Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pelerinaje la locuri Sfinte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5037)
-   -   Pelerinaj la lemnul Sfintei Cruci Bucuresti-rugaminte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10999)

dorinastoica14 27.10.2010 23:01:24

Citat:

În prealabil postat de raisa2006 (Post 300942)
Are dreptate Traditie1!
Imi aduc aminte ca acum cativa ani ,am vazut la o televiziune o emisiune in care era invitat un sarlatan care radea de naivitatea unor crestini cu privire la moaste. Acel individ "marturisea"cum a facut el bani (undeva prin Ardeal ,parca)cu niste oase de caine, el mintindu-i de fapt pe crestini ca sunt moastele unui mare sfant .

"Un capitan de talhari s-a deghizat în monah și a cerut gazduire peste noapte la o manastire de calugărițe,ca sa poata prada.Stareța și toate calugarițele l-au primit ca pe un avva mare,cu deosebit respect.S-au adunat toate să ia binecuvântare de la el,i-au spalat picoarele și au luat apoi apa pentru binecuvantare.O sora calugariță s-a vindecat spalandu-se cu credință cu acea apă și apoi a mers sa ia binecuvantare de la acela ca de la un sfant.
Capitanul de talhari vazand minunea s-a schimbat launtric,s-a pocait,a aruncat sabia ce o avea ascunsă sub rasa și după puțin timp și acela și cei împreuna cu el s-au facut monahi și au trait cu multa asprime în viața monahala."(Cf.D.Tsami - Matericon vol 3)

raisa2006 28.10.2010 18:43:07

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 301151)
"Un capitan de talhari s-a deghizat în monah și a cerut gazduire peste noapte la o manastire de calugărițe,ca sa poata prada.Stareța și toate calugarițele l-au primit ca pe un avva mare,cu deosebit respect.S-au adunat toate să ia binecuvântare de la el,i-au spalat picoarele și au luat apoi apa pentru binecuvantare.O sora calugariță s-a vindecat spalandu-se cu credință cu acea apă și apoi a mers sa ia binecuvantare de la acela ca de la un sfant.
Capitanul de talhari vazand minunea s-a schimbat launtric,s-a pocait,a aruncat sabia ce o avea ascunsă sub rasa și după puțin timp și acela și cei împreuna cu el s-au facut monahi și au trait cu multa asprime în viața monahala."(Cf.D.Tsami - Matericon vol 3)

Dar de aici eu inteleg ca pe acea maicuta a vindecat-o credinta ei si nicidecum apa cu care s-a spalat!

dorinastoica14 28.10.2010 20:07:06

Citat:

În prealabil postat de raisa2006 (Post 301346)
Dar de aici eu inteleg ca pe acea maicuta a vindecat-o credinta ei si nicidecum apa cu care s-a spalat!

Ai înțeles foarte bine.

Pelerinajul la Sfintele Moaște oricât de nevoitoare ar fi nu au nici un efect asupra celor care nu cred sau care merg acolo din curiozitate sau pentru că "se obișnuiește".

Stand ore multe la astfel de evenimente am văzut persoane care fumau fără pic de jenă în mulțime.Sigur că pentru unele ca acestea a sta să te închini la Sfinte Moaște este la fel cu a sta la rând să cumperi țigări sau cafea.
Unde este jertfa ta dacă nu poți să te abții de la acest viciu câteva ore?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:39:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.