![]() |
iar la sfarsit: [/color][b].
Atat. Si iti va functiona sintaxa aleasa. Spor! |
Daca dau sa deschid linkurile pe care le-ai dat sunt averizat de McAfee Internet Security 9.0 pe care il folosesc pt. protectia computerului ca am un troian pe calc.
|
am gresit din neatentie la sintaxa de sfarsit a tagurilor. Este: [/color][/b], nu [/color][b], cum aiurea am postat anterior.
|
O interesanta biografie a patriarhului ecumenic mason de Constantinopol Meletie Metaxakis pe scribd.com:
Citat:
Doamne ajuta! Sper sa fie de folos fiecaruia dintre voi care veti citi acest text. Razvan |
Citat:
Te rog sa ma ierti si sa te rogi si pentru mine, indraznetul si primul dintre pacatosi. Daca vrei sa ma rog si eu, nevrednicul, pentru fratia ta, sora, posteaza numele de botez si-i suficient... Romeo Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! P.S. Daca vrei sa comunicam pe diverse subiecte in privat, adresa mea de e-mail: romeo.mg.001@gmail.com . |
Bunica mea dupa tata, care a fost calugarita la Manastirea Braditel, jud. Neamt [decedata in 1997], a fost ultima ruda care a tinut calendarul neindreptat si din ce-mi spunea pe vremea cand eram prea-prea crud, am retinut ca ar exista un Sfant Ortodox pe nume Romel. Asta voiam sa cercetez in calendarul neindreptat.
|
Citat:
Biserica Ortodoxa de Stil Vechi din Romania este o Biserica autonoma si autohtona care se afla in comuniune cu Biserica de stil vechi din Grecia a mitropolitului Chiprian. imi spui in prv mai exact de unde esti si iti spun unde gasesti o Biserica de stil vechi in apropierea ta. cat despre numele tau, iata ce am gasit: 15 martie: Sfântul Mucenic Agapie și cei 7 mucenici împreună cu dânsul: Plisiu, [COLOR=#ff6600]Romil[/COLOR], Timolau, 2 Alexandru și 2 Dionisie 6 septembrie: Minunea Sf. Arhanghel Mihail în Colose, Sfinții Mucenici Eudoxie, Zinon, [COLOR=#ff6600]Romil[/COLOR] și Macarie si Romano, care sunt mai multi, dar cel din 1 octombrie este mai mare: Acoperământul Maicii Domnului, Sf. Ap. Anania. Sf. Cuv. [COLOR=#ff6600]Romano[/COLOR] dulce cântătorul chiar iti recomand sa citesti viata Sf Romano dulce cantatorul; vei gasi o adevarata pilda de smerenie, rabdare si nadejde in Dumnezeu. :3: |
O intrebare, care nu stiu cat isi are locul aici, pe popicul Biserica Ortodoxa de Rasarit(Stil Vechi), poate crestinii tinand calendarul neindreptat pot raspunde mai clar, mai precis la ea:
Daca un preot [de mir] este fiul duhovnicesc al unui preot-calugar, care invata ca dupa trei zile de post negru crestinul poate cere preotului sa-l lase sa deschida Sfanta Evanghelie [nu mai stiu in ce scop, dar n-are importanta asta] si dupa ce deschide Sfanta Carte sa-i ceara preotului sa-i interpreteze textul la care a deschis [Sfanta Carte] [aceasta fiind ceva foarte asemanator daca nu identic cu vrajitoria ghicirii !!!], atunci preotul de mir care e fiu duhovnicesc al acelui parinte-calugar trebuie sa fie in mod necesar un inselat si el ? Doamne ajuta! Romeo Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
deschiderea cartii nu este o practica ortodoxa. punct!
