![]() |
Citat:
|
Soră Simona, e lăudabilă inițiativa ta și cred că trebuie să luăm atitudine atât cât ne stă fiecăruia în putință, deși la nivel de mentalitate colectivă nu cred că vom reuși să facem mare lucru.
Hristos ne spune: Marcu 8.38 "Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului Se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinții îngeri" Neamul acesta (lumea in care traim), a fost, este și va rămâne desfrânat și păcătos, așa cum a spus Hristos, ceea ce putem noi să facem este să îi mai îndrumăm cu ajutorul lui Dumnezeu, pe unii din semenii noștri să se schimbe. |
Fiecaruia ii vine rindul sa fie ispitit !
Citat:
Si de aceasta data observ mai mult o inversunare , desigur cu scop nobil, nu ?, impotriva unora care nu respecta si cinstesc biserica lui D.zeu . Pai si eu la rindul meu, de exemplu, tot impotriva celor care nu respecta suficient pe dumnezeu luam atitudine ! Sau chiar daca criticam trebuie sa folosim cumva un ton mieros si cu multa grija pt. a nu deranja prea mult ? Cind nu suntem ispititi suntem un soi de profesorasi in a talmacii iubirea si iertarea , dar cind suntem in ispita , ne numim ,,aparatori" , nu ? Deci mai avem de invatat despre iubirea si iertarea in biserica lui Hristos, chiar daca suntem minati de cele mai bune intentii ! Una este sa iubim dupa cuvintul lui Hristos talmacit de sfintii parinti si alta este sa propovaduim iubirea dupa sentimentalismul nostru ! Consider exemplul dat de sora Dorina extrem de potrivit dar ar fi bine sa ia seama la el deoarece este exemplu de om imbunatatit si induhovnicit , adica greu de intilnit, greu de trait si talmacit ! Nu este la indemina oricui de a fi trait si implinit ! Exemplele tari sunt pt. oamenii tari iar pildele tari sunt pt. dintii intariti in scriptura... si nu pt. lapte ! |
Citat:
Doamne ajuta Sora Simona! Promit sa raspund considerabil si consistent la initiativa ta pe care personal o apreciez. Maica Domnului si toti Sfintii din ceruri sa va ajute! |
In primul rand, ma alatur si eu celor care spun ca trebuie sa luam atitudine. Da, trebuie. Numai ca trebuie sa ne mai uitam si in ograda noastra:
1. E adevarat ca sunt anumite melodii sau emisiuni care deranjeaza (horoscoape nu am auzit - eu oricum sunt mai aeriana si nu prea sunt atenta, poate am si casti in urechi), dar pe mine personal ma deranjeaza si mai tare urmatoarele lucruri in mijloacele de transport: furtul din buzunare, obsedati care se trezesc cu mana pe sanii sau pe posteriorul unei domnisoare, harmalaia, vorbitul tare la telefon, aglomeratia, mirosurile persistente. Ei, sunt foarte putine persoane care iau atitudine fata de aceste lucruri - eu recunosc ca nu iau atitudine, ce-i drept, nici nu am surprins vreun hot, dar din cand in cand, o data pe an, asa, mai aud cate o voce puternica: "Scoate, ma, mana din buzunarul doamnei! Domnule sofer, opriti autobuzul!" si hotul e imbrancit pe usa. Cand ne vom rezolva aceste probleme, atunci putem pune la index si horoscopul. Scuze, Simona, dar la cate injuraturi sunt pe strada, la cate vorbe rele si pline de amar, un horoscop in plus sau in minus... Cred ca iti poti pune in urechi niste casti si poti asculta ce muzica vrei tu cand calatoresti cu mijloacele de transport in comun. 2. Asta nu tin minte sa mi se fi intamplat, dar nu mai departe de ieri voiam sa vizitez o biserica in schele. Rezultatul a fost ca nu prea am putut sa o vizitez, dar munca e cu folos. Aici, vorba lui Cristi, trebuie sa ia masuri biserica care a angajat oamenii respectivi, sa nu ii lase sa lucreze si duminica... Prima data am crezut ca te referi la crasmele si la bordelurile de vis-a-vis de biserica. In acest caz, nu cred ca e bine sa mergem pe ideea "Cine a pus carciuma in drum..." 3. Aoleu, azi am trecut prin fata bisericii si unul tocmai isi facea nevoile cu fata! De cand eram mica si ma duceam la scoala vedeam oameni facandu-si nevoile acolo, cu fata la biserica! Ma gandesc la cine sa apelam noi, locatarii, sa aduca acolo un WC public, sa aiba oamenii unde se... scuzati! la 4 tot angajatorul (biserica sau comitetul parohial) trebuie sa ia masuri. Nu stiu, totusim daca se poate trece ce spui tu, intr-o clauza din contract. 