Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cum imi pot intari credinta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11086)

andreicozia 03.11.2010 15:42:45

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 302439)
sa te fereasca Dumnezeu de ura "crestinului"!
de multe ori dupa masca de crestin se ascunde atata ura, rautate, dorinta de a lovi mereu in celalalt, ca nu cumva sa cazi mai prejos, sa pici intr-o postura nu tocmai demna.

Oare nu se intristeaza inima Domnuli vazand Toate astea? :(

Subscriu!........

daniil96 03.11.2010 21:54:53

Citat:

În prealabil postat de eusebiu (Post 302268)
Bună ziua!
Sânt un om destul de în vârstă. Vreau să-mi întăresc credința,să mi-l apropii pe Dumnezeu dar fără practici prea "bisericoase" ci așa, ca și cum mi-aș apropia un prieten.
Am vreo șansă?

rugaciune si post ... cele 2 aripi

pentru cei care, prin natura profesiei, isi folosesc mult capul ... cand nu te mai poti concentra la rugaciune, citesti o carte de folos

apoi spovedanie si impartasit ...

... apoi de la capat

eusebiu 04.11.2010 05:22:32

Vă mulțumesc tuturor!

O să fac ce pot. Nădăjduiesc ca mila Domnului să fie mare.

Florin-Ionut 04.11.2010 09:04:37

Citat:

Bună ziua!
Sânt un om destul de în vârstă. Vreau să-mi întăresc credința,să mi-l apropii pe Dumnezeu dar fără practici prea "bisericoase" ci așa, ca și cum mi-aș apropia un prieten.
Am vreo șansă?

Credinta se intareste prin lucrarea faptelor bineplacute Lui Dumnezeu. O rugaciune de calitate, fie si doar pentru un minut, ne este facuta cadou de Sus in special dupa ce am facut o fapta exemplara de iubire catre aproapele.

Sa savarsim mereu binele si in felul asta cel rau nu va mai afla loc in noi - asa zice duhovnicul meu.

La Matei 7, 21 zice asa:

"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri."

bluesite33 04.11.2010 09:14:31

preot marian tudor

Asadar, după cartelă si după buletinul electronic, adică "îndosarierea" persoanelor, ce se face pentru a înainta cu viclenie la pecetluire, vor spune mereu la televizor că oarecare a furat cartela cutăruia si i-a luat banii din bancă. Pe de altă parte vor face reclamă "sistemului perfect", adică pecetluirii pe mână sau pe frunte cu raze laser, a numărului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber.

Din păcate, iarăsi "anumiti cunoscători" îi vor "înfăsa" pe fii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile ca să nu-i mâhnească. "Aceasta nu are importantă". "Nu-i nimic, este destul să credeti lăuntric". Si, desi vedem că Apostolul Petru, care s-a lepădat numai la exterior de Hristos, i s-a socotit aceasta cu adevărat lepădare, acestia se leapădă de Sfânta pecete a lui Hristos, ce le-a fost dată la Sfântul Botez, care este "Pecetea darului Sfântului Duh", prin primirea pecetii lui antihrist si mai spun apoi că îl au pe Hristos înlăuntrul lor.

Din păcate, o astfel de logică aveau si unii "gnostici" pe vremea sfintilor mucenici, care încercau să întoarcă pe mucenici de la mărturisirea lor, asa cum spune Sfântul Vasile cel Mare în "Cuvântul" său la mucenicul Gordie:

"...multi încercau să-l convingă pe mucenic să se lepede numai cu gura si să-si păstreze credinta în suflet prin aceiasi dispozitie lăuntrică, pentru că Dumnezeu nu caută la cele pe care le rosteste limba, ci la intentia omului. Insă mucenicul Gordie a rămas neînduplecat si a răspuns: "Nu suferă limba cea zidită de Hristos să rostească ceva împotriva Ziditorului... Nu vă înselati, Dumnezeu nu se lasă batjocorit căci din cele ce ies din gura sa, fiecare va fi judecat; din cuvintele tale te va îndreptăti si din cuvintele tale te va osăndi".