daca preotul de mir stie de ratacirea duhovnicului sau, trebuie sa ia atitudine. oricine ai fi, slujitor al altarului sau simplu crestin, depinzi inimaginabil de mult de duhovniocul tau, de rugaciunile sale... si, implicit, de cine este el si ce anume marturiseste. de alegerea duhovnicului esti raspunzator, fiindca nu te forteaza nimeni sa-l accepti pe parintele x sau y. iar daca ai luat la cunostinta de inselarea duhovnicului si nu iei atitudine (fie sa discuti cu el.. fie sa-l schimbi... cea din urma varianta fiind preferabila fiindca e greu de crezut ca tu, ca fiu duhovnicesc, vei avea putere de convingere mai mare decat duhovnicul/ episcopul lui sau chiar Sfintii Parinti) atunci dai de banuit si inseamna ca nu prea-ti pasa de cine este duhovnicul tau si ce anume marturiseste ca fiind adevarat sau minciuna, placut lui Dumnezeu sau pacat. personal, mai multe nu-ti pot spune. |
Citat:
Pe acel site sub foto cu parintele Gabriel Nicu cu "curcubeul" de lumina alba aparut in fata aceluia, scrie: "Lumină divină în paraclisul de la Gresia, în timpul predicii din 19 septembrie 2004". Stau si ma intreb de unde or fi stiind acei credinciosi de faptul ca acel "curcubeu" de lumina alba este "divin" si nu este "diavolesc". Cine i-a incredintat pe ei de divinitatea acelei lumini? In plus acei credinciosi se grabesc sa stranga dovezi pentru a convinge Patriarhia ca pr. Gabriel Nicu ar fi un sfant. Ce am spus pana aici ar fi primul dintre argumentele aduse impotriva sfinteniei aceluia. Al doilea argument impotriva sfinteniei pr. Gabriel are ca punct de plecare urmatoarea fraza subliniata in rosu si postata pe situl respectiv: În afară de acestea, Părintele Gabriel, având darul străvederii, vedea starea fizică și sufletească a fiecăruia, citea gândul oricărui om. Prevedea fapte și întâmplări care se desfășurau ulterior. [COLOR=red]Spunea, de pildă, că dumnealui va muri înainte de a împlini 41 de ani. [/COLOR]Există martori care pot relata și minuni mai rar întâlnite în zilele noastre: cum Părintele călătorea nevăzut, cum înmulțea mâncarea.. Hmmm, stia ca are sa moara inainte de a implini 41 de ani... predestinare curata. Dar pr. Arsenie Papacioc, in cartea Sfintiei sale "Iata duhovnicul", Ed. Decapolis Rm. Valcea, 2008, p. 209, afirma fara echivoc: Predestinarea este un principiu caracteristic [COLOR=black]ratacirii protestante de toate nuantele: autorul vedeniilor pare a fi protestant, caci crede in predestinare.[/COLOR] In afara de toate acestea, acelui parinte i-a aparut la editura "Credinta stramoseasca" din Iasi, in aprilie a.c. cartea "Parintele Gabriel, un om indumnezeit prin har", aparuta asa-zis cu consilierea editoriala a pr. Justin Parvu. Dar parintele Justin Parvu a dezmintit ca ar fi consiliat binecuvantare editorial aceasta carte, ba, in plus, a afirmat ca este o carte ce contine extrem de multe rataciri si ar trebui arsa, fara sa mai dea si alte amanunte. Asa incat editura respectiva a retras cartea mentionata de pe piata. De ce am insistat asupra subiectului? Am observat ca un numar de credinciosi incercau pe forumul "Vrajitoria", topicul "Cine este vizionarul Gabriel" sa ia apararea unui astfel de inselat si sa-l considere sfant, asemuindu-l cu Cuviosul Paisie [Aghioritul] si Sfantul Lavrentie de Cernigov si i-am combatut cu argumentele pe care le-am expus mai sus, insa nici n-au vrut sa auda. Doamne ajuta! Romeo |
ah... da... stiu si eu cazul...
chiar primisem un mail despre el... am sa ti-l trimit si tie daca vrei. printre altele spunea asa: "Se stia ca deschide cartea, boteaza a doua oara in noaptea de Pasti, chipurile sa iti schimbi numele, ca sa nu iti mai gaseasca uratul "adresa". " (asta da, asta inseamna a boteza a doua oara!) si altele... ce sa zic... noi nici atat nu-l consideram sfant. :) |
Citat:
poate asa voi reusi pe viitor sa ma pazesc de erezii asemanatoare! |
Mesaj comemorativ
Famila Murgoci este iarasi indoliata.
