis pentru refuzul de a satisface serviciul militar. De exemplu, Ioan Fâșcu din Sucevița venise acasă de pe front într-o permisie, în 1944. Jandarmii l-au prins rugându-se cu alți tineri creștini și i-au trimis în judecată la tribunalul din Cernăuți. Primarul satului a mărturisit în fața Curții că acuzatul era un bun cetățean, iar armata a certificat că fusese și un bun soldat.

http://www.crpc.ro/index.php?option=...d=53&Itemid=59

Decebal 10.08.2012 10:14:02

Citat:

Din pricina haosului neincetat care domneste in societatea romanesca. Din pricina programului national, practicat sistematic, de hotie-minciuna-distrugere.

Da, numai că acest haos și acest program se execută chiar sub ochii aparent neputincioși ai preoților, teologilor, profesorilor de teolofie și credincioșilor ortodocși. Dumneavoastră spuneți că ortodocșii nu pot să aibă control asupra acestir lucruri, însă lucrurile nu stau chiar așa pentru că totuși ortodocșii fiind o majoritate, chiar și politică, ar putea influența lucrurile într-un al sens. Dar nu o fac, și asta pentru că, poate nu știți, dar spre exemplu atunci când a avut loc alegerea patriarhului în 2007 majoritatea episcopilor BOR au venit la sesiunea aceea de alegere cu mireni aleși din eparhiile lor tot numai politicieni, ooameni de afaceri, masoni, profesori universitari. Politica ce a dus și duce de râpă această țară nu este cu nimic luată la rost de ierarhii și preoții ortodocși, ba mai mult la alegerea patriarhului nu s-au găsit, vezi Doamne, alți mireni pentru alegerea patriarhului decât numai oameni din politică sau în conexiune strânsă cu politica, ca să nu îi mai pomenim și pe francmasoni. Să nu fi existat alți oameni, alți mireni cu mai mult Duh Sfânt decât pârliții și ne-duhovniceștii din politica românească? Ba da, se găseau, și încă se mai găsesc, doar că unii s-ar putea să aibă alte interese decât acelea ale Sfântului Spirit. Sunt atâția creștini ortodocși în țara asta vrednici și cu capacități de a înțelege lucruri mai mari și de a lua alegeri importante, dar acolo taman pe politicienii pseudo-creștini, pseudo-ortodocși le-a căzut să îi aducă la "alegerea în Duh Sfânt".

Deci, domnule Ioan Cezar, acel program se pune în aplicare și prin români și prin ortodocși. Cine îi împinge, domnule de la spate să nu pună în aplicare, să se abată de la planurile Satanei și să pună în aplicare Planul lui Dumnezeu? Cine îi ține în ignoranță și îi lasă de capul lor să facă cum or vrea? Cine nu exercită un CONTROL SPIRITUAL ȘI MORAL asupra societății și lasă lucrurile după planurile și șmecheriile dușmanilor românității și ai ortodoxiei?

Unde sunt, Doamne, pompierii de serviciu? Aa, stai că era să uit, de intervenit se intervine doar împotriva "dușmanului de clasă", a "sabotorului", a "banditului mistic, eventual și luciferic". Noroc că mi-am adus aminte.

Decebal 10.08.2012 11:27:39

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar

Eu aș fi chiar mai precis și aș spune nu doar Biserica lui Christos, ci Biserica Ortodoxă sau Răsăriteano-Catolică. Iar trădători nu au fost doar de neam și de țară, ci și trădători de lege sau de credință, care pentru "un pumn de dolari" au aruncat sfânta credință răsăriteano-catolică sau ortodoxă pentru cele ale occidentului fie că vorbim de uniție, protestantism sau pocăime. Chiar după lovitura de stat din '89 asistăm și am asistat la niște lovituri ale Occidentului împotriva Bisericii Ortodoxe fără nici un precedent până în ziua de azi. Agresiunea la adresa Bisericii și a credinței este unul dintre elementele agresiunii generale duse de occidentali împotriva României, a poporului român și a Bisericii Răsăriteano-Catolice. Găsiți elemente ale acestei agresiuni imperialiste occidentale și masono-catolice în topicurile de la secțiunea despre catolici la "Greco-catolicismul", "Statusul Romano-Catolic", "Concordatul Vaticanului cu România", scrise evident de alții dar foarte bune de citit pentru a cunoaște și înțelege timpul istoric în care ne aflăm.

