Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   rude prin incuscrire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13457)

maria32 19.09.2011 16:31:36

Citat:

În prealabil postat de flo9_10 (Post 401410)
corect este..Respectiva matusa are o sora care este mama unei fete de care acest baiat este indragostit.

bun. eu nu stiu cum se calculeaza gradele de rudenie si de la care grad este voie sau nu sa te casatoresti cu cineva dar omeneste vorbind nu vad care ar fi legatura aici. De sange nu este legatura clar, si oricum, ce vina avem noi daca apar in familie prin incuscrire oameni care ne devin dragi? Daca era vorba de frati vitregi da, poate ca ar fi ciudat, desi daca ambii parinti sunt divortati si se recasatoresc, avand fiecare cate un copil din fosta casatorie, iar cei doi se cunosc cand sunt mari deja, nu mai sunt crescuti impreuna ca fratii.... si ajung sa se indragosteasca... mi se pare absurd sa-i opresti sa fie impreuna. Mai repede cred ca ajung sa renunte parintii la casatoria lor decat sa le sufere copii... pana la urma nu cred ca Dumnezeu ingaduie sa se intample astfel de lucruri fara un rost. Iar in cazul de fata, legatura de rudenie dintre cei doi este indepartata si s-a creat fara voia lor. Cum era sa zicem sa se cunoasca dinainte, sa fie indragostiti iar matusa fetei sa se casatoreasca cu fratele tatalui baiatului iar ei sa se trezeasca astfel ca nu se mai pot casatori....

Nu aruncati cu pietre va spun doar cum vad eu lucrurile. Complet denaturata regula asta. Iar eu pana acum nu am mai intalnit reguli ale Lui Dumnezeu care sa nu mi se para corecte. De aceea cred ca aceasta este inventata de oameni si nu lasata de Dumnezeu.

flo9_10 19.09.2011 16:36:54

Aceeasi parere o am si eu.Ca sa fiu sincer nu as mai fii insistat daca nu gaseam anumite articole care imi sustin parerea.Insa am observat ca, in acest caz, parerile sunt impartite si momentan ma abtin de la alte comentarii.

gdf-fdc 19.09.2011 16:38:15

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 401408)
nu ai inteles tu exprimarea. a vrut omul sa spuna ca unchiul lui e casatorit cu sotia lui (sotia unchiului este matusa lui datorita casatoriei cu unchiul nu pentru ca ar fi sora tatalui).

ar trebuii sa explice exact ce si cum

maria32 19.09.2011 16:39:24

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 401417)
ar trebuii sa explice exact ce si cum

imi cer scuze si nu vreau sa te supar dar el a explicat f clar, dovada ca eu am inteles f bine. Nu este vina lui ca nu ai fost atent cand ai citit.

gdf-fdc 19.09.2011 16:58:32

buna seara. Unchiul meu (fratele mamei mele) este casatorit (civil).sotia unchiului are o nepoata (de pe sora). As vrea sa stiu ce grad de rudenie exista intre mine si nepoata respectiva si daca din punctul de vedere al bisericii ar fi posibila o eventuala casatorie. multumesc anticipat.
ACEASTA ESTE FORMULAREA EXACTA

flo9_10 19.09.2011 21:39:13

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 401422)
buna seara. Unchiul meu (fratele mamei mele) este casatorit (civil).sotia unchiului are o nepoata (de pe sora). As vrea sa stiu ce grad de rudenie exista intre mine si nepoata respectiva si daca din punctul de vedere al bisericii ar fi posibila o eventuala casatorie. multumesc anticipat.
ACEASTA ESTE FORMULAREA EXACTA

foarte corect.

flo9_10 26.12.2011 19:40:35

alte pareri?

philalex 29.12.2011 13:20:10

Citat:

În prealabil postat de flo9_10 (Post 418311)
alte pareri?

Pai eu cred ca e ruda...prin alianta...ti-a zis lore86...cauta alta persoana daca vrei sa te insori...succes!

flo9_10 06.01.2012 14:39:16

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 418747)
Pai eu cred ca e ruda...prin alianta...ti-a zis lore86...cauta alta persoana daca vrei sa te insori...succes!

Afinitatea este o legătură juridică "de rudenie" (impropriu spus, pentru că afinii nu sunt rude) derivată din căsătorie; este un fel de "înrudire" prin alianță între ruele unui soț și celălalt soț. Ca atare, nu putem extinde afinitatea dincolo de celălalt soț, deci rudele unui soț cu rudele celuilalt soț nu sunt afini și nu au nicio legătură de rudenie sau de afinitate din punct de vedere juridic.

stefan florin 06.01.2012 14:47:08

Citat:

În prealabil postat de flo9_10 (Post 400988)
pana la urma imi poate da cineva un raspuns concludent..tocmai am discutat cu un preot si el spunea ca am fi rude de gradul 4..desi am gasit in anumite cursuri de teologie acest subiect..si acolo se spunea ca ar fi rudenie de gradu 6..pana la urma are cineva idee cum e?

atat timp cat unchiul tau e casatorit doar CIVIL cu matusa ta, nu sunteti rude (tu si nepoata matusii tale). In cazul in care ei se vor casatori si religios, DA ,atunci deveniti rude. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:25:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.