![]() |
de ce aia, de ce ailalta, nimic nu va multumeste.
Dar de Maica Domnului ati auzit? Dar de Sfinte femei ati auzit? Au fost si ele la fel de Sfinte ca si barbatii, ba chiar au si intors la credinta pe barbati, de exemplu Sfanta Iustina si Sfantul Ciprian. Dar Noul Testament l-ati citit? nu femeile au fost primele care l-au vazut pe Iisus inviat si au crezut? parca ati voi femei, asa va certati... |
Citat:
|
Domnule Cozia, pe masura ce citesc mesajele dumneavoastra ma conving ca dumneavoastra nu sunteti de loc credincios, sau cel putin, nu sunteti credincios ortodox. Am impresia, iertat sa-mi fie, ca aruncati soparle atee ici colo, desi nu-mi dau seama cu ce scop.
Cine spune ca femeia este inferioara barbatului ?! Faceti o grosolana confuzie intre diferit, complementar, pe de o parte, si inferior, pe de alta parte. Barbatul este inferior femeii, pentru ca nu poate experimenta minunea de a naste prunci ?! Barbatul este inferior femeii, pentru ca fiinta omeneasca ridicata la rangul de Regina a Ingerilor si Apostolilor, careia doua miliarde de oameni i se roaga, in speranta mijlocirii la Fiul sau, este o femeie ?! Barbatul este inferior femeii, in cadrul Bisericii, pentru ca atunci cand toti apostolii au fugit si s-au ascuns, cuprinsi de deznadejde, femeile s-au indreptat spre mormantul Mantuitorului; sau pentru ca femeilor l-i s-a aratat Isus inviat ?! Raspunsul la toate cele de mai sus este nu. Barbatul si femeia sunt egali ca valoare, si complementari ca roluri. Iar vituperatiile dumneavoastra impotriva "jidanilor" nu modifica cu nimic aceasta realitate, si nici faptul ca Biserica a inteles dintotdeauna acest lucru. |
Citat:
|
Cum sa fie femeia inferioara cand barbatul a fost facut din tina,
noroi ce mai, iar femeia, ei femeia a fost SCULPTATA din coasta barbatului. Sculptura in os! Dumnezeu a fost artist cu femeia. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
Din tot ceea ce spuneti aici, da femeia a fost facuta sa fie egala cu barbatul, nimeni nu contesta, dar cineva, candva, nu stiu exact cine, a schimbat acest lucru. Si de atunci, se considera ca femeia este inferioara, pacatoasa. Asta prin anumite drepturi ce-i sunt luate fata de barbat: - prigonire in anumite zile ale lunii si perioade de viata - sa stea in biserica numai intr-un loc retras - sa se acopere/infasoare - n-are voie hirotonie, n-are voie sa fie citet, diacon etc. - n-are voie in altar - sa fie supusa barbatului (chiar zilele trecute am asistat la o nunta ca am tinut strana si s-a citit fragmentul cu pricina) si nu egala, spune acolo. Etc. Astea toate inseamna ca femeia este mai prejos decat barbatul. El nu are nici o interdictie in biserica.Nici una. Daca erau egali, nu avea nici femeia aceste interdictii. |
Citat:
Mie imi place mult explicatia asta a preotului meu. "A luat-o de langa inima, sa-i fie egala si sa se iubeasca". Acum sigur, se poate discuta din care a nume coasta, ca sunt mai multe. Poate fi ultima (mai jos de piept), sau chiar una de sus, mai de langa inima... http://en.wikipedia.org/wiki/Rib |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:02:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.