Dupa o intreaga viata petrecuta in feciorie, saracie si ascultare, Monahia Evlampia a adormit intru Domnul, Duminica, 3/16 Noiembrie 2008, lasand in urma sa multe lacrimi si tristete profunda. Maica Evlampia a fost sora dupa trup a parintelui Arhimandrit Teofilact Murgoci, adormit intru Domnul la 22 Octombrie 2007. Trupul neinsufletit al Maicii Evlampia va fi inmormantat Joi, 7/20 Noiembrie 2008, in incinta Manastirii Ortodoxe de Stil Vechi "Sfanta Treime" din Municipiul Galati, ctitorie a Parintelui Arhimandrit Teofilact. Dumnezeu sa o odihneasca intru imparatia Sa cea cereasca, alaturi de fratele ei dupa trup si dupa suflet! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Vor ramane in amintirea noastra ca niste pilde vrednice de urmat... |
Am uitata sa specific: Nu sunt unul dintre membrii familiei Murgoci, ci un simplu crestin care l-am cunoscut pe Parintele Teofilact, si pe Maica Evlampia. Am postat acest mesaj cu inima plina de tristete, suferind sufleteste dupa pierderea acestor persoane dragi.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! |
Citat:
Bogdan. |
Cu toate ca sunt pe stil nou, anatema pronuntata de Sfantul Apostol Pavel in Epistola I catre Galateni, cap. 1, 6-9, asupra oricaruia va face adaugiri in invatatura lasata noua de Domnul Iisus Hristos in timpul vietii Sale pamantesti si propovaduita si de Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti ai Bisericii Primare imi intareste din ce in ce convingerea ca Adevarata Biserica este cea care s-a opus din toate puterile indreptarii vechiului Calendar Ortodox de la congresul de la Constantinopol din 1923, cea numita de majoritatea credinciosilor ortodocsi de stil nou pe nedrept ca si Biserica Stilista. Ca drept dovada ca este asa stau marturii apostaziile fostului Mitropolit al Banatului Nicolae Corneanu, fostului episcop de Oradea Sofronie Dricec si fostului Patriarh al BOR Dan Ilie Ciobotea, care la sedinta Sfantului Sinod al BOR propunea nici mai mult nici mai putin redefinirea dogmelor de credinta ortodoxe pentru apropierea de ereticii romano-catolici. De ce le spun "fosti"? Pentru ca au cazut sub caterisirile si anatemele Sfintelor Canoane ale Bisericii celei Sfinte, Sobornicesti si Apostolesti ale lui Hristos. Romeo Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, mikluieste-ma pe mine, pacatosul! |
Citat:
Dumnezeu Atotputernicul Sa ne miluiasca prin rugaciunile Sfintilor Sai bineplacuti pentru noi, pacatosii! Romeo |
Citat:
|
Mady,cred ca ai intervenit rapid si neavizat,mai ales pentru faptul ca nu ai cercetat topicul destul de bine ca sa mai si tragi o asa concluzie.
Luly spunea ca fac botezurile prin afundare,absolut toate,doar BOSVR(Biserica Ortodoxa de stil vechi),iar BOR(Biserica Ortodoxa Romana),intr-adevar,cum ai spus tu,savarseste botezurile mai mult prin stropire si nu prin cufundare(5%). |
Botezul care se savarseste in cazuri exceptionale (la posibilitatea de a muri nebotezat, fiind in bolire), este un Borez valid, valinitatea nu fiind data de imprejurimi, ci de insasi vointa si convingerea preotului ori a celoi ce boteaza. De retinut: in cazurile de exceptie, pot boteza chiar si mirenii, dar doar prin cele trei afundari, sarguindu-se impotriva tuturor necesitatilor sa se savarseasca in intregime. Acst lucru este valabil pentru cel ce moare cu astfel de Botez, desavarsit in marturisire. Insa, de se va intampla ca prin randuiala Lui Dumnezeu, sa nu moara, ci sa traiasca, se va savarsi Botezul conform randuielii Bisericesti si Sfanta Taina a Mirungerii, de catre preotii ortodocsi.
