Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

AndruscaCIM 16.05.2010 19:39:12

Dar eu mai am niste mici nelamuriri legate de cultul P:

De ce nu recunosc oare faptul ca pastorul insista pe cererea si primirea acestui "dar"?

De ce neaga faptul ca ei tin post si se roaga special pentru a primi acest " dar"...deci cer special acest dar?

In concluzie, oare de ce sectarii nu pot spune adevarul, si refuza sa fie sinceri...sa fie pentru ca "cineva anume" ii invata, si nu Hristos?

penticostalulmantuibil 16.05.2010 20:30:30

Citat:

În prealabil postat de anatolie (Post 248933)
sa nu o mai lungim degeaba, penticostali dau invataturi gresite!
vorbirea lor in limbi este de la diavol! si in plus sunt niste netrebnici ca o hulesc si pe Maica Domnului!

Anatolie, ai lungit-o degeaba, ca numai in Rusia se intampla ce zici tu.

Prin Romania dau invataturi foarte bune si vorbirea lor in limbi este de la Dumnezeu. Crede-ma!

Iar asta, ca o hulim pe Maica Domnului este chiar o hula din partea ta.
Noi nu-i aducem inchinare dar o cinstim pe Maica Domnului si o pretuim foarte mult.

lacrimi 16.05.2010 20:49:13

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 248938)

De ce nu recunosc oare faptul ca pastorul insista pe cererea si primirea acestui "dar"?

De ce neaga faptul ca ei tin post si se roaga special pentru a primi acest " dar"...deci cer special acest dar?

In concluzie, oare de ce sectarii nu pot spune adevarul, si refuza sa fie sinceri...sa fie pentru ca "cineva anume" ii invata, si nu Hristos?

Organizeaza chiar seri speciale, de staruinta dupa "Duhul Sfant"...

vasalie 16.05.2010 21:02:10

Citat:

Banuiesc ca la categoria "sectari" ma incluzi si pe mine. Insist sa-mi arati unde sau cand nu am spus adevarul si am refuzat sa fiu sincer.

Pot sa fac si eu aceeasi afirmatie despre tine. Diferenta este ca eu pot aduce multe argumente (din postarile tale - chiar de pe topicul acesta).

P.S. Sper sa-ti para rau de acuzatiile cu care vii si sa fii preocupata pentru a fi tu sincera, de acum incolo.

AndruscaCIM 16.05.2010 21:02:35

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 248970)
Organizeaza chiar seri speciale, de staruinta dupa "Duhul Sfant"...

Adica, da-i cu postul, cu rugaciunea...dar hai sa insistam putin, poate primiti darul mai rapid, fara eforturi inutile...si de ce in 3 zile, ci nu chiar in cateva ore?

Eu ma intreb asa, oare Sfintii Apostoli or fi cerut darul asta, ii tolocanea cineva la cap, sau organizau seri speciale...sau cam altfel?

AndruscaCIM 16.05.2010 21:08:58

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 248980)
Banuiesc ca la categoria "sectari" ma incluzi si pe mine. Insist sa-mi arati unde sau cand nu am spus adevarul si am refuzat sa fiu sincer.

Pot sa fac si eu aceeasi afirmatie despre tine. Diferenta este ca eu pot aduce multe argumente (din postarile tale - chiar de pe topicul acesta).

P.S. Sper sa-ti para rau de acuzatiile cu care vii si sa fii preocupata pentru a fi tu sincera, de acum incolo.

Vai nuuuuu, nu Vasalie...chiar nu e nevoie sa te aliezi cu cineva, sau sa te arunci in oala mincinosilor, nesilit de nimeni!

Chiar nu imi pare rau de nimic( si nu prea inteleg de ce incerci/ma presezi sa imi para rau pentru ceva, doar pentru ca asa ti-ai dori tu!:106:), cat despre preocuparea aceasta...chiar nu ii vad sensul, pentru ca e in firea mea sa fiu sincera, deci nu depun eforturi!:5:

vasalie 16.05.2010 21:26:17

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 248983)
Vai nuuuuu, nu Vasalie...chiar nu e nevoie sa te aliezi cu cineva, sau sa te arunci in oala mincinosilor, nesilit de nimeni!

