Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Despre cei care ingrijesc animalele fara stapan (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10893)

roxanax43 12.10.2010 14:51:40

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 296462)
M-am procopsit cu doua pisicute - mama si fica..Admirabile..! Imi multumesc de fiecare data cand le dau sa manance si chiar inainte de a se apuca, si imi ofera in mod explicit dragoste !

:) Pisicutele nu sunt nici pe departe ceea ce spune, ca sunt false si umbla doar cu interesul.
Dintotdeauna am avut pisici la casa, si desi au de mancare pe saturate, ele sunt afectuase.
Pisicile au o personalitate interesanta si nu sunt fatarnice.
De catei nu mai spun cat sunt de recunoscatori.

roxanax43 12.10.2010 15:03:48

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 296462)
Nu, nu le iubesc mai mult ca pe Cel care le-a creat ! Iubesc creatia Sa !

Normal ca le iubesti cu masura. Pe toti ii iubesti, dar pe fiecare in felul lui. Pe animale intr-un fel, pe cei din familie altfel samd. Nu se amesteca si nu se exclud.
Dar cu cat te apropii mai mult de creatia Sa, cu atat mai mult te miri de ea, cu cata perfectiune si frumusete au fost facute toate, animalute, pasarile, plantele si de asemenea si noi oamenii, si cu atat mai mult te miri de puterea si frumusetea Creatorului.

Carmen Costea 12.10.2010 15:41:51

Revin la rugamintea de a nu ne departa de subiect

Nu vreau sa transformam subiectul in "Protectia animalelor "

Reamintesc Subiectul:

Ce parere aveti despre cei care ingrijesc animalele fara sapan?
As avea nevoie doar de opinii cu referiri directe la inscrisurile din biblie.

Elesya 15.10.2010 18:23:49

Sf. Modest

Citat:

În prealabil postat de Carmen Costea (Post 296475)
Nu vreau sa transformam subiectul in "Protectia animalelor "

Reamintesc Subiectul:

Ce parere aveti despre cei care ingrijesc animalele fara sapan?
As avea nevoie doar de opinii cu referiri directe la inscrisurile din biblie.

Nu cunosc sa se faca referire exacta la acest aspect in Biblie, dar cert este ca exista Sf. Mare Mucenic Modest care este patronul animalelor...Eu am citit acatistul lui cand aveam teckelul si s-a vindecat !

Yasmina 31.10.2010 07:22:05

Cruzimea sau lipsa milei nu sunt placute lui Dumnezeu,indiferent daca se aplica in cazul oamenilor,al animalelor,plantelor sau mediului inconjurator-pana la urma acestea au fost create de Dumnezeu,aducand un prejudiciu lor,ii aduci un prejudiciu lui Dumnezeu,indirect!Dumnezeu inseamna "Viata",nu?Este este Creatorul,omul a fost lasat si investit cu discernamant sa poata manageria toata aceasta bogatie naturala,un fel de "gospodar"al mediului,sa o managerieze si sa-si asigure nevoile biologice prin aceasta!
Eu asta cred si dupa asta ma ghidez;nu cred ca ingrijind un animal bolnav,abandonat si flamand irosesti actiunile tale de bun crestin,decat daca faci asta si in acelasi timp intorci spatele unui om suferind,de pe strazi...

heaven 31.10.2010 08:22:08

Pot vorbi prin prisma persoanei care face aceste lucruri,in limita posibilitatilor,evident.
Pe langa mine sunt multi alti oameni de acest gen.
Insa,a ingriji animale fara stapan inseamna mai mult decat a le da o bucatica de paine.Pentru noi inseamna sa preluam un animal de pe strada,ori unul abuzat de stapani,sa ii gasim cazare temporara,ii oferim ingrijire medicala daca este cazul,si in functie de animal,cautam sa ii gasim un stapan cat mai responsabil si potrivit pentru el.
In cazurile de abuzuri asupra animalelor,cel mai dificil este de lucrat cu oamenii,nu cu necuvantatoarele,insa pana acum am scos-o la capat.
In rest,ce sa va spun,nu pot descrie in cuvinte ceea ce simti cand vezi ca o fiinta odata haituita,ingrozita,bolnava,batuta,are acum ochii inseninati de lumina bucuriei,ca are un camin in care este iubita,fericita si ca la randul sau aduce bucurie si veselie celor care au primit-o in familia lor.
Dumnezeu isi doreste sa lucram impreuna pentru intreaga sa creatie,de la om,la animal si intreaga planeta si de fiecare data cand am fost implicata in anumite actiuni,desi erau situatii disperate in care efectiv nu stiam cum o voi scoate la capat,am fost calauzita de fiecare data,mi-au fost scoase solutii nesperate si oamenii potriviti pentru a ajuta la solutionarea cazului.Sunt convinsa ca toate aceste actiuni nu sunt meritul nostru,ci Dumnezeu lucreaza prin oameni,noi trebuie doar sa ii permitem sa devenim niste instrumente in mainile Sale.
Ca este vorba de oameni,animale,paduri si tot ceea ce El a creat,important este sa nu ne adancim in indiferenta,ci sa facem fiecare cu iubire acel putin pe care il putem fiecare.
Nu trebuie sa stim cum,cand si unde,noi doar sa lasam usa deschisa si El ne va calauzi pasii!

IonelS 31.10.2010 08:47:32

Eu cred ca pur si simplu avem obligatia sa avem grija de animale atunci cand situatia o cere...Sa nu uitam ca Adam si Eva erau stapani peste animale..Sa nu uitam ca am monopolizat Terra si se pare ca bietele animale nu mai au loc de noi..Avem la greu obligatii morale fata de necuvantatoare!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:54:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.