![]() |
Citat:
Și nu trebuie să vă jenați pentru ce mi-ați zis: v-am înțeles și v-am iertat. Doamne ajută! |
Citat:
|
Citat:
1. Sâmbătă - ziua a șapea ca zi binecuvîntată, sfințită și pilduită ca odihnă de către Însuși Domnul Dumnezeu se adresa omului - și nu "poporului evreu". Evreii au apărut pe scena istoriei 20 de secole mai târziu. 2. Hristos n-a venit să desființeze sâmbăta ca zi de odihnă. Evangheliile nu raportează o atare presupusă "stricare a Legii", dimpotrivă (Mat.5,17). |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
de pe "sacrificatul" topic al porcului
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=188
nutucutu: "Referitor la sabat, nu scrie nicaieri ca Dumnezeu i-a spus lui Adam sa se odihneasca Duminica" Răspuns: Foarte adevărat, duminica era zi de lucru- prima "zi de lucru" a lui Dumnezeu în opera Creației. nutucutu: "(nici nu era cazul, pentru ca Adam si Eva erau in Rai, unde era odihna vesnica)." Răspuns: În rai se muncea, nu se lenevea: "Și a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse și l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze și s-o păzească." (Facerea 2,15) nutucutu: Lui Moise Dumnezeu i-a spus acelasi lucru: sase zile sa lucrati iar ziua a saptea sa o inchinam Domnului. Nicaieri nu este trecut cuvintul "sabat". Răspuns: Studiați textele respective în original și vedeți că chiar așa scrie: shabath nutucutu: sfintim a saptea zi si i-o inchinam Domnului, tot pentru ca asa a spus Dumnezeu. Răspuns: Bine faceți. Dar ce vă faceți, că a șaptea zi e sâmbăta, nu duminica?:39: |
Citat:
Nu incercati sa-i faceti pe altii sa creada ca prin aceasta modificare am pleda pentru cinstirea sambetei. Duminica a fost, este si va ramane ziua Domnului. Nu mai aduc argumntele pentru cinstirea duminicii pentru ca ele au fost aduse pe un alt topic si nu ati dorit sa le primiti. Poate din cauza faptului ca vederea este distrusa, dupa cum sustineti ca si natura umana dupa caderea in pacat a fost distrusa. Bucurii. |
Citat:
|
Nu acesta a fost motivul pentru care s-a facut aceasta schimbare in calendar, sa se munceasca si duminica. Daca ai inteles acest lucru, ai inteles gresit. Scopul a fost ca omul sa constientizeze ca timpul trebuie trait prin Dumnezeu si nu in afara Lui. Ca toate trebuie sa inceapa cu El si sa se sfarseasca in El.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:16:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.