Tu m-ai aruncat in oala mincinosilor. Doar nu vrei sa spui ca eu nu sunt "sectar" (pentru tine). Fii corecta si argumenteaza ce ai afirmat. Te rog, insistent, sa-mi arati unde "nu am spus adevarul sau am refuzat sa fiu sincer"(exprimarea ta).

penticostalulmantuibil 16.05.2010 21:29:17

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 248983)

Sper ca nu faci referire la alierea cu Doriana si cu mine si nu insinuezi din nou ca as fi un mincinos.

Am toata nadejdea ca ai atat discernamant incat sa nu sugerezi asa ceva.

AndruscaCIM 16.05.2010 21:29:54

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 248995)
Tu m-ai aruncat in oala mincinosilor. Doar nu vrei sa spui ca eu nu sunt "sectar" (pentru tine). Fii corecta si argumenteaza ce ai afirmat. Te rog, insistent, sa-mi arati unde "nu am spus adevarul sau am refuzat sa fiu sincer"(exprimarea ta).

Nu nu, tu te-ai aruncat in oala, singur...singurel!

Ba da, esti sectar pentru mine, dar eu am afirmat altceva...si ma refeream in general, deci nu la tine, asa cum crezi! Tu chiar esti destul de direct...:4:

vasalie 16.05.2010 21:35:40

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249002)
Nu nu, tu te-ai aruncat in oala, singur...singurel!

Ba da, esti sectar pentru mine, dar eu am afirmat altceva...si ma refeream in general, deci nu la tine, asa cum crezi! Tu chiar esti destul de direct...:4:

Daca te refereai in general, inseamna ca ai o sumedenie de argumente despre refuzul de a spune adevarul si de a fi sinceri, a oricarei categorii de "sectari". Da, te rog exemple(sau macar un exemplu) de adventisti care nu fost sinceri (ca doar i-ai inclus si pe ei la "mincinosi").

P.S. La felul cum ai intors-o se vede cine este mincinosul. Ai afirmat despre sectari ca nu sunt sinceri si se feresc sa spuna adevarul. Nu ai spus ceva de genul: unii sectari, sau cutare sectari, etc.

AndruscaCIM 16.05.2010 21:35:51

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 249001)
Sper ca nu faci referire la alierea cu Doriana si cu mine si nu insinuezi din nou ca as fi un mincinos.

Am toata nadejdea ca ai atat discernamant incat sa nu sugerezi asa ceva.

Hahaha...nope, sunt mai multe aspecte, si de moment ce am facut acea afirmatie...chiar le-am luat pe toate in considerare; am tras concluzii, si intr-un fel simt ca nu spuneti chiar ceea ce ati vrea de fapt sa spuneti, ca de multe ori negati anumite lucruri bine stiute, sau bine intuite de noi, doar pentru a va sustine pozitia si imaginea despre voi...aproape la fiecare postare.

In fine, eu pot foarte bine sa ma insel...si voi sa fiti foarte sinceri de fapt...numai Dumnezeu stie!

penticostalulmantuibil 16.05.2010 21:44:56

Citat:

Tu pari a avea mai degraba mari certitudini :)
Dar eu cred ca sunt doar niste nesigurante mijlocii.

Citat:

Cine nu recunoaste sau neaga? Eu in nici un caz.
Oricum nu exista o metodologie standard pentru primirea unui dar. Ce in BO exista?

Dar noi ravnim si cerem daruri duhovnicesti. Sau ar trebui s-o facem, mai bine zis. Iar unii da, tin si post. Bravo lor nu? Ar trebui sa tinem si noi.

Citat:

Nu a fost nici o intrebare de-a ta la care sa nu fi spus, cu sinceritate adevarul.