Acel spațiu carpato-danubiano-pontic este unul care nu se întinde doar la nordul Dunării, ci și la sudul acesteia, unde încă mai sunt comunități semnificative de români ortodocși, în special în Serbia. România și românii trebuie să acorde o atenție specială acestor români care încă mai rezistă în păstrarea identității lor naționale și religioase. Așa cum trebuie o mare grijă față de românii care au emigrat în Occident și care sunt în mare majoritate de credință ortodoxă, chiar și dacă din nefericire doar la nivel formal o parte dintre ei. Dar nu trebuie să ne pierdem speranța și să trebuie să luptăm până la capăt iar Dumnezeu ne va aduce biruința.

Decebal 10.08.2012 12:11:36

Citat:

În prealabil postat de Doriana
Iar cand in sfarsit li s-au deschis ochii si au inteles ca nu e bine ce fac, lasand pacatul, au fost in sfarsit observati si a inceput sa li se strige ca sunt sectanti tradatori.

Așa zisa deschidere a ochilor făcută de uneltele imperialismului anglo-americano-masonic s-a făcut și se face în continuare prin banii și alte avantaje materiale pe care neopocăimea le-au dat și le dau celor cărora le deschid ochii spre întunericul lor spiritiual. Neoprotestantismul este prin însăși esența lui o mișcare omenească, lipsită de Duh Sfânt, care te dezleagă de un drac pentru a îți aduce alți șapte draci mai mari și mai puternici. Neoprotestantismul nu este o religie mântuitoare, este cel mult o religie care te poate aduce pe o linie de o minimă moralitate, dar care închide pe om în împărăția acestei lumi și închide omului accesul la împărăția lui Dumnezeu. Financiarii neoprotestanți s-au bazat foarte mult, în sprijinul acțiunilor lor de corupție morală și religioasă, pe mentalitatea că aici în Balcani oamenii se cumpără cu bani și cu alte avantaje materiale și sociale; iar pe unii i-au cumpărat, iar acum sectanții trădători au devenit "mai catolici decât papa" ca orice renegați și agenți "misionari" pentru coruperea și a altor inși la corupția pseudo-spirituală la care au aderat ei în favoarea banilor cu care li s-au cumpărat sufletele.

Atacul și agresiunea susținută bine financiar, pentru că BANII sunt cei care le-au deschis în primul rând ochii românilor, banii și alte avantaje materiale și sociale, survine în urma căderii comunismului în răsărit, comunism care în fapt a fost adus și plantat în răsărit tot cu sprijinul puterilor oculte occidentale (americano-iudeo-masonice și germane) care au ales să facă experimentul comunismului nu pe țări care corespundeau teoretic cum era SUA sau Anglia, ci pe țări ca Rusia, etc, țări care nu corespundeau teoriilor pentru că nu ajunseseră la nivelul dezvoltării economice la care erau occidentalii și nu erau capitaliste în sensul autentic al termenului, capitalismul fiind la un nivel incipient sau cvasi-inexistent.

Au lepădat păcatul, sau cel puțin așa spun neo-spălații pe creier, dar au îmbrățișat păcate mari cum ar fi EREZIA ȘI SCHISMA. Au alungat un drac și au primit cu toată deschiderea diavoli mai mari și mai puternici care atacă psihicul și personalitatea omului, concepțiile lui de viață. Dovadă stau și manifestările necreștine, cvasipăgâne ale sectei penticostale, cea mai periculoasă sectă pentru că lucrează cu puteri oculte și mediumistice mai mari și mai rafinate decât ale celorlalte secte, după cum se vede și aici.

Citat:

Astfel, de exemplu, în 29 noiembrie 1995, fără un anunț prealabil, s-a prezentat în audiență la Ilie Fonta, șeful Secretariatului de Stat pentru Culte, un diplomat american, care a manifestat interes pentru următoarele probleme: stadiul elaborării proiectului de lege a cultelor și unde se află acesta în prezent; etapele pe care le parcurge un proiect de lege de la elaborare pînă la adoptare și intrarea sa în vigoare ca act normativ; care lege a cultelor este în vigoare și se aplică în prezent în România; dacă statul român a recunoscut prin decret Biserica greco-catolică, de ce nu recunoaște în același mod și alte culte; de ce nu sunt recunoscuți mormonii ca biserică legală în România; pentru cînd anticipează Secretariatul de Stat pentru Culte că va fi votată și va intra în vigoare noua lege a cultelor etc.
sursa: http://ro.altermedia.info/politica/a...ic-2_9191.html

osutafaraunu 10.08.2012 16:59:07

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 464368)
Intrebati orice penticostal si va va confirma ca ei nu au o problema din a merge la razboi.

