![]() |
Noi nu trebuie să renunțăm doar la patimi ci însăși la voința noastră.
Dacă renunțăm la patimi, ne protejăm integritatea ființei pentru veșnicie. A renunța la patimi nu este o virtute, este doar autoprotecție. Dacă renunțăm la voință, Îl câștigăm pe Dumnezeu, Cel de care depinde existența noastră veșnică. |
Citat:
Daca nu e traita concret relatia vie dintre doi oameni - duhovnicul si ucenicul sau - putem spera la lepadarea de vointa proprie? Mie imi pare ca nu (de aceea, apropos, va tot rugam zilele trecute sa imi recomandati, in masura in care puteti, un duhovnic pentru lucrarea rugaciunii inimii, si nu numai, caci sunt orfan de duhovnic de 6-7 luni). In orice caz, o fi izbanda suprema aceasta renuntarea la vointa proprie (Iisus se roaga Tatalui in Gradina Ghetsimani), asadar e greu de ajuns acolo, dar e o tinta de neinlocuit! Nu cred ca putem concepe, daca nadajduim la mantuire, sa ocolim aceasta conditie suprema. Toate cele bune, Dumnezeu sa ne ocrotesca! |
Citat:
Un duhovnic care să aibă el însuși experiența vieții duhovnicești e foarte rar de găsit dar sunt convins că dacă omul ia decizia renunțării complete la viața de acum, Dumnezeu îl va călăuzi spre un astfel de om. Deci nu cere recomandări pe internet, soluția e în tine, în lepădarea de lume. |
Citat:
|
Citat:
Aliluia!Aliluia!Aliluia! |
Citat:
|
Citat:
Cum vom iubi pe semeni (cu iubirea lui Hristos, asa cum ne cere explicit si repetat) daca nu iubim mai intai pe Hristos si toate cele spuse si facute de El? Stii cumva o alta cale? Eu, nu stiu. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh! |
Citat:
|
Citat:
Nu ai experimentat diferenta? Atunci iti doresc din toata inima sa traiesti aceasta experienta. Doamne ajuta! |
Citat:
in plus, in Biblie scrie ca "nu poti sa-l iubesti pe Dumnezeu, pe care nu il vezi, daca nu iti iubesti aproapele, pe care il vezi", citat aproximativ. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.