De ce nu l-as spune? Eu sunt mandru de secta mea. (in sensul bun al cuvintelor secta si mandrie)

AndruscaCIM 16.05.2010 21:45:32

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 249006)
Daca te refereai in general, inseamna ca ai o sumedenie de argumente despre refuzul de a spune adevarul si de a fi sinceri, a oricarei categorii de "sectari". Da, te rog exemple de adventisti care nu fost sinceri (ca doar i-ai inclus si pe ei la "mincinosi").

Argumente de care? Argumentele mele nu sunt si ale tale, iar ceea ce e privit de mine ca fiind argument...pentru tine nu e ( si stii si tu asta), deci nici nu ar avea vreun rost sa imi bat capul sa insir argumente, pentru ca eu cateodata sunt mai comoda...si aleg sa scriu numai concluzia, fara sa prezint si referatul, intrucat e ceva personal, si nu am nevoie de confirmari, note, sau stampile din partea altora, e doar parerea mea...bazata pe anumite criterii. :16:

Exemple: Tu ( ok, cred ca si tu te inscrii in aceasta categorie...si stii si tu ca ai spus minciuni doar ca sa dai bine, si cand ai fost prins in capcana, ai inceput sa te agiti, chiar cu riscul de a-ti lasa laba acolo)...si cam toti cei prezenti pe acest forum, care isi vand imaginea cu orice risc.

Parerea mea...e alegerea ta daca esti de acord, sau nu...cu ea!

penticostalulmantuibil 16.05.2010 21:47:59

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249007)
Hahaha...nope, sunt mai multe aspecte, si de moment ce am facut acea afirmatie...chiar le-am luat pe toate in considerare; am tras concluzii, si intr-un fel simt ca nu spuneti chiar ceea ce ati vrea de fapt sa spuneti, ca de multe ori negati anumite lucruri bine stiute, sau bine intuite de noi, doar pentru a va sustine pozitia si imaginea despre voi...aproape la fiecare postare.

In fine, eu pot foarte bine sa ma insel...si voi sa fiti foarte sinceri de fapt...numai Dumnezeu stie!

Eu cred ca esti prea obisnuita cu minciuna, Andrusca.

Eu ma feresc de ea. In nici un caz nu as minti intentionat in discutiile pe forum

AndruscaCIM 16.05.2010 21:52:53

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 249015)
Tu pari a avea mai degraba mari certitudini :)
Dar eu cred ca sunt doar niste nesigurante mijlocii.

Hmmm...numai eu stiu de care sunt, dar e ok ca tu sa iti dai cu parerea...de ce nu?
Citat:

Cine nu recunoaste sau neaga? Eu in nici un caz.
Oricum nu exista o metodologie standard pentru primirea unui dar. Ce in BO exista?

Si totusi...de ce numai acest dar, cu insistenta?
Citat:

Dar noi ravnim si cerem daruri duhovnicesti. Sau ar trebui s-o facem, mai bine zis. Iar unii da, tin si post. Bravo lor nu? Ar trebui sa tinem si noi.

Ce daruri cereti in afara de cel al vorbirii in limbi, si al proorociei?
Eu nu am ce sa apreciez...sincer, poate tu da, dar eu chiar nu.
Citat:

Nu a fost nici o intrebare de-a ta la care sa nu fi spus, cu sinceritate adevarul.

De ce nu l-as spune? Eu sunt mandru de secta mea. (in sensul bun al cuvintelor secta si mandrie)

Hm, nu stiu...da, cred ca ai incercat, insa eu nu te percep ca fiind sincer...si simt cumva ca esti prezent aici sa vinzi ceva, cateodata cu voce mai scazuta, cateodata mai puternica...ceva de genul asta.:4:

vasalie 16.05.2010 21:54:18

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249016)
Exemple: Tu ( ok, cred ca si tu te inscrii in aceasta categorie...si stii si tu ca ai spus minciuni doar ca sa dai bine, si cand ai fost prins in capcana, ai inceput sa te agiti, chiar cu riscul de a-ti lasa laba acolo)...si cam toti cei prezenti pe acest forum, care isi vand imaginea cu orice risc.

