![]() |
Citat:
|
Citat:
Fara Hristos nu putem face nimic. La Dumnezeu toate sunt cu putinta. In orice situatie sa cerem ajutorul LUI si stie EL cum sa ne ajute :) |
Citat:
trimit msj privat. |
Eu nu înțeleg de ce mama nu are voie să intre în biserică 40 de zile după ce naște, eu n-aș putea lipsi o duminică.
|
Citat:
|
Citat:
Insa, parintii sunt cam intr'un duh, nu privind numai aspectul fizic, ci si pe acela sufletesc. Este nevoie de o buna intelegere (har, luminare), mai inainte de a judeca lucrurile. Mintea trebuie curatita, apoi intrebata. Periodic, femeii i se aduce aminte (prin cele ale trupului) ca nu asta este randuiala dorita de Dumnezeu. Nu asa trebuiau sa fie randuite lucrurile, insa omul, prin neascultare, a introdus in trup neoranduiala. Periodic, femeii i se aduce aminte caderea in pacat. Alaturi de ea, barbatul trebuie sa inteleaga si el la fel acest aspect trupesc. |
Citat:
|
Citat:
In acea perioada a lunii insa, femeile nu au voie sa atinga obiecte sfinte. Pot intra in Biserica pentru rugaciune, pot participa la Sfanta Liturghie. |
Pana la urma e chiar vorba de vreo semnificatie aparte, sau pur si simplu cele 40 de zile se refera la lauzie, aceeasi perioada de care vorbesc si doctorii practic?
|
Eu am gasit o alta interpretare. In vechime, cele 40 de zile randuite dupa nastere aveau rol de protectie a femeii pentru a fi lasata in pace de barbat sau de stapan in cazul in care era sclava, sa nu fie scoasa la munca si sa poata avea grija de copil. La fel si cu perioada lunara. Ori in societatea antica cel mai bine in cazul acesta era sa considere femeia ,,necurata" si astfel era lasata in pace. Ori in zilele noastre nu cred ca se mai pune problema. Exista molitfe, exista mijloace de igiena. Eu vad preoti care nu mai fac caz de lucrurile astea si sunt de acord cu ei.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:35:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.