E o diferență între a merge (a fi dus) la război și a ucide în război. Nu cred că scopul penticostalilor e să ucidă semeni.

sad story 11.08.2012 11:20:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464457)
E o diferență între a merge (a fi dus) la război și a ucide în război. Nu cred că scopul penticostalilor e să ucidă semeni.

Vedeti de ce pentru mine sunteti un om fara caracter care nu merita niciun respect?

V-am aratat in materialul lor, facut de liderii penticostali, ca se considera buni soldati si ca au fost laudati pentru asta (dealtfel, eu insumi cunosc cazuri de penticostali decorati cu "virtutea militara"). Un bun soldat evident ucide cat mai multi "dusmani". Cu toate acestea, desi ati avut dovezile de netagaduit, va incapatanati sa sustineti ca penticostalii doar "sunt dusi la razboi", asa cum oamenii paralizati sunt dusi de altii!
Sa va fie rusine! nu faceti altceva decat sa mintiti si sa dezinformati!

osutafaraunu 11.08.2012 11:25:22

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 464574)
Vedeti de ce pentru mine sunteti un om fara caracter care nu merita niciun respect?

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 464574)
Sa va fie rusine! nu faceti altceva decat sa mintiti si sa dezinformati!

Venite din partea dumneavoastră, aceste cuvinte mă onorează. Mulțumesc frumos!

sad story 11.08.2012 12:38:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464576)
Venite din partea dumneavoastră, aceste cuvinte mă onorează. Mulțumesc frumos!

Cu cea mai mare placere!
Ma bucur ca pot demonta cu atata usurinta minciunile unor oameni falsi.

osutafaraunu 11.08.2012 13:28:16

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 464585)
Cu cea mai mare placere!
Ma bucur ca pot demonta cu atata usurinta minciunile unor oameni falsi.

Apropos, ce mai face prietenul dvs. căruia (fatalitate!) nu-i știți numele?

Suzana 11.08.2012 15:38:35

"osuta", sa stii ca Harry Truman, care a aruncat cu bomba nucleara la Hiroshima si Nagasaki, era baptist, deci pocait ca tine.

asa ca...degeaba umbli cu matza in sac, ca i se vad ghearele !

osutafaraunu 11.08.2012 15:58:29

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464617)
"osuta", sa stii ca Harry Truman, care a aruncat cu bomba nucleara la Hiroshima si Nagasaki, era baptist, deci pocait ca tine.

Poate n-ai aflat încă: eu sunt adventist, nu baptist.

Suzana 11.08.2012 16:10:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464625)
Poate n-ai aflat încă: eu sunt adventist, nu baptist.

stiam, insa am vazut ca ai luat apararea baptistilor si penticostalilor, considerandu-i un fel de frati ai adventistilor, sau colegi de breasla.

osutafaraunu 11.08.2012 16:31:08

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464630)
stiam, insa am vazut ca ai luat apararea baptistilor si penticostalilor, considerandu-i un fel de frati ai adventistilor, sau colegi de breasla.

Sunt gata să iau apărarea oricărui creștin nedreptățit prin minciuni grosiere spuse la adresa lor.

Suzana 11.08.2012 16:33:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464635)
Sunt gata să iau apărarea oricărui creștin nedreptățit prin minciuni grosiere spuse la adresa lor.

pai pana acum cam tu esti cel care ai mintit, trebuie sa recunosti.

osutafaraunu 11.08.2012 16:34:26

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464636)
pai pana acum cam tu esti cel care ai mintit, trebuie sa recunosti.

Am "mințit" pentru că așa spune sad story, ori ai vreun exemplu concret?

