Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Intrebare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10401)

tricesimusseptimus 22.08.2010 18:51:54

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 280463)
Domnule, eu am spus cum se face in Biserica Ortodoxa si punct. Noi, in Biserica Ortodoxa, ne rugam cu fata spre altar, care altar e pozitionat spre rasarit. Dumneata te rogi unde vrei si cum vrei, in legea dumitale.

E dreptul fiecăruia să se roage cum vrea și cui vrea. Eu mi-am expus punctul de vedere, însoțit și de un text biblic, dumneata ai posibilitatea să-ți argumentezi punctul ortodox de vedere cu tradiția bizantină și nu o să ți-l contest.

cristiboss56 22.08.2010 19:42:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 280470)
E dreptul fiecăruia să se roage cum vrea și cui vrea. Eu mi-am expus punctul de vedere, însoțit și de un text biblic, dumneata ai posibilitatea să-ți argumentezi punctul ortodox de vedere cu tradiția bizantină și nu o să ți-l contest.

Exista acest "drept" , dar aici suntem pe un site ORTODOX :http://crestinortodox.ro/sfaturi-duh...gam-68655.html

I.Calin 22.08.2010 20:07:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 280468)
V-aș putea da dreptate în ce privește privește prima parte, însă e deplasat să negi că Dumnezeu e Același în VT și NT (abstract sau concret). Dumnezeu nu se schimbă funcție de cultura ori mentalitate oamenilor, altfel discutăm drespre un dumnezeu fabricat. Doamne iartă-ne!

Citat:

Dacă evreii se închină la același Dumnezeu ca și noi, poți spune că și musulmanii se închină la același Dumnezeu.

Cum se împacă cele două afirmații? Fiindcă eu cred că doar pe baza disocierii Vechiului Testament de Noul Testament putem afirma că evreii și musulmanii au același Dumnezeu ca și creștinii.

Îmi miroase a adventist de ziua a șaptea, student în Biblie sau martor a lui Iehova?

cristiboss56 22.08.2010 20:14:04

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 280486)

Îmi miroase a adventist de ziua a șaptea, student în Biblie sau martor a lui Iehova?

Prima varianta ! Este cunoscut d'ul propagandist . Felicitari pentru intuitie si nu numai ! Doamne ajuta !:1:

glykys 22.08.2010 20:15:03

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 280486)
Cum se împacă cele două afirmații? Fiindcă eu cred că doar pe baza disocierii Vechiului Testament de Noul Testament putem afirma că evreii și musulmanii au același Dumnezeu ca și creștinii.

Ideea asta ecumenista cu toti care se inchina la acelasi Dummnezeu mie imi da dureri de cap. Noi credem "intr-Unul Dumnezeu", "si intr-Unul Domn Iisus Hristos" si "intru Duhul Sfant", Dumnezeu in Treime, care nu se impaca nicidecum cu Buddha, Allah sau mai stiu eu cine.

cristiboss56 22.08.2010 20:50:33

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 280491)
Ideea asta ecumenista cu toti care se inchina la acelasi Dummnezeu mie imi da dureri de cap. Noi credem "intr-Unul Dumnezeu", "si intr-Unul Domn Iisus Hristos" si "intru Duhul Sfant", Dumnezeu in Treime, care nu se impaca nicidecum cu Buddha, Allah sau mai stiu eu cine.

Durerile de cap deabia sunt la inceput , caci "prietenii" se vor inmulti pe zi ce trece , se inmultesc precum ciupercile otravitoare dupa ploaie ! Sunt peste tot , pe forum , pe strada , in biserici , pe langa biserici . . . Sa fim vigilenti ! Colegul nostru de pe forum georgeval a raspun de cateva ori la astfel de "provocari" si doresc sa redau raspusul lui atat de inspirat : "Am mai postat observatia lui Mircea Eliade care spune ca nu putem spune ca exista aceasi divinitate , dar poarta nume diferite . Ideea de divinitate este prezenta in toate religiile dar identitatea divinitatii nu este aceasi . Aceste trei mari religii personaliste au si aspecte comune dar si deosebiri . In abstract putem vorbi despre acelasi Dumnezeu al Vechiului Testament dar in realitate ??? " Aceasta tema a fost dezbatuta de nenumarate ori pe forum , atat la Topicul Vechiul Testament cat si la Noul Testament . Acestui ratacit i s-a raspuns si la Topicul Secte si Culte ( " un sectant care se rusineaza " ) , dar ca orice sectant raspunde ca un robotel bine instruit de pastorii sai . Misiunea lui si a colegilor lui este clara : de a ratacii si pe altii ! :30:

I.Calin 22.08.2010 20:52:31

Ecumenismul, îndrăznesc să spun, o religie de secol XX, cu rădăcini în secolul XIX, prinde ca new age - ul, la cei cu dorința universalistă de a îngloba religii ce nu au nici o legătură, nici un adevăr comun. Fiindcă adevărul NU este un CE este UN CINE: Hristos, care este Calea, Adevărul și Viața.
Nu întâmplător ecumenismul a atras vreo câțiva francmasoni. Dar refuz să-mi mai bat capul. Nu este la mine judecata și dragostea lui Dumnezeu nu cunoaște margini și mila Sa se răsfrânge asupra tuturor, dar și "mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și peste toată nedreptatea oamenilor care țin nedreptatea drept adevăr" (Epistola către Romani, I, 18)

I.Calin 22.08.2010 20:57:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 280498)
Misiunea lui si a colegilor lui este clara : de a ratacii si pe altii ! :30:

"Se vor scula hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor face semne și minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleși." (Marcu, XIII, 22)

și

"Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume."(1 Ioan, IV, 1)

georgeval 23.08.2010 10:10:05

Citat:

V-aș putea da dreptate în ce privește privește prima parte, însă e deplasat să negi că Dumnezeu e Același în VT și NT (abstract sau concret). Dumnezeu nu se schimbă funcție de cultura ori mentalitate oamenilor, altfel discutăm drespre un dumnezeu fabricat. Doamne iartă-ne!

Daca ati observat, am intrebat. Pentru noi crestinii este clar ca Dumnezeul Vechiului Testament este Dumnezeul Noului Testament, chiar daca in Vechiul se accentueaza mai mult unitatea si unicitatea lui Dumnezeu, in Noul Testament revelatia este deplina a Dumnezeului Treime.

tricesimusseptimus 23.08.2010 12:05:19

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 280676)
Daca ati observat, am intrebat. Pentru noi crestinii este clar ca Dumnezeul Vechiului Testament este Dumnezeul Noului Testament, chiar daca in Vechiul se accentueaza mai mult unitatea si unicitatea lui Dumnezeu, in Noul Testament revelatia este deplina a Dumnezeului Treime.

În acest caz îmi cer scuze, n-am înțeles eu bine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:57:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.