glykys |
28.03.2011 11:44:15 |
Citat:
În prealabil postat de filaret19
(Post 349064)
nu stiu daca aici e potrivita si intrebarea mea?Ce sa faca azi doi tineri cu salar minim care vor sa se casatoreasca?sunt cheltuieli,indiferent de cat de mica e nunta.ei nu vor sa traiasca in pacat
|
Bunicii mei s-au casatorit la biserica, indemnati de strabunica mea: ea intr-o rochita simpla si cu un buchetel de flori, el, in costumul sau de militar, au fost de fata un preot, parintii ei, doi nasi cu doua lumanari, iar dupa ce slujba s-a terminat, a plecat fiecare la serviciul sau, ca lucrau dupa-amiaza. Si asa s-au facut si cu binecuvantare de la Dumnezeu, dat fiind ca erau casatoriti civil de vreo 7 ani. Acum vreo 2-3 ani, Primaria a organizat o ceremonie pentru cuplurile care implineau 50 de ani de casatorie, cu discurs solemn, cu o slujba in aer liber tinuta de un episcop si cu program muzical, iar bunica s-a bucurat foarte tare si mi-a spus ca aceasta a fost mult mai frumoasa decat nunta ei din tinerete.
Ce m-a mirat foarte tare era ca unii din batraneii de acolo, care aniversau nunta de aur, se bucurau ca a fost si o slujba, pentru ca nu se casatorisera religios. Va dati seama, stau impreuna pana la 70-80 de ani, necununati la biserica! Daca aveti parinti sau bunici necununati religios - sa ii intrebati, ca in comunism era mai greu de facut nunti! - duceti-i de manuta la altar, sa nu cumva sa moara necununati! Ma gandesc ca si bunicii mei puteau pati asa, daca nu era strabunica mea...
|