De asemenea, sub stăpânirea lui Deciu, s-a poruncit crestinilor să mărturisească religia închinătorilor la idoli si crestinii care au mărturisit si au jertfit idolilor, au primit un certiflcat scăpând astfel de mucenicie. Dar nu numai acestia s-au lepădat de Hristos, ci si cei care au dat bani închinătorilor la idoli si au luat certificatul fără să se lepede de Hristos, asa numitii "libellus". Dar si pe acestia Biserica noastră i-a considerat lepădati, căzuti.

Să ne amintim si de minunea săvârsită de Sfântul Teodor, care se prăznuieste în fiecare an în sâmbăta din prima săptămână a Postului Mare: "Iulian Paravatul stiind că poporul lui Hristos, mai cu seamă în săptămâna întâi a Postului Mare, caută să se curătească si să se apropie mai mult de Dumnezeu, a voit să-i spurce. De aceea a poruncit să pună în piată în acele zile mâncăruri spurcate cu sângele jertfelor idolesti. Dar Sfântul mucenic Teodor s-a arătat în vis lui Evdoxie, arhiepiscopul de atunci al Constantinopolului, si descoperindu-i fapta împăratului, i-a poruncit să-i adune pe credinciosi dis-de-dimineată ca să-i împiedice să folosească acele mâncăruri spurcate. Iar lipsa hranei necesare să o înlocuiască vremelnic prin colivă... In felul acesta scopul Paravatului a fost zădărnicit si poporul cel credincios a fost păzit nespurcat...".

Depărtarea de cele jertfite idolilor a fost rânduită printr-un canon al Sfintilor Apostoli: "Si apostolii si preotii s-au adunat... (si au hotărât) să se ferească de cele jertfite idolilor si de desfrâu si de (animale) sugrumate si de sânge" (Fp. Apostolilor 15, 6, 20).

Dar cu toate cele pe care le-am arătat, auzi, din păcate, o grămadă de neghiobii ale mintii unor "gnostici" de astăzi. Unul spune: "Eu voi primi buletinul cu 666, si voi pune si o cruce alături". Altul spune: "Eu voi primi pecetea cu 666 pe frunte si voi face si o cruce pe cap...". Iar altii spun o grămadă de alte neghiobii, crezând că se vor sfinti în felul acesta. Dar toate acestea sunt înselări.

Numai cele care primesc sfintire, numai acelea se sfintesc. De pildă, apa primeste sfintire si se face agheasmă. Insă urina nu primeste sfintire. Piatra se poate face pâine prin minune, dar necurătia nu primeste sfintire.

Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci când este pe buletin, pe mână sau pe fruntea noastră prin simbolul lui, nu se sfinteste chiar si o cruce de ai face.

Citat:

Bună ziua!
Am vreo șansă?