Cine se agita acum, cumatra Andrusca? Nu ar fi mai simplu sa vii cu un exemplu, care ar spune mai multe decat toata torocaiala ta?

AndruscaCIM 16.05.2010 21:58:46

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 249020)
Eu cred ca esti prea obisnuita cu minciuna, Andrusca.

Eu ma feresc de ea. In nici un caz nu as minti intentionat in discutiile pe forum

Din cate tin minte am adresat destul de multe intrebari, deci nu era logic...ca urma sa trag la un moment dat si niste concluzii in urma celor citite?:4:

AndruscaCIM 16.05.2010 22:00:51

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 249025)
Cine se agita acum, cumatra Andrusca? Nu ar fi mai simplu sa vii cu un exemplu, care ar spune mai multe decat toata torocaiala ta?

"Tolocaneala" e termenul corect!:4:..iar eu nu sunt cumatra, iar daca in opinia ta sunt chiar o mare cumatra...de ce te-ar mai interesa exemplele, sau argumentele oferite de o cumatra? Nu sunt ele oare egale cu 0?

vasalie 16.05.2010 22:05:10

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249029)
"Tolocaneala" e termenul corect!:4:..iar eu nu sunt cumatra, iar daca in opinia ta sunt chiar o mare cumatra...de ce te-ar mai interesa exemplele, sau argumentele oferite de o cumatra? Nu sunt ele oare egale cu 0?

Incercarea de a aduce argumente la ceea ce afirmi cu atata usurinta, iti este tie de folos. Eu stiu ca nu ai aceste argumente sau exemplificari la ceea ce spui (pentru ca ori vorbeste rautatea din tine ori vorbesti de pe pereti).

penticostalulmantuibil 16.05.2010 22:08:57

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249027)
Din cate tin minte am adresat destul de multe intrebari, deci nu era logic...ca urma sa trag la un moment dat si niste concluzii in urma celor citite?:4:

Andrusca nu o mai ocoli: zici ca ai tras niste concluzii si sugerezi ca eu as fi mintit pe topicul asta. Mi-a mai zis chestia asta un utilizator Florin1966, dar de la tine am pretentii ceva mai mari. Daca am mintit, selecteaza minciuna si pune-o aici la vedere.

Vreau sa iti atrag atentia a doua oara ca ma deranjeaza sa spuna cineva despre mine ca mint. Daca tu esti obisnuita sa fii numita mincinoasa, e problema ta, eu nu cred ca ar trebui sa ne jucam cu cuvantul „minciuna”. El este serios. Daca cineva minte el trebuie stopat si atentionat imediat. Eu asa cred.

penticostalulmantuibil 16.05.2010 22:15:24

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249024)
...si simt cumva ca esti prezent aici sa vinzi ceva, cateodata cu voce mai scazuta, cateodata mai puternica...ceva de genul asta.:4:

:)) normal ca sunt aici si sa vand, nu doar sa cumpar.
Vad insa ca le analizezi foarte profund. Cam ce marfa crezi tu as avea de vanzare?
Ce as putea da pe acest forum? Vreo otrava, ceva?

penticostalulmantuibil 16.05.2010 22:49:43

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 248981)
Adica, da-i cu postul, cu rugaciunea...

Sectantii astia da-i cu postul, da-i cu rugaciunea...frate.
N-au auzit si ei de ceva mai cool, de un shopping, un fitness, ceva? :))

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 248981)
Eu ma intreb asa, oare Sfintii Apostoli or fi cerut darul asta, sau organizau seri speciale...sau cam altfel?

Da, Apostolii au organizat seri speciale de rugaciune in care se asteptau sa primeasca Duhului Sfant.

Nu este nimic rau sa ceri Duhul Sfant, sa insisti si sa te astepti sa primesti. Asa ne invata Iisus, asa au facut Apostolii.