Suzana 11.08.2012 16:36:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464637)
Am "mințit" pentru că așa spune sad story, ori ai vreun exemplu concret?

ai spus ca penticostalii nu merg la razboi si s-a dovedit ca nu este asa, ca merg, si niciun penticostal nu a avut vreo problema de genul sa fie incarcerat pentru ca a refuzat sa puna mana pe arme.

la fel si baptistii, Bill Clinton a fost baptist si cu toate astea a autorizat trimiterea acelor rachete distrugand niste baze ale vecinilor nostri de la Dunare.

cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze.

osutafaraunu 11.08.2012 16:42:51

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464640)
ai spus ca penticostalii nu merg la razboi si s-a dovedit ca nu este asa, ca merg, si niciun penticostal nu a avut vreo problema de genul sa fie incarcerat pentru ca a refuzat sa puna mana pe arme.

Preiei iarăși informațiile eronate (ca să mă exprim galant) ale lui sad story. Am spus că nu știu ca penticostalii să ucidă în război, nu că nu ar merge (nu ar fi duși) la război. Dacă ai vreo acuzație la adresa mea, vino cu exemple concrete am spus. Postările acelea ale mele nu au fost șterse, există!

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464640)
la fel si baptistii, Bill Clinton a fost baptist si cu toate astea a autorizat trimiterea acelor rachete distrugand niste baze ale vecinilor nostri de la Dunare.

cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze.

Aceleași autorizații au fost date și de românii ortodocși, nu văd care e problema. În dreptul baptiștilor, singura mea afirmație a fost că eu nu sunt baptist...:58:Ce mai zici? Trebuie ca eu să-mi cer scuze? pentru ce și cui? Unde e minciuna?

Suzana 11.08.2012 16:55:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464642)
Am spus că nu știu ca penticostalii să ucidă în război, nu că nu ar merge (nu ar fi duși) la război.

cu totii am citit ce apare pe site-ul penticostal oficial, ca au fost laudati ca buni soldati, ai citit si tu, nu? atunci de ce vii cu cioace din astea care nu-ti fac cinste?

osutafaraunu 11.08.2012 17:30:40

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464645)
cu totii am citit ce apare pe site-ul penticostal oficial, ca au fost laudati ca buni soldati, ai citit si tu, nu? atunci de ce vii cu cioace din astea care nu-ti fac cinste?

"Lăudați ca buni soldați" înseamnă neapărat că au ucis? Ai auzit de Desmond Doss -veteran al războiului din Pacific, decorat cu cea mai înaltă distincție a Congresului American pentru eroism? Nu întâmplător, acest "bun soldat" nu a ucis în război, fiind necombatant. A "mers la război", nu a ucis, și totuși a fost decorat ca erou! Tot nu întâmplător a fost (a murit acum vreo doi ani)adventist...

Suzana 11.08.2012 17:58:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464652)
"Lăudați ca buni soldați" înseamnă neapărat că au ucis? Ai auzit de Desmond Doss -veteran al războiului din Pacific, decorat cu cea mai înaltă distincție a Congresului American pentru eroism? Nu întâmplător, acest "bun soldat" nu a ucis în război, fiind necombatant. A "mers la război", nu a ucis, și totuși a fost decorat ca erou! Tot nu întâmplător a fost (a murit acum vreo doi ani)adventist...

rolul unui soldat la razboi este sa ucida cat mai multi dusmani, pentru asta e trimis acolo, ori in document se spune ca penticostalii niciodata nu au avut probleme din partea statului, deoarece ei si-au satisfacut stagiul militar si au mers la razboi, dovedindu-se in ochii ofiterilor buni soldati, adica omorand, in al doilea razboi mondial situatia pentru Romania a fost foarte grava.

retine ca in acel text se scrie ca penticostalii au fost buni soldati, nu buni medici sau buni sanitari, ori buni bucatari. Rolul soldatului nu este decat unul singur.

acel adventist decorat pentru ca a fost un bun sanitar sau un bun medic pe frontul de lupta, apartine unei alte categorii.

am intervenit, pentru ca nu-mi place cand pocaitii sunt mereu cu nasul pe sus, nu raspund la salut, de parca ar fi niste personalitati, laudandu-se cu lucruri false, mincinoase, asa cum incerci si tu sa faci. iar pocaitii din America sunt niste destrabalati si pacatosi ordinari, stiu cazuri!

