![]() |
Pai esenta e ca ortodocsii , romanii si oamenii in general cam primesc bolovani aruncati dupa ei, la modul figurativ am exprima raul. Cui ii place asta sa nu se roage. Cine s-a saturat, diavolii si raul in general nu se tem decat de rugaciune.
Citat:
|
Fara suparare, dar cum a sesizat dl. Scotian, nu prea ai talent la compus rugaciuni.
Mai bine veneai cu ceva standard..un acatist ceva.. |
Citat:
Citat:
Apai eu aș mai fi stat de vorbă cu dumneavoastră dar la noi astăzi este meci mare, foarte mare. FC Iadul contra FC Raiul. O să spuneți că noi n-avem nici o șansă pentru că toți jucătorii buni sunt în rai. Da, dar arbitri... Dan Mihăescu, Grigore Pop, interpreteaza Toma Caragiu |
Eu nu am voie sa ma refer la oameni ca la diavoli. Ma refeream la ingerii cazuti. Acuma ce esti dusman al ortodoxiei de te-ai identificat cu ingerii cazuti si cu cei impotriva? Daca da, rugaciunea asta o sa te opreasca si o sa te duca la bine.
Apropo, de ce te identifici cu iadul, FC IAD? Just curios. |
Celelalte Cuvinte - Cel din Rasarit
Nu te mira de un străin În tara mea, de unde vin e loc puțin Si tot ce știu e cenușiu Orașul meu, de unde sunt e prea mărunt Sunt un biet suflet rănit Din Răsărit Doamne nu mă lăsa Fie voia Ta Mi-au dat în dar gîndul amar - Sărman hoinar – sa-l port mereu pe drumul meu În urma mea n-am ce lăsa La răsarit, acolo n-a rămas nimic Sunt un biet suflet rănit Din Răsarit Doamne nu mă lăsa Fie voïa Ta |
Citat:
PS: scapa de "imortalitatea" aia, suna a paganism, suntem vesnici oricum, dar vom petrece unii la Rai altii la iad (Doamne fereste!) |
pai nu stiu in ce masura iadul este suferinta chiar vesnica (iadul si raiul fiind stari ale constiintei) din moment ce la un moment dat si iadul si locuinta mortilor vor fi aruncare in iezerul de foc, -iezer de foc care suna a laminor.
Deci cumva se va termina si cu iadul ceea ce inseamna ca nu e vesnic , unii vor fi scosi de acolo altii aruncati si ei. Intradevar rugaciunea lui este de bun simt si ea oricum se va implini intro forma sau alta avind in vedere profetiile VT si Apocalipsa. Poate ar trebui sa discutam cum anume se vor implini ele avind in vedere aceste profetii findca nu cred ca noi doar trebuie sa ne rugam si automat cei din toate religiile se vor converti de la sine catre ortodoxie realizind asa deodata cita pace si iubire au ortodocsii in suflete in comparatie cu ei. Acest lucru nu este posibil decit daca convertirea este facuta de catre Dumnezeu insusi prezent si vizibil in ochii popoarelor- asa dupa cum reiese din VT. Insa nu stiu in ce masura intruparea Sa va fi recunoscuta de catre ortodoxie (posibil sa fie necesar un conciliu pan-ortodox pentru asta) si nu stiu mai ales in ce masura va decide sa vina direct in ortodoxie alegind una dintre religiile actuale cind ar putea sa faca una noua decit sa o refaca pe cea actuala. Sau sa refaca alta mai schioapa din anumite puncte de vedere sau poate una mai apropiata de forma finala pe care o doreste. |
Citat:
Parintele Arsenie Boca: "Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"... |
Dragi frați creștini,
Doamne ajută! Nu știu ce a scris spre_rasarit la alte topicuri, dar ideea inițierii unui îndemn la rugăciune pentru întoarcerea la Dumnezeu a necredincioșilor îmi pare cât se poate de creștinească, pentru că Dumnezeu "vrea ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină", potrivit Sfântului Apostol Pavel. Dacă la alte topicuri a scris mesaje neortodoxe, îi putem contrazice strict acele idei, dar aceasta nu implică din partea noastră o dezaprobare automată a oricărei idei exprimate de acest creștin. În plus, el a spus clar că nu recomandă acea rugăciune ca o formulă magică de convertire a necredincioșilor, ci este doar un text pe care l-a propus. Ideea, în esență, este frumoasă, pozitivă: este necesar să ne rugăm lui Dumnezeu, cu încredere, pentru mântuirea tuturor semenilor noștri. Însuși Sfântul Apostol Pavel, inspirat de Duhul Sfânt, îi îndemna pe credincioșii săi să ceară de la Domnul ca Evanghelia să se răspândească între păgâni. Cine sunt dușmanii Ortodoxiei? Nu știu pe cine are în vedere inițiatorul topicului, dar primii adversari ai credinței pe care-i am în minte sunt fundamentaliștii care, în diverse țări islamice, îi prigonesc pe creștini, exact ca în perioada Bisericii primare. Alți adversari sunt cei care promovează crima sub diferite forme (avort, eutanasie etc.), sau diverse ideologii periculoase și dubioase (ateism, relativism, secularism etc. etc.). Pentru toți aceștia, cu multă credință, să-L rugăm pe Domnul nostru, să-L rugăm să-i convertească la adevăr, așa cum pe Saul (Sf. Ap. Pavel) l-a transformat din prigonitor al său în apostol iubitor și martir. Este adevărat, termenii întrebuințați de spre_rasarit în rugăciunea propusă sunt destul de neobișnuiți pentru limbajul bisericesc și formularea... dar dacă aceste cuvinte îl ajută să intre în comuniune cu Dumnezeu, dacă astfel se exprimă el în mod liber și-I vorbește deschis Tatălui ceresc, n-avem dreptul să-l judecăm. Și este foarte posibil (din modul în care am observat că scrie la acest topic) ca nici măcar să nu-i fi trecut prin minte apocatastaza sau alte erori dogmatice de care unii dintre participanții la această discuție îl suspectează. :) Oricum, să ne rugăm unii pentru alții și pentru toți oamenii! :) Doamne Iisuse Hristoase, înflăcărează-i de dragoste față de Tine pe toți cei care ezită să Te primească în inimile lor! Risipește întunericul duhovnicescal necredinței acelora, biruind cu dragostea Ta infinită orice idee sau faptă care-i îndepărtează de Tine. Amin! |
Cel mai bine este sa participam la Sfanta Liturghie, unde ne rugam pentru toate categoriile de oameni, inclusiv pentru cea mentionata in acest topic.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:57:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.