Melissa |
01.04.2011 15:46:52 |
Citat:
În prealabil postat de Sanduu
(Post 351620)
Buna si tie :)
Pai nici nu zic ca nu e normal insa, vreau sa lupt si sa aflu din ce moment ne facem responsabili de pacat
|
Eu zic ca suntem responsabili de pacatul gandului NUMAI din momentul in care am constientizat ca-i gandul, pacatos.Constientizand,daca il alungam, il respingem sau chiar il dispretuim, putem spune ca NU pacatuim,ci luptam cu ispita.Daca din momentul constientizarii, noi lasam gandul sa-si faca culcus in noi, deci cu buna stiinta ne "savuram" gandul pacatos, eu zic ca abia din acel moment pacatuiesti.
Hai sa incerc un exemplu :
- vezi pe strada un cuplu oarecare; iti atrage atentia tinuta ei, foarte sexy si decoltata ;involuntar,o privesti admirativ ..e o chestiune de fractiuni de secunda pana iti dai seama ca, gandul tau a luat-o razna...eii,din acel moment,in care ai realizat asta, ACTIONEZI.Refuzi gandul,il respingi si te ajuti de rugaciunea inimii( Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!") , ca sa-ti tii mintea "ocupata" si sa-ti fortezi constiinta sa se ridice la un nivel superior ..
Deci,parerea mea este ca abia atunci pacatuiesti, daca te complaci in acel gand, si in loc sa-l gonesti, il intretii sa mai ramana, ba chiar il chemi cand acesta pare sa plece la un moment dat, intr-un mod firesc..
Cu drag,
:53:
|