Tartaruga 11.08.2012 18:08:47

Motivul pentru care unii pleaca din Bisericile Traditionale este faptul ca sunt pacaliti, speriati si indoctrinati cu ideea ca Bisericile Traditionale ar fi Babilonul din Apocalipsa, Babilonul din care trebuie fugit cat mai este timp pentru a nu fi pedepsiti in timpul judecatii apocaliptice.
Unii dintre cei ce cred asa ceva sunt Adventistii si cei derivati apoi din ei, Martorii lui Iehova. Daca mai stiti si altii care acuza Bisericile traditionale de babilonie, poate ar fi bine de facut o lista cu toti acestia pentru avizarea tuturor din Bisericile Traditionale ca sa stie cu ce interlocutor stau de vorba.

osutafaraunu 11.08.2012 18:27:42

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464655)
rolul unui soldat la razboi este sa ucida cat mai multi dusmani, pentru asta e trimis acolo, ori in document se spune ca penticostalii niciodata nu au avut probleme din partea statului, deoarece ei si-au satisfacut stagiul militar si au mers la razboi, dovedindu-se in ochii ofiterilor buni soldati, adica omorand, in al doilea razboi mondial situatia pentru Romania a fost foarte grava.

retine ca in acel text se scrie ca penticostalii au fost buni soldati, nu buni medici sau buni sanitari, ori buni bucatari. Rolul soldatului nu este decat unul singur.

Aveți o opinie ciudată cu privire la militari, nu mai insist. Cei care au ales cariera militară v-ar putea reproșa că-i numiți "ucigași", ba mai grav "plătiți să ucidă" având în vedere condiția Armatei Române de astăzi.

Citat:

acel adventist decorat pentru ca a fost un bun sanitar sau un bun medic pe frontul de lupta, apartine unei alte categorii.

A fost decorat ca militar, nu ca și cadru sanitar. A fost medic în cadrul armatei, nu într-un spital civil.

Citat:

am intervenit, pentru ca nu-mi place cand pocaitii sunt mereu cu nasul pe sus, nu raspund la salut, de parca ar fi niste personalitati, laudandu-se cu lucruri false, mincinoase, asa cum incerci si tu sa faci. iar pocaitii din America sunt niste destrabalati si pacatosi ordinari, stiu cazuri!

Generalizați dincolo de normal! Pentru că un penticostal nu v-a răspuns la salut (sau vi se pare că nu v-a răspuns) aruncați oprobiu asupra tuturor penticostalilor. Ori și mai grav, numiți zeci de milioane de americani "destrăbălați și păcătoși ordinari" doar pentru că așa v-a spus preotul, ori că așa ați văzut într-un film cu gangsteri.

Suzana 11.08.2012 18:31:20

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464656)
Motivul pentru care unii pleaca din Bisericile Traditionale este faptul ca sunt pacaliti, speriati si indoctrinati cu ideea ca Bisericile Traditionale ar fi Babilonul din Apocalipsa, Babilonul din care trebuie fugit cat mai este timp pentru a nu fi pedepsiti in timpul judecatii apocaliptice.
Unii dintre cei ce cred asa ceva sunt Adventistii si cei derivati apoi din ei, Martorii lui Iehova. Daca mai stiti si altii care acuza Bisericile traditionale de babilonie, poate ar fi bine de facut o lista cu toti acestia pentru avizarea tuturor din Bisericile Traditionale ca sa stie cu ce interlocutor stau de vorba.

da, exact !

si uitati-va ce prostii poate sa scrie acest individ ciudat, ca militarii sunt decorati in razboi daca au reusit performanta de a nu trage macar un glont! cum poate sa spuna asemenea tampenii ? drept cine ne ia?

osutafaraunu 11.08.2012 18:37:51

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 464661)
da, exact !

si uitati-va ce prostii poate sa scrie acest individ ciudat, ca militarii sunt decorati in razboi daca au reusit performanta de a nu trage macar un glont! cum poate sa spuna asemenea tampenii ? drept cine ne ia?

Vă iau drept o neinformată - ca să mă exprim elegant. Informați-vă și apoi veniți cu judecăți, eventual cu jigniri - dacă credeți că așa trebuie să se manifeste o creștină.

sad story 12.08.2012 10:27:07

Domnule, incetati cu minciunile ! nu va arogati merite pe care nu le aveti !