In privinta botezului invalid savarsit de catre catolici, prin stropire, este un botez nu din necesitate, ci din comoditate. Acest lucru ii face pe eretici sa uite esenta botezului. Care este estenta botezului? Ce reprezinta Botezul? Botezul inca de la inceput, pentru nestiutorii Sfintei Traditii Apostolesti si Sobornicesti, reprezenta si inca mai reprezinta (incorect) Botezul in raul Iordan, al Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Acest lucru nu este corect, pentru ca, dogmatisind taina Botezului, in adevaratul sau sens, Botezul reprezinta Moartea prin Rastignirea Lui Hristos si Invierea impreuna cu El, adica moartea fatza de pacate si de lume, si unirea cu Hristos, ridicarea din pacat, din prapastia caderilor lumesti, prin Sfanta Invierea Sa ce a de a treia zi. Deci, acestea neimplinindu-se intocmai asezamintelor Sfintilor Apostoli, Sfintilor Parinti, Sfintelor Sinoade si intregii Predanii Bisericesti, Nu sunt Taine Valide, si se savarsesc la vremea cuvenita in Biserica Ortodoxa. Nu numai botezul a fost facut mai scurt, mai necuprinzator, mai neadevarat, ci intregile Taine si Randuieli ale Bisericii Lui Hrisotos au fost modificate de catre occidentalii care acum s-au ranit total cu poftele si cu patimile trupesti. Au modificat intreaga predanie si au batjocorit sfintele Canoane, cunsiderandu-le "invechite". Acest lucru nu numai occidentalii l-au facut, ci toti cei ce au introdus modernismele in Biserica, inclusiv cu calendarul modificat, inclusiv cu randuielile si Tipicul. Ceea ce ma nelinisteste foarte mult in aceasta privinta, este faptul ca multi dintre ortodocsii pe stil nou, fara un temei canonic, ii critica pe cei de pe stil vechi cu pretrxtul "rebotezerii". Aici este bine sa intelegem un lucru: Atata vreme cat Sfintele Canoane zic destul de clar: "Tainele ereticilor nu sunt primite", cum dar vor fi primite cele ce sunt facute precum la eretici? Cum se va primi la ortodocsi botezul prin stropire, mai ales ca Ortodoxia nu a cunoscut niciodata acest lucru. "ReBotezarea" este erezie!!! Dar, botezul poate fi se facut de budhisti, si de evrei, chiar daca se numeste bitez, nu este Botez. De asemenea, botezul facut contra Sfintelor Randuieli, Sfintelor Canoane si Sfintelor Traditii (nu zadarnic scrise), nu are cum sa fie Botez, chiar daca se numeste botez, pentru ca nu este conform randuielilor neintamplatoare, ci scrise prin insuflarea Duhului Sfant. Deci, poate cineva, nefiind eretic, sa contrazica pe Duhul Sfant??? Nici pe Sfintii Parinti nimeni nu este vrednic sa-i judeca, nici macar Sinoadele actuale, mai ales ca Luminatzia Sfintilor Parinti nu a fost ajunsa nici macar pe jumatate de catre ierarhii actuali; sau, poate ma insel.... Deci, atata vreme cat intelepciunea Sfintilor Parinti nu a fost ajunsa, cum vor putea oamenii "cu viatza politica" (cum ii numeste Arhi. Iustin parvu), sa modifice Sfintele Randuieli pentru comoditate, mai cu seama ca nu suntem intr-un veac persecutat de nimeni, material vorbind. (SCZ daca am lasat greseli in urma mea! Este ora 5:30 si sunt obosit foarte). |
Citat:
2. eu stau la Chisinau si la botezurile la care am mers au fost la biserici din cadrul Mitropoliei Molodvei care e de rit vechi...crede-ma ca am fost si la botez de copil de preot (de rit vechi), si n-am vazut cufundare.... |
Deci,tot este vorba de alta situatie.Este cu totul altceva preot de rit vechi si altceva preot de stil vechi....Un preot de stil vechi ce apartine Mitropoliei Slatioara,de la Suceava,nu va savarsi niciodata,in mod categoric,un botez prin stropire.Iar Luly,despre aceasta mitropolie si confesiune pomenea.
|
Ce nu mi s-a parut mie in regula in BOR este faptul ca nu fac afundarile complete, ci punand putzina apa, il afunda pe copil doar cat incape, restul ia cu mainile sii ii toarna pe cap. Acest botez este tot din comoditate, ori din vointza de a nu pazi Canonul care zice clar: trei afundari complete!!
