Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   despre imbulzeala-este ceva bun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12866)

AlinB 17.05.2011 15:41:25

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 361753)
eu pe unde am fost,tot la fel sa intimplat este un fenomen dupa '90 si se pare ca ia proportii,oare sa schimbat ceva ce nu stim in credinta noastra si tot ce e de furat e mai bun?.
oare ce spun cei ce practica intratul in fata despre acest lucru,oare constientizeaza ca fac un rau si lor si aproapelui?oare primesc harul lui Dumnezeu,dar binecuvintarile si ploaia cad si peste cei drepti si peste cei nedrepti.dragi frati crestini,sa ii ingaduim si pe acesti disperati ca la rindul nostru Domnul si Mintuitorul nostru IIsus Hristos sa ne mai ingaduie pe toti.Amin.

Sigur, apa curge peste ambele categorii de vase dar nu ambele se umplu.

Oamenii astia nu constientizeaza ca alearga la izvor cu vasul bine astupat.
Ca s-o mai lipi de vas pe dinafara cateva picaturi de apa, nu ii ajuta chiar deloc, doi pasi mai incolo tot vor muri de sete.

mihaila_alin 17.05.2011 15:57:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 361754)
Sigur, apa curge peste ambele categorii de vase dar nu ambele se umplu.

Oamenii astia nu constientizeaza ca alearga la izvor cu vasul bine astupat.
Ca s-o mai lipi de vas pe dinafara cateva picaturi de apa, nu ii ajuta chiar deloc, doi pasi mai incolo tot vor muri de sete.

probabil ei au o alta nadejde vor sa fie primi ce vor lua apa datatoare de viata ca la isvorul siluamului dar li-se poate transforma in ocara toata munca lor.si poate nici vasele lor[trupurile betege si slabanogite de pacat]nu se pot spala de pacate in apa cea datatore de viata furata aproapelui,stie Domnul
noi doar presupunem.
am uitat sa va spun eu nu intru in fata ca mi-e frica de cumag pe circa,sau intre coarne.

horatiu.miron 17.05.2011 16:29:00

Gloata se comporta in privinte religioase exact asa cum a fost educata sa se comporte in privinte religioase.

Imbulzeala si racnetele din jurul moastelor arata preocuparea adanca a ierarhilor pentru sanatatea si propasirea spirituala a gloatei.

mihaila_alin 17.05.2011 16:35:27

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 361766)
Gloata se comporta in privinte religioase exact asa cum a fost educata sa se comporte in privinte religioase.

Imbulzeala si racnetele din jurul moastelor arata preocuparea adanca a ierarhilor pentru sanatatea si propasirea spirituala a gloatei.

ar fi bine sa gindesti ce spui,nu sa spui ce gindesti.

AndruscaCIM 17.05.2011 18:25:22

Da...cu siguranta ca imbulzeala e si buna, poate denota si credinta, poate fi generata si de oameni obositi, grabiti, bolnavi, cat si de oameni cu mai putina educatie...ce sa mai la deal la vale, iar cui nu-i place sa evite si sa nimereasca in astfel de situatii, si sa nu isi ocupe gandurile prea mult cu acest subiect... ca sunt alte lucruri mai importante, zic eu.:71:

Yasmina 17.05.2011 18:48:53

Imi pare destul de bizar ca initiatorul topicului sa nu participe la discutie!!!Altfel de ce l-ar mai preocupa aceasta intrebare retorica???

mihaila_alin 17.05.2011 21:08:16

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 361789)
Imi pare destul de bizar ca initiatorul topicului sa nu participe la discutie!!!Altfel de ce l-ar mai preocupa aceasta intrebare retorica???

nu a iesit la ce sa asteptat.

George.m 18.05.2011 01:15:38

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 361592)
Personal, prefer imbulzeala de la noi si din alte tari ortodoxe, indiferentismului religios din Apus. Sunt, ce e drept, dovada unui organism bolnav, dar viu.

Bine spus. Slava Domnului ca romanii sunt interesati inca de lucrurile spirituale! E bine ca se apropie de cele sfinte, chiar daca nu toti o fac asa cum ar trebui.

Chiar daca sunt numerosi cei ce isi manifesta prezenta la evenimentele religioase intr-un mod necivilizat, mai putin crestin, e bine ca totusi nu sunt absenti. Se apropie de Hristos, asa ciungi, ologi, schiopi, orbi, paralitici, leprosi cum sunt. Vin sa fie vindecati de neputintele lor. Nu stim noi cum lucreaza Dumnezeu vindecarea fiecaruia. Poate ca pleaca mai indreptati la casele lor decat cei politicosi, civilizati.

victortiti89 18.05.2011 06:58:14

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 361789)

Nu ca nu m-ar interesa,ci urmaresc mereu topic-urile initiate de mine:)..pur si simplu am aflat daca este ceva bun sau nu.Si,din cate inteleg,nu ar fi tocmai bine si nici foarte crestineste..Oricum,multumesc celor care au raspuns aici si au spus parerile lor..La fel fac si cu celelalte subiecte,unde deasemenea am obtinut raspunsuri lamuritoare.Apropo,am observat o cearta la unul dintre subiectele mele:ma intristeaza si intr-un fel ma face sa ma simt vinovat ca l-am initiat:(...

Yasmina 18.05.2011 07:20:26

Citat:

În prealabil postat de victortiti89 (Post 361878)
Nu ca nu m-ar interesa,ci urmaresc mereu topic-urile initiate de mine:)..pur si simplu am aflat daca este ceva bun sau nu.Si,din cate inteleg,nu ar fi tocmai bine si nici foarte crestineste..Oricum,multumesc celor care au raspuns aici si au spus parerile lor..La fel fac si cu celelalte subiecte,unde deasemenea am obtinut raspunsuri lamuritoare.Apropo,am observat o cearta la unul dintre subiectele mele:ma intristeaza si intr-un fel ma face sa ma simt vinovat ca l-am initiat:(...

Nu este vina ta ca ai deschis acel topic,este vina persoanelor certarete care oricum sunt predispuse la asa ceva!Poti deschide un topic banal,cu ultima ploaie de saptamana trecuta si tot se va isca cearta:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:45:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.