Faptul ca in BO se spune ca nu e bine sa iti doresti sau sa ceri un dar duhovnicesc nu e problema mea, dar cred ca nu ar trebui sa fie admonestati si cei din alte confesiuni. Pentru ca a cere cu staruinta Duhul Sfant si a ravni dupa daruri sunt imperative biblice.

gibilan 16.05.2010 23:26:59

Atentiune dragi frati crestini

sectari dupa citeva zile de lingerea ranilor si-au ascutit armele si ataca cu toata furia HO MA CA DOAR NU SUNTETI TURCI.

AndruscaCIM 16.05.2010 23:28:48

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 249041)
Sectantii astia da-i cu postul, da-i cu rugaciunea frate.
N-au auzit si ei de un shopping si o sedinta de fitness, ceva? :))

Da, Apostolii au organizat seri speciale de rugaciune in care se asteptau sa primeasca Duhului Sfant.

Nu este nimic rau sa ceri Duhul Sfant, sa insisti si sa te astepti sa primesti. Asa ne invata Iisus, asa au facut Apostolii.

Faptul ca in BO se spune ca nu e bine sa iti doresti sau sa ceri un dar duhovnicesc nu e problema mea, dar cred ca nu ar trebui sa fie admonestati si cei din alte confesiuni. Pentru ca este ceva biblic.

De unde acest obicei de a smulge cateva cuvinte din context...si a mai adauga altele ca sa para altceva?:10:

Cred ca te refereai la fraza aceasta, nu???:"Adica, da-i cu postul, cu rugaciunea...dar hai sa insistam putin, poate primiti darul mai rapid, fara eforturi inutile...si de ce in 3 zile, ci nu chiar in cateva ore?"

Specific, postul si rugaciunea am inteles ca tin cam 3 zile, si asta probabil pentru cei mai pacatosi...pentru ca ceilalti poate primesc darul de cum participa la exteriorizarea "darului" celor din jur, fiind influentati de atmosfera originala...sau nu banuiesc eu bine?

Ce valoare are pentru tine aceasta "admonestare" totusi, cum te afecteaza...si de ce?Pe mine oare de ce nu ma intereseaza catusi de putin opinia adventistilor, penticostalilor...sau evanghelistilor ( in sensul ca nu dau nicio para chioara pe ce cred ei)?

Ceva biblic e si pentru carismaticii care se arunca pe jos, care alearga prin Biserica, sau care danseaza cu serpii pe ritmuri tribale, deci de ce imi oferi acest argument...ca si cum ar avea vreo validitate, asa, doar pentru faptul ca scrii aceste cuvinte, asa cum le scriu si ei?

gibilan 16.05.2010 23:29:44

PENTICOSTALE CE AI PUTEA TU DA PE FORUMUL ACESTABUN?nu ai pentru tine ce ai da oare si la altii?

gibilan 16.05.2010 23:39:52

vasilica ai prins grai oare ce mai ii fi vrind si te ce tot spuneai aclo cu sectari? ba tu esti sectar intelegi? si nu o mai lungi atita.sau vrei sa ne spui si tu ceva in limbi apocaliptice?

penticostalulmantuibil 16.05.2010 23:45:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249053)
Specific, postul si rugaciunea am inteles ca tin cam 3 zile, si asta probabil pentru cei mai pacatosi...

Fie ca sunt ortodocsi fie ca sunt penticostali, daca sunt inca oameni care timp de trei zile la rand se roaga si postesc, inseamna ca inca mai putem avea sperante pentru insanatosirea lumii noastre.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249053)
Ceva biblic ...ca si cum ar avea vreo validitate, asa, doar pentru faptul ca scrii aceste cuvinte

Cand am spus ceva biblic m-am referit la o porunca clara a lui Iisus sau a Apostolilor.
Daca pentru tine sunt doar vorbe-n vant...atunci de ce mai intrebi?
Pentru mine Biblia este autoritatea cea mai competenta. Sa presupunem ca o foloseste si o secta periculoasa. Ar trebui ca eu sa nu o mai folosesc?

Nu am de unde sa-ti dau raspunsuri cu o mai mare autoritate decat ale lui Iisus sau ale Apostolilor.