5. Sa stii ca in multe biserici din Bucuresti exista acel afis despre care vorbesti. In acele biserici ma mai trezesc si eu cu pantaloni si cu capul gol, sa ma inchin sau sa aprind o lumanare, pentru ca nu aveam in grafic in ziua respectiva sa trec pe la biserica. Dar daca eu simt nevoia, intru, macar ca nu sunt "echipata corespunzator" - sper sa nu fi smintit pe multi. Si in incheiere cu scuzele de rigoare si cu speranta de a nu a fi suparat pe cineva: Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa Se spune despre un tanar ce avea ravna mare ca venind odata la o renumita manastire si preocupat fiind de un anumit gand, s-a oprit sa se spovedeasca la duhovnicul de acolo. Ajuns in fata batranului duhovnic, tanarul a inceput a isi desfasura gandurile ce il macinau, aproape fara a mai rasufla, zicand: - Parinte, ce pot face eu pentru ca lumea sa-si gaseasca pacea, sa nu mai existe atat de multe conflicte militare si pentru a nu mai muri atat de multi oameni nevinovati ? Duhovnicul cel batran, intelegand starea tanarului si cautand a-l face pe acesta sa priveasca spre cele de trebuinta lui si spre cele ce ii erau lui in putere, adica asupra pacatelor si faptelor sale, fara a-l lua catusi de putin in ras, ii zise: - Pentru pacea lumii tu poti face urmatorul lucru, care este si un lucru de capatai: atunci cand vei iesi din chilia aceasta, sa ai grija sa nu trantesti prea tare usa ! Da, trebuie sa luam atitudine fata de altii, atunci cand nu mai avem ce ne reprosa noua lucrurile care ne deranjeaza la altii! |
Sunt de acord!Dar nu cred ca putem face noi ceva.:22:
Citat:
Si mai enervant e atunci cand cunosti un om si imediat te intreaba 'ce zodie esti?' Citat:
|
Si eu sunt de acord cu acest topic. Nu stiu cat tine de noi insa cred ca afisul de care vorbesti la intrarea in Biserica nu este atat de imposibil si nici nu ar leza pe nimeni daca cei care il citesc vor cu adevarat sa se mantuiasca. Mi se pare foarte firesc ca bisericile de mir sa fie pe aceeasi linie cu manastirile;nu vad de ce ar fi o alta "randuiala" in orase si sate.
Cat despre limbajul unora si respectul fata de Biserica nu pot spune decat ca astazi bunul simt e floare rara! |
Apoi daca nici Iisus n-a reusit decat intr-o oarecare masura sa schimbe lumea, noi, care suntem praf si cenusa vom reusi mai mult? Cred in puterea exemplului personal. E cea mai buna predica.
Si mai cred in cei sapte ani de acasa. Dar, daca acestia lipsesc, e necesara o armata de oameni ca sa suplineasca o...mamica buna! ,,Toate-s vechi; lumea-i cum este si ca dansa suntem noi." - spunea Eminescu ,,Si nu ne duce pe noi in ispita, Si ne isbaveste de cel viclean." Zaharia si Cristi, iertati-va unul pe altul, pentru Nasterea Mantuitorului! In post, cu totii avem mai multe ispite decat de obicei. Bineinteles ca toti barbatii sunt frumosi, destepti si mai ales ... modesti! Eu am inteles cum stau lucrurile. Am inteles ca fratele Zaharia n-a venit cu ganduri rele, ci cu ... sarea in bucate!Iar Cristi a venit cu ...ardei iute. De aceea, eu vin cu o.... :57: |
Sa va spun din proprie experienta un caz:
Stiu de un preot ,care era si calugar,care era deranjat in timpul slujbelor de agitatia din Biserica si odata ,cand eram si eu,a facut observatie indreptatita ca nu se poate asa ceva etc.. Peste un timp,acest preot a plecat din calugarie in lume si s-a casatorit. Un contraexemplu,este preotul unde particip eu la liturghie,care ,indiferent daca suna un telefon,sau se face putina galagie,nu intervine niciodata(desi e clar ca e deranjat),si este un preot foarte apreciat la noi in oras. Concluzia este urmatoarea: desi observatia initiatoarei topicului este corecta,si toti am observat ce a vazut si ea,modalitatea de rezolvare este gresita.Indemnul la lupta are iz de garda de fier,iar alte observatii,oricat de fine sau dulci le-am face,ne vor face dusmani pentru toata viata cu cei pe care am vrut sa-i indreptam. Nu pot sa uit nici acum,desi au trecut 10 ani ,pe un mirean care mi-a facut observatie indreptatita in Biserica,pentru ca gresisem cu ceva.Desi s-a vrut sa fi fost facuta cu smerenie si cu dreptate,nici acum nu am putut uita. Am uitat oare ceea ce am citit,exemplele de calugari care indurau toate nedreptatile si smintelile venite de la ceilalti? In numele societatii credeti ca avem dreptul sa luam atitudine,desi avem exemple ca in nume personal nu trebuie niciodata sa ne revoltam?! Pentru cine vrea sa fie atent,greseala este evidenta! Concluzia: ne deranjeaza,dar daca vrem sa indreptam ceva nu se poate decat prin: 1.Exemplu personal<faptic ,fara cuvinte 2.Rabdare si smerenie 3.Rugaciune |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:09:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.