In BOSVR se savarseste Botezul conform Sfintelor Canoane, in toate Parohiile si Manastirile. |
fiti mai seriosi..
il afunda cat de mult poate ca cine stie ce se poate intampla..si daca de cand nu poate afunda total afunda cat poate si ii toarna peste cap apa din belsug,tot botez e. |
Cuvintele "nu poate" se rezuma doar in caz de prigoana si de posibilitati reduse, nicidecum nu poate atribui COMODITATII!!! Sa fim si mai seriosi: cat costa un KG de apa in plus, in zilele noastre? Dar, daca voim sa calcam randuiala, MOTIVE SA NE INDREPTATIM, GASIM DESTULE. Pana la urma, motive gasesc si ereticii si asa se indreptatesc. Eu consider -si nu numai eu- ca Botezul trebuie facut conform Sfintelor Canonane. Pai, daca acum cand este "pace!" savarsesc botezul in "cum o fi, numai sa fie" cand va fi perioada de prigonire si stramtorare, vor gasi motiv sa nu mai boteze deloc??? Ori cum trebuie, ori deloc....
|
Atentie mare
Citat:
Dupa o buna perioada in care nu am mai zis nimic pe acest topic cred ca trebuie sa evidentiez anumite idei ce se infiripa in mintea noastra "din grija" diavolului...de-a lungul timpului omul a fost inselat de diavol...in vremea noastra, neacceptarea ideii ca diavolul poate ispiti si poate nascoci idei in mintile oamenilor(indiferent ca sunt mireni sau clerici) e o adevarata inconstienta. De ce zic aceste lucruri? Pai...citind cuvintele spuse de ioanhodean am realizat ca vrajmasul a reusit sa mai faca un pas in stricarea dogmelor si a regulilor bisericesti puse drept hotar de Sf Parinti. Cand spun acest lucru ma refer la Sf. Taina a Botezului. Biserica Ortodoxa Romana aplica botezul prin stopire ca fiind unul valid, aceasta modalitate de botezare nefiind precizata in Sf Canoane si nicaieri in alta parte. Ba din contra, Sf Canoane spun cat se poate de clar ca botezul sa fie savarsit pronuntand persoanele Sf Treimi si facand cele trei afundari(deci nu stropiri), cate una pentru fiecare persoana a Sf Treimi. Aceasta este regula(nu regulile) dupa care trebuie savarsit Sf Botez. Alta modalitate de savarsire a botezului(exceptand cazurile extraordinare-moarte iminenta etc) este nula, fara valoare...lasand la o parte putin teoria, care e foarte importanta,revin la idee...vrajmasul a reusit sa introduca usor o modalitate de savarsire a botezului in BOR fara sa aiba vreo baza dogmatica, teologica reala. Astfel, in momentul de fata, dupa ce s-a pus in aplicare regula gresita din pct de vedere teologic, dogmatic si ortodox, vrajmasul pus la zid da niste explicatii copilaresti. Explicatia lui ioanhodean este una auzita de mine de foarte multe ori....dar nu are sustinere. Ca sa fiu mai explicit voi scrie cuvintele acestuia:"il afunda cat de mult poate ca cine stie ce se poate intampla". Sincer, pe mine ma amuza cand aud aceste cuvinte...stiti de ce? De cand se savarseste Taina Sf Botez prin afundare, nu am auzit, si nici nu am gasit scris undeva ca cineva ar fi patit ceva. Din contra, am auzit cazuri in care copilul, bolnav fiind, s-a facut sanatos dupa Sf Botez. Aceasta idee nu ii apartine lui ioanhodean, ea fiind raspandita prin viu grai de la om la om de o buna bucata de vreme...de vina suntem noi toti pentru ca luam aceste idei fara sa le trecem prin filtrul mintii, prin filtrul ortodoxiei...asa lucreaza vrajmasul in ziua de astazi...ne face sa credem ca "tot ce zboara se manaca". Cealalta explicatie (de asemenea copilareasca) de a-l lua pe "NU POT" in brate a fost explicata clar de praxis si nu mai trebuie completari. Asadar, datori suntem noi in aceasta vreme sa lasam urmasilor nostri o marturie buna si dreapta(ortodoxa) si nu una stramba care duce la pierzare. Ca sa adeveresc ca in BOR de aplica botezul prin stopire voi da un link in care un episcop oficiaza Taina Sf Botez gresit, acesta fiind nevalid. Cand spun ca e gresit nu am luat in vedere criterii nascocite de mine, ci criteriile/regulile Sf Parinti. Deci nu eu zic ca e gresit, ci Sf Parinti prin regulile lasate de ei. http://www.episcopiaseverinului.ro/m...