![]() |
Citat:
In unele situatii poate fi adevarat. Dar nu trebuie sa fim ipocriti (adica sa producem un sablon (folosindu-ne de notiunea de sfintenie) pentru a acoperi fapte reprobabile. Pocainta vine doar in urma constientizarii pacatului, chiar si la o "fata bisericeasca", un cleric. Cat timp se pastreaza buna cuviinta (in special cea crestina) in exprimarea ideilor nu este decat benefic ca parerea colegilor de forum sa se faca auzita. Care sunt resorturile psihologice ce ii aduc in pozitia de acuzatori, nu se poate defini si nici nu este folositor in acest mediu virtual. Fata catre fata lucrurile stau cu totul altfel. Nu am sa permit sa vorbeasca in Biserica, in Adunarea Parohiala decat acelui membru care este la curent cu subiectul, care este in Biserica cu tot sufletul si care a dovedit prin fapte ca nu poate fi partinitor (subiectiv). Fac asta nu ca o cenzura pe criterii proprii, sau din dorinta de a avea permanent un grup dizident cu care sa ma "ciomagesc", ci doar ca sa nu se creeze ispitirea prin incalcarea ordinei si bunei cuviinte. Pentru cei care nu sunt reprezentati de criteriile anterioare exista timp de invatatura, cu blandete si rabdare ca si ei sa devina madulare ganditoare si simtitoare ale Bisericii, deci, sa nu ma intelegi gresit, nu sunt elminati ci doar incadrati acolo unde nu pot face rau - lor sau altora, deci Bisericii. Caterisirea este sinonima cu descalificarea. Preotul trebuie sa cunoasca aceasta si sa stie ca nu pentru toate greselile exista "de saptezeci de ori cate sapte" in planul slujirii preotesti. Nu spune nimeni ca un om intr-o astfel de situatie nu se mai poate mantui, doar pentru asta exista pocainta. Sa o faca deci! Dar ca preot, sa ne lase! Ma gandesc cu groaza la cata munca de lamurire trebuie sa duc in parohie acum cu acele suflete "nu prea tari" care vor incepe sa tipe: aoleu, cad parinte, ajuta-ma! Dumnezeu sa ne ajute pe toti! |
Dincolo de interpretarile prostesti si mincinoase ale Cancanului, daca este sa analizam scena, observam ca cel pagubit nu reactioneaza in nici un fel...deci el se simte VINOVAT DE O INFRACTIUNE MULT mai mare decit cea "de a trece pe acolo fluierind"
Eu il banuiesc ca o fi vre-un tufisar, exibitionist, sau vre-un pedofil cunoscut prin sat care se tine de perversitati in zona minastirii ca prea dadea impresia ca este acuzat de ceva grav. Nu cred ca calugarul asta l-ar fi batut asa bestial pentru mai nimic. Dupa care este vorba si de tinerelul care a venit sa-l lamureasca de ceva... si nu parea sa regrete ca acesta maninca bataie. De regula in Romania astia, pedofilii, tufisarii si homosexualii manica rau bataie cind sunt prinsi si tac milc, nu zic nimic. |
Citat:
Cazul de fata il discutam cand vom avea si hotararea Arhiepiscopiei. La modul teoretic, tocmai asta este problema cu canonul 27: Sfintii Apostoli "au uitat" sa mentioneze si exceptiile. Hai sa fim seriosi, chiar vrea fratia ta sa lase impresia ca ar trebui sa se introduca la facultatea de teologie si cursuri de autoaparare, poate chiar kung-fu? Poate facem un schimb de experienta cu calugarii shaolin! Iarta-mi ironia! |
Citat:
Pe de alta parte, despre parintele din Basarabi nu avem destule informatii pentru a judeca situatia. Si chiar daca am avea, tot nu e de competanta noastra. Desigur, ne dam si noi cu parerea ca tot romanul...nu e pe bani... |
Cel nevinovat sa arunce piatra!Restul, sa ne vedem barna din propriul ochi, ca taaaare-i usor sa judeci, dar la Dreapta Judecata nici nu gandim!!!
|
Citat:
Cum ar fi un meci luptator Shaolin vs. luptator Basarabi? :) |
Citat:
Ne dam si noi cu parerea ;) |
ok
un pic de recluziune pe la aiud sau gherla ,nu i-ar strica...eventual sa-i spovedeasca pe...smecheri !!!
|
Citat:
|
Întâi de toatie, ăla era un bețiv și călugărele i-a aplict un picior în ...... că venise să ceară bani de beutură, i-a aplicat niște pălmi peste chelie și niște pumni cu simț de răspundere și l-a evacuat pe respectivul ocnaș... înfiltrat prin bălării.
Nimic necurat aici, și dacă toți oamenii s-ar bate așa de frumos unii cu lații ar fi pace pe pământ... păi nu vedeți că mai mult l-a mângâiat? Ați văzut vreodată o bătaie serioasă? Păi aici pe film se vede că i-a pus piedică, i-a dat niște bobârnace peste scăfârlie, apoi un capac peste chelie și un picior în dos... ce-i aia, bătaie? Este exact ceea ce merită orice bețiv care vine să acceseze tufa de la mănăstire... Unde a greșit călugărele? Trebuia să sune la poliție? Păi până veneau ăia respectivul ar fi udat toată curtea... și nu era frumos. Deci îl felicit pe călugărele care a acționat promt. Sau voi chiar credeți că a bătut pe un bătrân nevinovat? Și defapt nu l-a bătut ci l-a ajutat să se trezească din beție... L-o prins că o zis bombă și o cerut un foc de la lumănări. Nu merita bătut? Eu cred că da. O primit exact ce o meritat. Și chiar nu vă e clar că vroia să-și completeze niște țigle din stiva de la mănăstire? Călugărele l-o ferit de focul gheenei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:49:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.