Citat:
În prealabil postat de uncopil
(Post 372411)
Imi pare rau ca am inceput acest thread, imi este invatatura de minte ca alta data sa nu mai fac aceasta gresala si va cer iertare celor ce v-am suparat si deranjat cu acesta. Am cautat doar niste pareri, nu osande, asta e.
Sa va dea Domnul tuturor cele bune!
|
Draga copilasule,
Nu da bir cu fugitii! Nu te tulbura la niste cuvinte care t-au fost spuse pentru corectare nu pentru osandire. Sa nu-ti para rau ca ai inceput aceste thread pt ca uite, aici ai aflat ca o relatie prea personala cu duhovnicul este de evitat. Nu e buna, copilas drag... crede-ma.
Nu te-am osandit, ci te-am sfatuit.
Uita supararea si retine sfatul meu. Prin preotul duhovnic iti vorbeste Dumnezeu. Duhovnicul nu trebuie sa fie tulburat nici cu atentii materiale de la fii lui duhovnicesti, nici cu laude sau critici. Si preotul duhovnic este un om ca noi toti, cu trairi omenesti, cu slabiciuni, ca noi toti. Poate ca un cadou de la fiul duhovnicesc il poate tulbura, cine stie ce legaturi face el in mintea lui? caci diavolul cu ispitele sta la panda si in jurul bisericii...
Apoi, laudele adresate preotului sunt ispite de mandrie. De ce sa-i facem un rau cu intentiile noastre bune?
El, duhovnicul, trebuie sa aibe mintea si ganduri curate, neispitite de noi, ca sa poata primi de la Dumnezeu cuvinte de invatatura pentru noi. Vezi? daca duhovnicul este tulburat de te miri ce ganduri ( inchipuiri, mandrie, pareri...) noi suntem cei care suferim. Este paguba noastra.
Te rog, sa-ti treca supararea si fa asa cum iti zic. Roaga-te pentru el si pune-l pe pomelnic duminica la Sf. Liturghie. E cel mai frumos si valoros cadou. Lasa prajiturile, cartile, bomboanele. Daca sre copii, da-le lor cate o ciocolatica sau jucarica... Si du-te la preoteasa in ziua de aniversare si spune-i: "Doamna preoteasa, sa va traiasca sotul, parintele... cum il cheama... Dumnezeu sa vi-l binecuvinteze si sa fiti fericiti ani indelungati impreuna!"
Te imbratisez cu drag!