anna21 |
15.10.2010 05:15:29 |
Citat:
În prealabil postat de Elesya
(Post 296977)
Gnoza ca si cunoastere eterna si universala vine sa raspunda la intrebarile de baza ale omenirii: CIne suntem? De unde venim? Incotro mergem? Gratie Dr. Samael Aun Weor, fondatorul gnozei contemporane, regasim in temele abordate tot ce avem nevoie pentru a fi FERICITI si pentru a ne autorealiza intim.
Dr. Samael Aun Weor: "Se regăsește din nou în gnoză cultul Femeii divine, al Mamei, al eternului feminin: este „calea“ dintre Dumnezeu și lume; ea poate să cadă în lume, dar de asemenea poate să o și salveze. Unii gnostici nu se îndoiesc să facă din Mama, asimilată Spiritului Sfânt, a treia ipostază a Absolutului manifestat: este Dumnezeul-Mamă, Sophia, Doamna-Nostră-Spirit-Sfânt, este de asemenea Paraclit, Aceea-care-trebuie-să-vină. Se reîntoarce la vechea Trinitate egipteană a Tatălui, Mamei (Isis) și Fiului.
..............................................
ps. nu pledez pentru Gnoza sau gnosticism, cert e ca in mod CATEGORIC, nu reprezinta o secta!
|
E prima data cand aud de Samael (ei, nu chiar).. asa ca am cautat pe net sa vad cine este Samael aun weor.. si surpriza: nu numai ca am gasit biografia, dar si biografiile vietilor anterioare de la prima piramida in egipt pana catre vremurile noastre! :24:
(el sustine ca intr-o viata anterioara a scris "imitation of Christ".. exact, a fost Thomas Kempis.. :13:) Of, of, of... mai rar mi-a fost dat sa citesc atatea aberatii la un loc.
(Cat despre invatatura lui... stati departe!)
|