Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   a doua romanie....MOARTA.terifiant (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12280)

camy_d 21.02.2011 16:41:41

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 340228)
Camy, ia du-te tu la orice sectie de ginecologie... si ai sa vezi.

Bun, am înțeles.

camy_d 21.02.2011 16:47:53

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 340220)
Daca as fi femeie si n-as avea nimic cu ideea de avort, tot m-as feri sa ajung in situatia aia. A fi de acord cu avortul nu e tot una cu a te supune de 8 ori la un supliciu fizic si poate si psihic. Pot accepta ca explicatii doar prostia sau lipsa de discernamant din cauza vreunui handicap mental si o spun fara sa am ceva personal cu respectiva.

Cele care au facut avort de trei ori probabil traiesc ca niste râme, in voia sortii. Ce-o fi, o fi. N-ai cum sa nu condamni asemenea specimene, indiferent de pozitia personala fata de avort.

Până și ateii văd că nu-i normal. Într-adevăr, primul avort să zicem că a fost din greșeală (tot condamnabil), dar e prostie mare să nu înveți din greșeli, ar fi putut să se învețe minte și a doua oară să nu ajungă în această situație. Și dacă ar fi ceva nevinovat, ce om normal s-ar expune de 8 ori unei operații, când ar putea să o evite? :21: E și periculos și dureros. :21:

ory 21.02.2011 17:19:27

Degeaba o tot dam noi cu cea tara ortodoxa, Romania are nevoie de educatie in familie, in societate, la scoala, in manastire si in orice mediu in care oamenii relartioneaza si detin un anumit statut fata de ceilalti.
Este nevoie de educatie morala, educatie religioasa, educatie economica, educatie sexuala, educatie fizica, educatie nutritionala, tot ceea ce formeaza individul si-i modeleaza personalitatea pentru el insusi si pentru societate.
Din pacate, aceasta credinta ortodoxa nu prea reuseste sa-si arate latura ei pozitiva atunci cand vine vorba de avorturi, de fapt o are , dar nu se vede fiindca, inca sunt multe alte avorturi nerealizate pe considerente religioase . Si totusi, am intrebat adesea aici pe forum, de ce o tara ca Japonia care este budista si, in mare parte ateista, are mai putine avorturi decat o tara ortodoxa ca a noastra ? De ce oare ?
In primul rand datorita educatiei si puterii economice a tarii, a increderii si constiinciozitatii, a lipsei de coruptie si a constientizarii factorului medical al acestui flagel. Deci, astfel de lucruri nu ucid doar sufletul , ci si trupul .
Oricum, daca as spune sa incercam a lua in seama si metodele contraceptive, mi-ati sari in cap, asa ca stati cu ortodoxia in buzunar, in continuare, si cu cozile la ginecolog in vederea realizarii chiuretajelor voluntare.

I.Calin 21.02.2011 17:23:52

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 340343)
Degeaba o tot dam noi cu cea tara ortodoxa, Romania are nevoie de educatie in familie, in societate, la scoala, in manastire si in orice mediu in care oamenii relartioneaza si detin un anumit statut fata de ceilalti.
Este nevoie de educatie morala, educatie religioasa, educatie economica, educatie sexuala, educatie fizica, educatie nutritionala, tot ceea ce formeaza individul si-i modeleaza personalitatea pentru el insusi si pentru soietate.

Asta-mi place: hai să-i educăm moral, religios și sexual pe monahi și monahii!:24: Cine? Adepții avortului? Adică, niște oameni cu mentalități criminale? Cred că ar trebui să-mi trag încă o palmă să-mi revin după ce am primit una cu postarea asta.

Ferească Dumnezeu!

cristinadaciana 21.02.2011 17:25:08

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 340319)
Până și ateii văd că nu-i normal. Într-adevăr, primul avort să zicem că a fost din greșeală (tot condamnabil), dar e prostie mare să nu înveți din greșeli, ar fi putut să se învețe minte și a doua oară să nu ajungă în această situație. Și dacă ar fi ceva nevinovat, ce om normal s-ar expune de 8 ori unei operații, când ar putea să o evite? :21: E și periculos și dureros. :21:

Dureros ??? Nu...a cerut anestezie generala. Ce durere ? In cot cu siguranta.

camy_d 21.02.2011 17:26:15

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 340349)
Asta-mi place: hai să-i educăm moral, religios și sexual pe monahi și monahii!:24: Cine? Adepții avortului? Adică, niște oameni cu mentalități criminale? Cred că ar trebui să-mi trag încă o palmă să-mi revin după ce am primit una cu postarea asta.

Ferească Dumnezeu!

Și la mănăstire sunt uscături multe.

padrevicentiu 21.02.2011 17:27:09

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 340310)
Vroiai sa-i adopti ?

Da,frate i-as adopta...acum ce spui?

camy_d 21.02.2011 17:27:40

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 340352)
Dureros ??? Nu...a cerut anestezie generala. Ce durere ? In cot cu siguranta.

Da, în timpul operației nu simți, dar după, doare foarte tare, trebuie să iei morfină.

I.Calin 21.02.2011 17:31:40

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 340353)
Și la mănăstire sunt uscături multe.

Or fi, nu mă hazardez în astfel de afirmații, dar să le faci educație sexuală, cred că deja e prea mult!

Și pentru celelalte cine să le facă educație? Adepții avortului, a acestei crime mascate, oameni cu o mentalite practic criminală, cu alte cuvinte nici morali, nici religioși cu adevărat, nici sexual împliniți, pentru că nu știu când e momentul, locul să se căsătorească?

ory 21.02.2011 17:31:44

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 340349)

Ferească Dumnezeu!

Nu , " Fereasca Dumnezeu ! ", ci, " Da Doamne ! "....nici nu-ti dai seama ca razi degeaba. Educatie sexuala la monahi nu inseamna neaparat sa invete sa faca acest lucru sau sa se fereasca de avorturi, desi nu ar fi rau la ce " fenomene " cunosc eu, dar ar trebui macar o educatie de prevenire a acestui lucru si muuuuuulte altele.
Fiindca ne prapadim de ras, ajungem sa plangem in cele din urma. Educatia este buna absolut in orice mediu, datorita lipsei de educatie viata monahala este la fel de dezastruoasa ca cea sociala....
Nu as lua in deradere educatia in orice mediu s-ar afla ea, ea se leaga de constiinta, fara aceasta nu suntem decat niste animale....fie ele si " rugatoare " .

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:09:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.