cristian67 04.11.2010 09:15:16

Credinta este tamaduitoare

În credință trebuie să fim statornici, să păstrăm adevărurile de credință primite, să le sfințim prin viața și faptele noastre.
Trebuie să știm că adevăratul credincios, în viața duhovnicească nu stă pe loc, căci starea pe loc e deja o cădere, ci el caută să urce tot mai sus. Stă în luptă cu sine însuși, ca să nu cadă în păcat, ci să fie în orice moment treaz, căci Hristos știe în orice moment ce facem noi.
Credința statornică, adevărată, lucrătoare în iubire, pe care Biserica ne-o împărtășește prin învățătura lui Hristos și tradiția ei de veacuri, ne face să tindem după sfințenia vieții în Hristos.
Mântuitorul ne-a dat putere, prin lucrarea Sf. Duh, să ajungem la asemănare cu El, chemându-ne la sfințenie: “Fiți desăvârșiți precum Tatăl vostru din ceruri desăvârșit este” (Matei 5, 48). În acest duh ne vrea Hristos, al sfințeniei, “ca toți să fim una precum Noi una suntem” (Ioan 17, 21-22), ca să fim sfințiți în adevăr (Ioan 17, 19) și să se preamărească Hristos în noi. Voia Lui să o împlinim fiindu-i credincioși și ascultători, împlinitori până la moarte, exemplu îi avem pe strămoșii noștri. De aceea să ne aducem aminte de ei, care ne-au grăit nouă cuvântul lui Dumnezeu, să privim cu luare aminte cum și-au încheiat viața și să le urmăm credința (Evrei 13, 7).
Dar credința noastră în Hristos trebuie dovedită prin împlinirea faptelor, căci după Sf. Apostol Iacob: “Și dracii cred” (2, 19) dar voia lui Dumnezeu nu o fac. Să fim întăriți în adevărul mântuitor, după pilda femeii din Evanghelie, care prin credința ei puternică s-a tămăduit, iar Iair crezând a văzut puterea lui Dumnezeu, care are stăpânire asupra vieții și morții. Statornici în lucrarea binelui, făuritori ai păcii, primind Sf. Taine, prin care ne îmbrăcăm cu Hristos, ne pecetluim în Duhul lui Dumnezeu, ne unim cu Hristos, primind curăția și întărirea vieții în orice moment, căci fiii lui Dumnezeu suntem, frați ai lui Hristos prin credința noastră, suntem chemați să fim împreună moștenitori ai veșnicilor bunătăți.
Suntem datori să ne rugăm mai mult, să cerem mai multă tărie credinței noastre, să credem în lumină (Ioan 12, 36) ca să umblăm ca fii ai luminii, căci oricine va crede întru El nu se va rușina (Romani 10, 11). Să căutăm, dar, ajutorul Domnului, să-l căutăm cum L-a căutat Iair, la Mântuitorul nostru! Să ne întoarcem toți la Hristos, la Mângâietorul celor întristate! Să nu ne cadă greu să ne plecăm genunchii înaintea celui Atotputernic. Să nu amânăm a ne deschide inima înaintea Mântuitorului lumii. Hristos este dragostea lui Dumnezeu Tatăl și El sălășluiește în inimile noastre prin credință (Efeseni 3, 17). Avem posibilitatea ca în urcușul nostru duhovnicesc să stăm neclintiți pe piatra credinței care este Hristos. Să ne facem sufletul nostru sălaș Lui, unde va veni cu Tatăl și cu Duhul pentru a întări viața noastră în slujirea în Duh și în adevăr și-n orice moment și prin orice faptă să preamărim pe Dumnezeu în care credem. Amin.

ellyterra 04.11.2010 14:19:26

sa crezi in fiecare zi ca una din mainile tale e MANA LUI DUMNEZU...

Sfânta Evanghelie după Matei

Cap. 17

20. Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puțina voastră credință. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință.
sper ,draga eusebiu sa nu repet daca cumva ti-a mai scris cineva la fel in postarile anterioare..(ca eu nu am citit postarile altora.)
Iti spun din putina mea experienta de viata ca si crestin ortodox ca e destul macar asa ....cum a zis si Iisus "sa ai credinta cat un graunte de mustar"....ca apoi sa vezi cu ochii mintii tale IUBIREA LUI DZEU ptr tine...iar inima ta se va intari si mai mult in credinta....

tigerAvalo9 04.11.2010 20:47:16

Prin multa rugaciune,pocainta si infranare de la cele rele!Cel putin eu asa reusesc.Doamne ajuta!

iustin10 06.11.2010 17:38:39

Citat:

Bună ziua!
Am vreo șansă?

Ati fost sfatuit sa faceti fapte bune: nu stiu daca mai aveti timp,caci sunteti in varsta
Ati fost avizat sa mergeti la Biserica :nu stiu daca o mai puteti accepta la fel de usor acum ,din prima,vi se va parea plictisitor in prima instanta
Ati fost sfatuit sa va rugati :cu greu veti putea citi kilometrii de rugaciuni daca ele nu va vor spune ceva.
Primul pas este sa aveti pocainta pentru faptele vietii dv,sa realizati cat bine a-ti fi putut face si cat rau gratuit a-ti facut.
Apoi vorbiti cu Dumnezeu ca si cu un prieten,aratatii exact asa cum sunteti dumneavoastra,si veti descoperi ca nu sunteti singur,si ca El este si a fost mereu langa dv.
Apoi vor venii si restul.
Credinta este un har,nu atarna de noi. De noi atarna doar pocainta.

codana 06.11.2010 18:08:46

salut,eusebiu

Citat:

Bună ziua!
Am vreo șansă?

credinta se intareste prin fapte iar biserica este casa lui dumnezeu,pen ca hristos este capul bisericii.dumnezeu este tata,mama,sora,frate si nu am gasit in biblie ca dumnezeu ar fi prieten cu creatia sa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:23:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.