Si eu asa sunt format: vorbesc din Biblie, iarta-ma.

gibilan 16.05.2010 23:53:36

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 248958)
Anatolie, ai lungit-o degeaba, ca numai in Rusia se intampla ce zici tu.

Prin Romania dau invataturi foarte bune si vorbirea lor in limbi este de la Dumnezeu. Crede-ma!

Iar asta, ca o hulim pe Maica Domnului este chiar o hula din partea ta.
Noi nu-i aducem inchinare dar o cinstim pe Maica Domnului si o pretuim foarte mult.

de ce minti?cind mergeam la adunarile domniei voastre se spunea ca este o femeie ca si orsice femeie.eu ii intrebam daca nu o iubesc cum poate DL.IISUSsa va iubeasca pre voi.si mai multe hule ca nici nu vreau sa imi amintesc cit de mincinosi puteti fi si obraznici.ba voi sunteti morminte varuitesi calauze oarbe.nu aveti nici un drept sa vorbiti de MaicaDomnului dupa cite batjocuri ati aruncat la adresa DomnieiSale.ACUM VRETI SA LINGETI MIZERIILE ARUNCATE DE VOI CEI OBRAZNICI CA CELrau

penticostalulmantuibil 16.05.2010 23:54:15

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 249050)
sectari dupa citeva zile de lingerea ranilor si-au ascutit armele si ataca

Gibi, pana si tu te-ai prins ca-s niste arme mai ascutite.
Cauta si tu un polizor, ceva :6:

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 249054)
PENTICOSTALE CE AI PUTEA TU DA PE FORUMUL ACESTA BUN?

Pai, mai frate Gibi, uite, te mai bag pe tine in seama. Asta nu-i un lucru bun?
Te mai indemn sa pui si tu mana pe o carte de gramatica. Te mai apreciez cand scrii poetic...

Ma mai cert cu tine, ma mai impac...ca fratii...

gibilan 16.05.2010 23:58:41

penticostale si de voi spun uni ca sunteti o secta periculoasa dar eu zic:voi sunteti doar niste pechinezi rai si latratori in rest nimic.

penticostalulmantuibil 17.05.2010 00:01:51

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 249063)
penticostale si de voi spun uni ca sunteti o secta periculoasa dar eu zic:voi sunteti doar ...

Pai vezi, asta spun si eu de vreo 50 de pagini incoace: ca nu suntem asa periculosi. Dar lumea nu vrea sa ma creada.

AndruscaCIM 17.05.2010 00:05:47

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 249059)
Fie ca sunt ortodocsi fie ca sunt penticostali, daca sunt inca oameni care timp de trei zile la rand se roaga si postesc, inseamna ca inca mai putem avea sperante pentru insanatosirea lumii noastre.

Cand am spus ceva biblic m-am referit la o porunca clara a lui Iisus sau a Apostolilor.
Daca pentru tine sunt doar vorbe-n vant...atunci de ce mai intrebi?
Pentru mine Biblia este autoritatea cea mai competenta. Sa presupunem ca o foloseste si o secta periculoasa. Ar trebui ca eu sa nu o mai folosesc?

Nu am de unde sa-ti dau raspunsuri cu o mai mare autoritate decat ale lui Iisus sau ale Apostolilor.

Si eu asa sunt format: vorbesc din Biblie, iarta-ma.

Hey...daca te rasucesti pe calcaie, asta nu inseamna ca imi rasucesti si afirmatia!:1:

Ti-am spus doar ca aceleasi cuvinte mi le poate spune nonsalant si un carismatic cu sarpele pe dupa gat, dansand intr-un picior...cu ochii peste cap, deci faptul ca unii citesc in Biblie ceva...si mai adauga niste manifestari...de zic ca ce daca Nutza face flic-flacuri, si Nelu se tine de lustra, ca au argument Biblic, pe mine prea putin ma intereseaza!

