zambaretul |
20.08.2010 21:18:58 |
Citat:
În prealabil postat de danyel
(Post 280013)
Mantuitorul ne spune ca Biserica nu va fi biruita nici de portile iadului
Reforma avem nevoie fiecare dintre noi, nu Biserica, Hristos e acelasi si ieri si azi si in veci
|
Stiu ca Hristos este acelasi, in veac. Dar, bisericile noastre (ortodoxa, catolica, protestante) au nevoie de reforme continue. Altfel ereziile infiltrate, se cuibaresc bine si mai fac si pui. Daca spuneti ca biserica dvs. nu are nevoie de reforma, inseamna ca-i vreti raul. Biserica are nevoie de oameni realisti si sinceri.
P.S. Nu confundati Biserica lui Hristos (formata din toti cei care L-au urmat cu adevarat pe Hristos) cu o anumita grupare religioasa.
Citat:
(Post 280013)
Botezul este doar inceputul vietii crestine si inceputul induhovnicirii,
|
De acord. Permiteti, totusi, o completare: "inceputul vietii crestine si inceputul induhovnicirii", necesita credinta. Deci, botezul urmeaza credintei.
Citat:
(Post 280013)
Mantuitorul ne spune "De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este.(Ioan 3:5-6)
|
Asta o spunea Mantuitorul, unui om matur (batranului Nicodim). Referitor la copilasi, spunea cu totul altceva (am redat un verset in postarea anterioara).
Citat:
(Post 280013)
Iar psalmistul David spune"
"Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea. (Psalmul 50)
|
Ca sa intelegeti corect acel verset, puneti-l alaturi de versetul din Ezechiel 18:20 " Sufletul care pãcãtuieste, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatãlui sãu, si tatãl nu va purta nelegiuirea fiului sãu! Neprihãnirea celui neprihãnit va fi peste el, si rãutatea celui rãu va fi peste el." Nu incercati sa-i manjiti pe neprihanitii bebelusi, cu pacatele parintilor.
|