Penticostalii merg la razboi si ucid.
Asta e realitatea, fie ca va convine fie ca nu! Recunoasteti adevarul, chiar daca doare.

http://www.mttm.org/common/content.asp?PAGE=291

citez:

"First, during the Gulf War the Church of God had 11 chaplains helping to serve the more than 500,000 military personnel that were deployed in support of those operations. Our offices were in contact with more than 2,500 Church of God men and women who were deployed from our Christian Servicemen’s Centers in Europe"

Pentru ce sa mearga acesti pastori ca sa "pastoreasca", sa aiba grija de nevoile spirituale ale enoriasilor penticostali, soldati in armata US? ce le spune soldatilor un astfel de pastor capelan? ca e voie sa ucizi in numele unchiului Sam?

Intreb: nu va crapa obrazul de rusine ca sunteti un mare mincinos?!

osutafaraunu 12.08.2012 11:19:01

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 464773)
Domnule, incetati cu minciunile ! nu va arogati merite pe care nu le aveti !

Penticostalii merg la razboi si ucid.
Asta e realitatea, fie ca va convine fie ca nu! Recunoasteti adevarul, chiar daca doare.

http://www.mttm.org/common/content.asp?PAGE=291

citez:

"First, during the Gulf War the Church of God had 11 chaplains helping to serve the more than 500,000 military personnel that were deployed in support of those operations. Our offices were in contact with more than 2,500 Church of God men and women who were deployed from our Christian Servicemen’s Centers in Europe"

Pentru ce sa mearga acesti pastori ca sa "pastoreasca", sa aiba grija de nevoile spirituale ale enoriasilor penticostali, soldati in armata US? ce le spune soldatilor un astfel de pastor capelan? ca e voie sa ucizi in numele unchiului Sam?

Dacă penticostalii ucid sau nu în război, las ca frații penticostali să răspundă. Dumneavoastră nu sunteți penticostal din câte se pare... După cum vorbiți, nici măcar a creștin nu dați dovadă...

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 464773)
Intreb: nu va crapa obrazul de rusine ca sunteti un mare mincinos?!

Ce mai ziceți de prietenul dumneavoastră din Republica Moldova căruia nu-i știți numele?

sad story 12.08.2012 11:23:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464800)
Dacă penticostalii ucid sau nu în război, las ca frații penticostali să răspundă. Dumneavoastră nu sunteți penticostal din câte se pare... După cum vorbiți, nici măcar a creștin nu dați dovadă...

"fratii penticostali" ??? daca ar fi razboi, un astfel de "frate" penticostal v-ar impusca si putin i-ar pasa.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464800)

Ce mai ziceți de prietenul dumneavoastră din Republica Moldova căruia nu-i știți numele?

Nu mai stiu nimic despre el, insa ultima oara cand am tinut legatura, era un mare pierzator de timp scriind pe forumuri.

osutafaraunu 12.08.2012 11:27:29

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 464805)
Nu mai stiu nimic despre el

Nț, nț. Nu e bine domnu' Story, nu e bine:68:... Se poate una ca asta? Prietenul dvs. și să nu mai știți nimic de el, ba să-i mai și uitați numele...:33:

sad story 14.08.2012 11:11:36

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464656)

Mai bine adventistii si rudele lor martorii lui iehova s-ar uita la ei, ca nu au Duhul Sfant, le lipseste cu desavarsire.

grigoras gherase 15.08.2012 22:13:55

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 464302)

Ai tot dreptul sa fi surprins,exemplele le stiu si iti multumesc pentru ca le-ai amintit,dar specificatia mea viza direct timpul acesta cand a mai da un exemplu de gen Sf.Gheorghe,este greu,daca nu chiar imposibil.Pentru toti cei ce ma cunosc sunt o ciudatenie.Imaginea de azi a militarului de cariera nu este tocmai stralucita,chiar ma jenez sa scriu care este aceea.Amuzati-va un pic:colegii ma alintau cu apelativul"popa Grig",apelativ dus in spate aproape 9 ani pana m-am pensionat.Atunci ma deranja,azi ma simt fericit.
Sa-ti raspund totusi la intrebare:militarul era de rgula,precum si doctorul,un om riguros,sever,neiertator,rigid,fara sentimente.Acestea erau "calitatile"atribuite noua.Astazi ele sau schimbat,sau diluat,sau chiar au disparut,insasi armata nemaifiind aceeasi.
Acele "calitati"mi-au lipsit,cariera militara nu mi sa potrivit nicicum,poate de aceea m-am pensionat cu prima ocazie si sunt fericit ca am luat acea hotarare.
Domnul mi-a dat timp sa-L cunosc si sa-l urmez.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:10:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.