Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

Mihailc 05.09.2011 16:55:19

... și uite așa începe un nou sezon al serialului "Mândrie și prejudecată adventistă alimentată de ortodocși". Nu se știe câte episoade va avea, dar vă putem spune încă de pe-acum că se termină în coadă de pește! Asta dacă se termină...

grasu77 05.09.2011 17:07:57

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 396984)
... și uite așa începe un nou sezon al serialului "Mândrie și prejudecată adventistă alimentată de ortodocși". Nu se știe câte episoade va avea, dar vă putem spune încă de pe-acum că se termină în coadă de pește! Asta dacă se termină...

Nu se termina in coada de peste, pentru toti cititorii forumului. Unii vor fi manati de Duhul, sa cerceteze Scripturile. Cred ca asta este de fapt adevarata problema de care ti-e frica.

P.S. Eram acuzat de prozelitism. Marturisesc ca obiectivul meu principal este sa-i provoc pe cat mai multi la cercetarea Sfintei Scripturi, rupti de traditii si invataturi filozofice.

ioanna 05.09.2011 17:11:59

@Mihailc
E "Ratiune si Simtire" :) Oricum prietenii nostri adz7 evita anumite intrebari, aruncand la fileu altele. Ei au venit aici sa combata punctul de vedere ortodox, sa strice pacea si linistea oamenilor care au reusit sa le obtina, nu noi ne-am dus la ei sa le demontam credinta. Probabil nu se simt impliniti in credinta lor, de vin sa caute adevarul aici.

Mihailc 05.09.2011 17:14:32

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 396990)
Nu se termina in coada de peste, pentru toti cititorii forumului. Unii vor fi manati de Duhul, sa cerceteze Scripturile. Cred ca asta este de fapt adevarata problema de care ti-e frica.

P.S. Eram acuzat de prozelitism. Marturisesc ca obiectivul meu principal este sa-i provoc pe cat mai multi la cercetarea Sfintei Scripturi, rupti de traditii si invataturi filozofice.

Dar ne lași odată Vașinec... Interpretările tale sunt tot filosofii, e drept, de preșcolari, iar tiparele de interpretare cum se pot numi altfel decât tradiții hermeneutice, într-adevăr, aberante, dar tot tradiții sunt!

Nu confunda în cazul Ortodixiei Tradiția cu tradițiile. La câtă vreme ai parazitat acest forum mă așteptam să ști asta!

ioanna 05.09.2011 17:28:25

@grasu77: baza doctrinara a formulat-o dna White, nu puteti nega asta.

grasu77 05.09.2011 17:29:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 396992)
@Mihailc
E "Ratiune si Simtire" :) Oricum prietenii nostri adz7 evita anumite intrebari, .

Ce intrebari am evitat, Ioanna? Personal, mi s-a intamplat sa uit de anumite intrebari (cu scuzele de rigoare) sau sa nu am cum sa raspund la toate. Dar, nici vorba de evitat.

Daca ai o intrebare care crezi ca a fost evitata, aminteste-o acum.

Mihailc 05.09.2011 17:32:42

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 397004)
Ce intrebari am evitat, Ioanna? Personal, mi s-a intamplat sa uit de anumite intrebari (cu scuzele de rigoare) sau sa nu am cum sa raspund la toate. Dar, nici vorba de evitat.

Daca ai o intrebare care crezi ca a fost evitata, aminteste-o acum.

... zise braconierul pregătindu-și capcana!

grasu77 05.09.2011 17:34:05

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 397003)
Unii citesc reviste pentru gospodine (ex.Casa Lux), altii citesc demult Igloo.:105: La fel si cu sfaturile si interpretarile doamnei White, comparativ cu cele ale lui Maxim Marturisitorul, de exemplu.

Ce zici de sfaturile Domnului Iisus Hristos, ale profetilor si ale Sfintilor Apostoli (cuprinse toate in Sfanta Scriptura)? Astea sunt bune?

Nu cred ca ti-am dat (eu sau alt adventist) vre-un citat din scrierile Ellenei White. Aveti voi o problema de o tot pomeniti.

grasu77 05.09.2011 17:38:14

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 397006)
... zise braconierul pregătindu-și capcana!

Ti se pare ca pregatesc o capcana expunandu-ma la intrebari?

Mihailc 05.09.2011 17:39:41

Citat:

Ce zici de sfaturile Domnului Iisus Hristos, ale profetilor si ale Sfintilor Apostoli (cuprinse toate in Sfanta Scriptura)? Astea sunt bune?
Sunt foarte bune. Felul cum le interpretați voi e îngrozitor de prost!

Citat:

Nu cred ca ti-am dat (eu sau alt adventist) vre-un citat din scrierile Ellenei White. Aveti voi o problema de o tot pomeniti.
E destul că-i urmați metoda total eronată de interpretare a Scripturilor. Dacă ne-ați da și citate am face indigestie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:07:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.