-mazili-a.html Incepand de astazi urez POST USOR tuturor celor ce sunt in Postul Nasterii Domnului. Sa ne lumineze Dumnezeu, sa facem fapte bune, sa ne rugam pentru mantuirea sufletelor noastre si a celorlalti. Doamne ajuta! |
Ca sa vedeti cum se savarseste Sf Taina a Botezului corect urmariti urmatoarele filmulete...
Prin aceasta metoda de a savarsi Taina Sf Botez, adica prin respectarea canoanelor ce fac referire la aceasta, i se da fiecarui om sansa de a se mantui. http://www.youtube.com/watch?v=LwSrRe6UfcU http://www.trilulilu.ro/nick_sor/0f065d20c3b766 Doamne ajuta! |
M-am umplut de dragoste cand am vazut aceste filmuletze. Iata, preotzi simpli, nu foarte cunoscutzi, nu foarte stiutori, nu teologi mari, ci simpli parintzi ortodocsi traditionali. Intrebarea mea este: cum acestia pot sa boteze in acest fel, respectand Sfintele Canonane si intreaga randuiala, cei ce au imbratzisat modernismele, de ce nu pot?????
|
Doamne, am ramas rece!!
Am vazut botezul acelei fice de parinte.. Ce inconstientza! Au scufundat copilul acela de 3 ori doar pana la genunchi, apoi i-au turnat apa in cap de inca vreo cinci ori!!! Ce fel de TREI AFUNDARI AU VAZUT EI IN RANDUIALA???? De ce se batjocoreste randuiala???? De ce nu se tine Predania? de ce care cum vrea face, nu dupa randuiala? |
In acest filmuletz pe care l-am gasit pe youtube, se vede cum un preot "ortodox" boteaza prin stropire. Daca suntetzi atentzi, din comoditate (cred eu) nici nu s-a aplecat macar sa preinchipuie afundarile, ci pur si simplu a turnat apa in capul copilului.
http://www.youtube.com/watch?v=h_2kiLN7-Qg |
iata inca un botez necanonic: http://www.youtube.com/watch?v=WosysS3KO6o Daca sunteti atentzi, apa nici nu ajunge pe burtica alelui copilas.. Cumva din motiv de prigonire se de reduse posibilitatzi....? ori din comoditate??
|
Citat:
ce nu va dati voi seama este ca prin ceea ce marturisiti voi (faptul ca preotii altor Biserici savarsesc botez prin stropire) ne indreptatiti pe noi si ingradirea noastra, a BOSV, fata de celelalte Biserici. si uite asa intelegeti ca nu numai calendarul este cauza pt care ne ingradim. |
Citat:
|
Totusi, nu poti sa stai sub eres ascunzandu-te intru neadevar dupa o porunca data Nu pentru acest sens, ci pentru anu judeca pacatele oamenilor. Insa, ceea ce se petrece in situatia de fatza, Botezul savarsit in aceste feluri (aratate mai sus in filmuletze), este o erezie. Acum nu ca as lua prea mult partea BOSVR, sau as ignora calitatzile BOR; insa, nu pot sa accept ideea ce o erezie este acoperita cu fatzarnicie printr-un verset de genul "nu judecatzi"!!! Ce trebuie sa facem? Sa stam si sa urmam lui Arie, doar de dragul de a nu judeca??? Ce inseamna junecata si ce inseamna a apara adevarul in fatza celor ce nu savarsesc intru adevar Nici Macar BOTEZUL, Taina care ii spala pe oameni de pacate. Că asta inseamna Botezul: Moartea prin rastignirea lui Hristos, si izbavirea prin invierea LUI. Asa murim pacatului si traim in Hristos.
