Pr.Gheorghe |
23.09.2010 13:24:28 |
Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob
(Post 291034)
Parinte eu v-as intreba altceva, credeti ca biserica lui Hristos este o confesiune(in cazul de fata BO)?
Credeti ca Hristos nu poate lucra si transforma vietile oamenilor si daca apartin altor confesiuni? Ma gandesc la oameni din Africa, din triburile din America de Sud care se pocaiesc prin lucrarea unor misiuni(catolice, np). Credeti ca acei oameni sunt despartiti de Hristos,desi ei s-au pocait?
|
Cred ca aceasta problema este mai complexa decat o prezinti domnia ta aici si decat poate ea fi dezbatuta aici spre a fi de folos duhovnicesc. Stiu ca daca un lucru nu poate fi zititor de suflet nu trebuie inceput fiindca e pacat. Sunt mai multi factori pe care-i am in vedere cand afirm aceasta referitor la intrebarea domniei tale, printre care si nivelul mediului si deschiderea spre intelegere prin acceptare a unur adevaruri deja fixate ca dogma, a unora din cei cu care "ma conversez". Deci, iarta-ma daca nu ma voi lasa atras spre "certuri de cuvinte".
Spre stiinta domniei tale insa, iti spun ca eu stiu ca Biserica este trupul cel unu (unic) al lui Hristos! Si-ti mai spun, chiar daca ma vei considera subiectiv, ca Biserica ortodoxa este si va fi Biserica. Nu crezi? Ma rog Domnului ca intr-o zi acest adevar sa fie crezut de toti oameni ca sa nu se mai piarda sufletele care vrasmasesc asta! Si-ti mai spun: mantuirea este un dar pe care Domnul hotaraste cui il va face, este doar lucrarea Lui, nu a noastra; eu caut sa fiu la fel ca Hristos Domnul in toate pentru ca el a fagaduit ca pe acestia ii va mantui! Asta nu inseamna ca nu va mantui si pe altii daca va vrea, dar Domnul este un Dumnezeu drept! Eu asa cred.
|