Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Desene animate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12694)

anna21 25.05.2011 01:10:34

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363736)
Sigur că da, totul depinde de personalitatea copilului. Și mai ales de vârstă. Eu vorbesc din experiența pe care o am, ca și mamă a doi copii preșcolari și ca educatoare. Înțeleg că micuțul tău e undeva între ciclul primar și gimnazial? Clasele III- VI?
Nu pot să mă pronunț, nu am studiile și experiența necesară.

Cel mare are 7 ani.
Dar facem tot felul de lectii deoarece adevarata provocare este sa-i organizezi timpul, nu sa-l tii departe de tv.

Foarte greu sa-i ocupi o ora in mod eficient..
Daca iei un manual de matematica, sa spunem, iar timpul alocat de altii pt tv (1-2 ore zilnic) il folosesti pt matematica.. pai ai terminat manualul intr-o luna!
Cu matematica am ajuns la clasa a treia (dar inmultiri face din gradinita ca aici sistemul de invatamant este diferit si copii sunt stimulati sa faca mai mult daca vor).
Si asa am ajuns sa facem geografie, istorie (desi nu e prea pasionat de istorie), un pic de astronomie (ii place f mult), spelling...
Nu am reusit cu fizica (cred ca este prea mic), nici cu chimia (desi ii place sa faca experimente, nu intelege nimic).
Si un succes total este implicarea copiilor in gatit! La orice varsta le place!
Cunosc alti parinti care procedeaza la fel.. de ex. prietenul lui care are 6 ani l-a depasit la matematica (face si el intensiv), am prieteni ai caror copii de aceeasi varsta invata japoneza sau chineza..
Se pot face multe, important este sa-ti aloci timp si energie pt copil.

.. dar nu tv.

(TV-ul este un fel de pacaleala sa aiba parintele timp mai mult. Parerea mea.)

Melissa 25.05.2011 01:38:27

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 363755)

Cunosc o fetita de 5 ani care din cauza statului in nestire in fata TV la desene animate, vorbeste gângăvit. Efectiv vorbeste atat de nedeslusit, ca nimeni nu o intelege..Parintii dau acum vina pe bunica, care a stat cu fetita, pentru ca a tinut-o prea mult la TV..Bunica se justifica spunand ca trebuia sa faca si mancarea si menajul pana veneau parintii ei de la serviciu.( ambii directori de Banci).Mai mult, cand parintii veneau acasa obositi si bunica pleca, lasau fetita TOT LA TV, ca sa aibe si ei un pic de timp liber acasa..
Este incredibil ca ei si-au dat seama ca problema este grava, doar cand s-au dus la logoped. Acesta le-a spus clar, ca totul se trage de la desenele animate privite fara masura . Acum mama disperata fiind, si-a dat demisia, sa se ocupe de fetita..Dar tot ce este posibil, sa fie prea tarziu..

Yasmina 25.05.2011 02:26:39

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 363757)
Cunosc o fetita de 5 ani care din cauza statului in nestire in fata TV la desene animate, vorbeste gângăvit. Efectiv vorbeste atat de nedeslusit, ca nimeni nu o intelege..Parintii dau acum vina pe bunica, care a stat cu fetita, pentru ca a tinut-o prea mult la TV..Bunica se justifica spunand ca trebuia sa faca si mancarea si menajul pana veneau parintii ei de la serviciu.( ambii directori de Banci).Mai mult, cand parintii veneau acasa obositi si bunica pleca, lasau fetita TOT LA TV, ca sa aibe si ei un pic de timp liber acasa..
Este incredibil ca ei si-au dat seama ca problema este grava, doar cand s-au dus la logoped. Acesta le-a spus clar, ca totul se trage de la desenele animate privite fara masura . Acum mama disperata fiind, si-a dat demisia, sa se ocupe de fetita..Dar tot ce este posibil, sa fie prea tarziu..

Aviz amatorilor...

AndreiM 25.05.2011 09:13:29

Prin desene am invatat limba engleza. Ma uitam foarte mult cand eram mic si nu intelegeam ce spun asa ca am invatat limba in care vorbeau, engleza. Dar ce e prea mult strica si sincer va spun ca as fi preferat sa ies afara decat sa ma uit la desene.

Hristos a inviat!

mihaelaflorina 25.05.2011 12:07:42

Eu am invatat engleza urmarind desene animate si filme la televozor ...am reusit sa conversez in engleza si asa am invatat din ce in ce mai bine,dar bazele, sincer le-am luat de la televizor

AndreiM 25.05.2011 15:12:42

Citat:

Cel mare are 7 ani.
Dar facem tot felul de lectii deoarece adevarata provocare este sa-i organizezi timpul, nu sa-l tii departe de tv.

Daca iei un manual de matematica, sa spunem, iar timpul alocat de altii pt tv (1-2 ore zilnic) il folosesti pt matematica.. pai ai terminat manualul intr-o luna!
Cu matematica am ajuns la clasa a treia (dar inmultiri face din gradinita ca aici sistemul de invatamant este diferit si copii sunt stimulati sa faca mai mult daca vor).
Si asa am ajuns sa facem geografie, istorie (desi nu e prea pasionat de istorie), un pic de astronomie (ii place f mult), spelling...
Nu am reusit cu fizica (cred ca este prea mic), nici cu chimia (desi ii place sa faca experimente, nu intelege nimic).
Cunosc alti parinti care procedeaza la fel.. de ex. prietenul lui care are 6 ani l-a depasit la matematica (face si el intensiv), am prieteni ai caror copii de aceeasi varsta invata japoneza sau chineza..

.. dar nu tv.

La biserica il duceti? :-)

legendarul27 18.02.2024 19:06:09

Dan

Cele mai bune:
filme actiune
filme aventura
filme comedie
filme de animatie
filme de dragoste
filme de familie
filme drama
filme erotice
filme fantastice
filme horror
filme istorice
filme mister
filme noi
filme politiste
filme romanesti
filme sf
filme thriller
seriale online

rentacarotopeni85 20.02.2024 13:00:21

Citat:

Cel mare are 7 ani.

.. dar nu tv.

Daca te ocupi de copil cu siguranta reuseste in viata.

Moroco 20.02.2024 13:33:28

Citat:

În prealabil postat de rentacarotopeni85 (Post 675982)
Daca te ocupi de copil cu siguranta reuseste in viata.

Cine reuseste in viata cam isi risipeste duhovnicia. Ajunge de se-ncurca cu anime.

cozia 20.02.2024 17:40:10

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 675983)
Cine reuseste in viata cam isi risipeste duhovnicia. Ajunge de se-ncurca cu anime.

In mai toate cazurile este vina parintilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:45:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.