Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare: Desfranarea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11338)

VladCat 29.11.2010 22:23:07

impreunarea in cadrul casatoriei nu e numai pentru zamislirea copiilor ci este si mijloc binecuvantat de Dumnezeu pentru a aprofunda comuniunea intre cei doi....cat despre faza cu feritul prezervativul si anticonceptionalele am auzit ca sunt pacat ; parintele Teofil Paraianu era de acord cu ceea ce le recomanda parintele Arsenie Boca mirenilor si anume sa foloseasca metoda calendarului

codana 29.11.2010 22:31:49

salut,florinbrasov0

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 308797)
Cine a zis ca trebuie sa divorteze?

Cred ca ar trebui sa mergeti la duhovnicul dumneavoastra pentru a va lamuri cum se procedeazza in astfel de situatii.

Ati intrebat unde scrie in Biblie? Nu stiu daca scrie sau nu ca sotilor nu le este permisa impreunarea in timpul sarcinii, dar are vreo relevanta ca au scris Sfintii Parinti sau se spune in Sfanta Traditie si nu se spune in Sfanta Scrpitura?

am cerut,bineinteles daca se poate,un mic serviciu.acum in momentul de fata,nu am nici un raspuns dar in schimb sunt interpelat,judecat,cantarit si cu sentinta data.multam fratilor,stiti excelent sa iubiti,sa explicati,sa aveti rabdare si eventual indelunga rabdare.n u m a i a m n e v o i e d e n i m i c.
sa fiti iubiti.

florinbrasov0 29.11.2010 22:37:05

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 308803)
am cerut,bineinteles daca se poate,un mic serviciu.acum in momentul de fata,nu am nici un raspuns dar in schimb sunt interpelat,judecat,cantarit si cu sentinta data.multam fratilor,stiti excelent sa iubiti,sa explicati,sa aveti rabdare si eventual indelunga rabdare.n u m a i a m n e v o i e d e n i m i c.
sa fiti iubiti.

Ma iertati ca indraznesc sa va intreb, dar as vrea sa vad si eu judecata si sentinta unde se afla mai exact.
Nu de alta, dar s-ar putea sa nu fi inteles dumneavoasta cum trebuie ceea ce s-a scris.

codana 29.11.2010 22:39:05

salut,vladcat

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 308798)
impreunarea in cadrul casatoriei nu e numai pentru zamislirea copiilor ci este si mijloc binecuvantat de Dumnezeu pentru a aprofunda comuniunea intre cei doi....cat despre faza cu feritul prezervativul si anticonceptionalele am auzit ca sunt pacat ; parintele Teofil Paraianu era de acord cu ceea ce le recomanda parintele Arsenie Boca mirenilor si anume sa foloseasca metoda calendarului

subscriu la cele spuse de tine

codana 29.11.2010 22:40:54

salut,florinbrasov0

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 308808)
Ma iertati ca indraznesc sa va intreb, dar as vrea sa vad si eu judecata si sentinta unde se afla mai exact.
Nu de alta, dar s-ar putea sa nu fi inteles dumneavoasta cum trebuie ceea ce s-a scris.

multam,eu consider subiectul inchis

codana 29.11.2010 22:46:08

salut,cristian67

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 308776)
cerem mereu argumente care nu ne ajuta cu nimic,credinta noastra e praf,dar noi vrem argumente ale oamenilor de stiinta,care-si dovedesc neputinta din ce in ce mai mult,lasandu-ne pe mana lor vom cadea si mai mult,nu ar fi bine sa ne lasam cu totul in voia Bunului Dumnezeu?

mult,mult adevar in vorbele tale

ionut12 30.11.2010 00:00:42

Despre desfranare-raspuns

Inainte de casatorie nu ai voie sa te impreunezi cu o fata
daca sunt casatoriti normal dupa ce fac un copil trebuie sa se impreuneze
dupa 2 ani ca sa nu afecteze alaptarea copilului
adica sa nu ia patimile trupesti si sufletesti intreba duhovnicul
deci ca sa intelegeti fara casatorie e desfranare
iar in timpul casatoriei abia dupa alapatera copilului 2 ani
doamne ajuta

ioana.ctin 30.11.2010 15:00:33

Citat:

În prealabil postat de ionut12 (Post 308836)
Inainte de casatorie nu ai voie sa te impreunezi cu o fata
daca sunt casatoriti normal dupa ce fac un copil trebuie sa se impreuneze
dupa 2 ani ca sa nu afecteze alaptarea copilului
adica sa nu ia patimile trupesti si sufletesti intreba duhovnicul
deci ca sa intelegeti fara casatorie e desfranare
iar in timpul casatoriei abia dupa alapatera copilului 2 ani
doamne ajuta

In zilele nostre putini copii mai sunt alaptati 2 ani si nu prea vad legatura dintre impreunare si laptele mamei. Poti argumenta, te rog.
Si fraza asta e cam ambigua: "daca sunt casatoriti normal dupa ce fac un copil trebuie sa se impreuneze". Pai, nu se imperuneaza si pentru a concepe copilul?
Sunt perfect deacord cu intrebarea duhovnicului in "probleme" de gen.

Mihai C 2010 30.11.2010 15:20:28

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 308798)

Unde anume ai gasit recomandarea aceasta ? (sursa)

adrian010155 30.11.2010 15:54:39

Mai, mai, mai, cum vine vorba de sex, toti dati sfaturi smerite dar, in mod cidat, aveti o limbaritaaaaa ... De ce oare?:78:

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:20:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.