Nu aparatzi ereziile prin diferite motive si pretexte. Nu este spre mantuire, ci spre pierzare. |
Citat:
daca nu ne interesam de acet lucru... inseamna ca nu ne intereseaza mantuirea noastra. logic, nu? iti intrebi nasii, iti intrebi parintii, bunicii, preotul, cauti poze, filmari... etc etc... in principiu trebuie sa stie careva. poate si alte persoane care au participat la botez. si daca totusi nu-si aminteste nimeni, absolut nimeni si nici poze/ filmari nu ai............... nu stiu ce sa zic :) sunt cazuri rare astea si Dumnezeu are grija si de acestia... dar una e sa nu ai de la cine afla... si alta e sa nu te intereseze... |
Iti dai seama: daca omul este Botezat necanonic, in neoranduiala, nu se poate numi crestin. Iar, dupa cum bine stim, nimeni dintre cei ce nu sunt crestini nu se pot mantui... Iti dai seama cat de mare este eresul acelora ce boteaza in alt chip decat in cel randuit de catre Sfintii Apostoli, Sfintii Parinti si toti ierarhii dreptslavitori. Eu cred ca mai si lipseste interesul pentru a implini Sfintele canoane, mai ales ca asa vad si ei la randul lor, pe altii mai mari. Si asa se ajunge la pierderea cunostintei despre ce inseamna si ce contine o randuiala in adevaratul ei sens..
|
Citat:
|
Dumnezeu, prin Sfintii parinti, prin Sfintele Sinoade, a decis ca Tainele sa se oficieze intr-un anume fel. Tot atunci a si asezat niste Sfinte Canoane, niste Anateme, ca nimeni sa nu treaca in veci peste ele, peste ceea ce sa hotarat. Deci, una dintre specificele dumnezeirii este STABILITATEA! CEEA CE DUMNEZEU A HOTARAT, INAINTE DE VECI A RÂNDUIT. Deci, daca atunci a anatematisit prin Sfintii Parinti, acum nu si-a schimbat decizia, pentru ca numai in mintea omului exista gandirea schimbatoare. Dumnezeu nu este schimbator.
Va voi pregati un material scanat, tocmai referitor la Sfantul Botez, dintr-un "Svhologhion" tiparit in 1925, cu aprobarea Sf. Sinod al Bisercicii Ortodoxe Autocefale Române, in frunte cu primul patriarh al României, Miron Cristea. Acest "Evhologhion este reeditat si in cadrul BOSVER, folosindu-se in oficierea Sfintelor Taine si ierurgii, avand autenticitatea textului si a randuielii. Tot in aceasta carte se pot gasi si o parte din Sfintele Taine, cu indreptare si invataturi. |
Canoanele Referitoare la Sfantul Botez
Sfintele Canoane referitoare la Sfantul Botez, scanate din "Evhologhionul" editat cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale Romane, la anul 1925, sub indrumarea Patriarhului Mitron Cristea: Acest molitvelnic este folosit si in uzul BOSVR, avand necompletari si neavand modificari:
[img]http://i71.servimg.com/u/f71/12/51/14/31/sfbote10.jpg[/img] [img]http://i71.servimg.com/u/f71/12/51/14/31/sfbote11.jpg[/img] [img]http://i71.servimg.com/u/f71/12/51/14/31/sfbote12.jpg[/img] |
21 noiembrie / 4 decembrie (+) Intrarea Maicii Domnului in Biserica.
[img]http://i71.servimg.com/u/f71/12/51/14/31/sfanta38.jpg[/img] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:37:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.