Ok, daca eu zic de maine ca vorbesc in limbi...si de fapt cant yodle, yodle, yodle...yu huuuu, ma crezi automat...sau cum vine treaba asta cu argument biblic, si trebuie sa credem orice lunatic, orice manifestare colorata..ca deh?

gibilan 17.05.2010 00:13:12

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 249062)
Gibi, pana si tu te-ai prins ca-s niste arme mai ascutite.
Cauta si tu un polizor, ceva :6:

Pai, mai frate Gibi, uite, te mai bag pe tine in seama. Asta nu-i un lucru bun?
Te mai indemn sa pui si tu mana pe o carte de gramatica. Te mai apreciez cand scrii poetic...

Ma mai cert cu tine, ma mai impac...ca fratii...

cu mine nu esti frate doar cu tramuricii esti frate eu am frati mai cuminti care nu tremura ca gelatina si vorbesc de zici ca se gata lumea.daca nu te-ai prins mai folosesc si taranisme uneori daca nu intelegi ceva spune si am sa iti traduc din ardeleana veche in dulcea limba romaneasca made in cartierul coiciu constanta.

penticostalulmantuibil 17.05.2010 00:21:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249065)
Ti-am spus doar ca aceleasi cuvinte mi le poate spune nonsalant si un carismatic...

Iarta-ma dar nu cred ca stii ce inseamna carismatic. Si nici penticostal.
Cred ca iti iei informatiile din filme proaste si din carti de sectologie.
Oricine priveste ortodoxia doar prin prisma prin care privesti tu penticostalismul, se ingrozeste.

Pentru ca un evanghelist american sa inteleaga ortodoxia, trebuie sa lase deoparte parerile lui proconcepute si sa priveasca deschis si empatic BO.

Daca face asa, in urma observatiilor lui personale, va putea trage o concluzie.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 249065)
Ok, daca eu zic de maine ca vorbesc in limbi...si de fapt cant yodle, yodle, yodle...yu huuuu, ma crezi automat...sau cum vine treaba asta cu argument biblic, si trebuie sa credem orice lunatic, orice manifestare colorata..ca deh?

Nu stii tu cam cati au venit in biserica mea cu proorocii si cu lucrari si au fost pusi pe tusa.

Ce crezi ca eu inghit „yodle, yodle, yodle...yu huuuu”?
Sau crezi ca daca cineva zice „Asa vorbeste Domnul...” eu cred automat ca Domnul a vorbit? Sau daca cineva se da clarvazator sau tamaduitor sau exorcist, l-am si crezut?
In cele mai multe biserici penticostale sunt pastori intelepti care nu permit excrocilor sa se dea in stamba.
Oamenii care au daruri trebuiesc investigati. Asa ne porunceste Biblia.

Dar de ce oare toti sunt naivi, numai tu ai discernamant?

penticostalulmantuibil 17.05.2010 00:25:24

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 249067)
...cu mine nu esti frate...

Daca esti prea mandru sa fii frate cu mine, te rog nu ma mai baga in seama!

gibilan 17.05.2010 00:45:25

intr-o localitate din ardeal niste sectari de te miri unde au venit si s-au instalat intr-o casa cu chirie.casa era a unui tramurici care sa mutat de mai multi ani la oras.au vegetat ei ceva vreme pe acolo era familie grea cu multi copii parintele ortodox locuind peste drum de ei om milos din fire ii mai ajuta cu cite ceva dupa puterile lui dupa o vreme sectarul ii spune la parintele ca el este proroc la care parintele ii raspunde: bine mai vasile.parintele nu prea prindea vorba cu sectarii ca le cunostea viclesugul si minciuna lor, ca un sectar cit de mic tot sectar este.ba spusele lui,le mai intarea si sora sectarului.nu trece doua saptamini bune si pe prorocul nostru il salta politia facu-se niste nazdravani[hotii]si uite asa devine prorocul nostru un proroc penal doar lui nu s-a putut prorocii.ce ti-e si cu prorocirea asta hm.

gibilan 17.05.2010 00:55:58

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 249072)
Daca esti prea mandru sa fii frate cu mine, te rog nu ma mai baga in seama!

ba te bag in seama ca imi place ca vorbesti multe prosti ai raspunsurile in buzunar[raspunsuri tipic penticostale]de cind va cunosc,ca secta ati schimbat coperta la scriptura spui ca respectati peMaica Domnului,scrierile sfintilor parinti si poate mi-a mai scapat mie ceva asta asa poate sa ne mai linistim noi adevarul stie DUMNEZEU.de vrei sa fim frati adevarati e necesar sa ne impartasim din acela-si potir si asta nui.

penticostalulmantuibil 17.05.2010 09:58:33

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 249074)
nu trece doua saptamini bune si pe prorocul nostru il salta politia facu-se niste nazdravani[hotii]si uite asa devine prorocul nostru un proroc penal doar lui nu s-a putut prorocii.ce ti-e si cu prorocirea asta hm.

Frate Gibilica,
Si proorocii penticostali si parintii ortodocsi sunt unii in biserici si altii infunda puscariile.
Pentru ca unii-s adevarati si altii falsi.

Sau tu nu ai citit in viata ta despre niciun parinte ortodox cu bube-n cap?
Mai uitat-te si tu pe la stiri ca-n fiecare saptamana poti vedea vreo doi.

Sau citeste pe forumul acesta la aria „preotul” si o sa te minunezi.
Asa ca frate gibilica nu face hm, ca atunci va trebui sa zici: „hmm, ce ti-e si cu ortodoxia asta, hm...”

Din fricire insa sunt si preoti si prooroci adevarati oameni ai lui Dumnezeu. Asta e important.

P.S. Eu am vreo 4-500 de postari pe acest forum si nu am scris un cuvintel urat despre ortodocsi. Chiar crezi ca nu stiu nimic de rau?

Dar tu ai un talent original sa scormonesti roditor prin gunoaie. :21:
Mult succes!!!

penticostalulmantuibil 17.05.2010 10:10:34

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 249075)
ba te bag in seama ca imi place ca vorbesti multe...de vrei sa fim frati adevarati e necesar sa ne impartasim din acela-si potir si asta nui

Normal ca nu suntem frati de confesiune fiindca tu nu esti botezat la noi. Oamenii sunt frati fiindca sunt toti creatia lui Dumnezeu, de asta te numeam frate.
Ca sa fi frate de credinta cu mine, tre sa treci multe examene, prea grele pentru tine. :15:

Citat:

ai raspunsurile in buzunar[raspunsuri tipic penticostale]

Aici chiar ma superi. Chiar nu vezi ca eu am abordari pe deplin originale? :)

Citat:

de cind va cunosc,ca secta ati schimbat coperta la scriptura spui ca respectati pe Maica Domnului,scrierile sfintilor parinti

Deci facem schimbari in bine... Asta e ok. Si tu ai facut una: ai mai invatat sa scrii corect romaneste.

AndruscaCIM 17.05.2010 12:33:32

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 249074)
intr-o localitate din ardeal niste sectari de te miri unde au venit si s-au instalat intr-o casa cu chirie.casa era a unui tramurici care sa mutat de mai multi ani la oras.au vegetat ei ceva vreme pe acolo era familie grea cu multi copii parintele ortodox locuind peste drum de ei om milos din fire ii mai ajuta cu cite ceva dupa puterile lui dupa o vreme sectarul ii spune la parintele ca el este proroc la care parintele ii raspunde: bine mai vasile.parintele nu prea prindea vorba cu sectarii ca le cunostea viclesugul si minciuna lor, ca un sectar cit de mic tot sectar este.ba spusele lui,le mai intarea si sora sectarului.nu trece doua saptamini bune si pe prorocul nostru il salta politia facu-se niste nazdravani[hotii]si uite asa devine prorocul nostru un proroc penal doar lui nu s-a putut prorocii.ce ti-e si cu prorocirea asta hm.

Nu mai pot de ras, ai un stil de a povesti...de-mi si imaginez scenele!:21:

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:49:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.