catalin2 |
02.01.2012 21:32:13 |
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 419600)
Asta este un subiect sensibil. In mod normal nu putem sti cine sa mantuieste si cine nu. Stim ca nu exista mantuire in afara de Biserica, dar stim si ca Dumnezeu e drept si nu ii poate osandi la chinurile vesnice pe cei carora nu li s-a propovaduit dreapta credinta. Acestia vor fi judecati dupa legea morala inscrisa in inimile lor. Unde vor merge in schimb este una dintre tainele la care nu avem noi acces.
|
Vad ca esti nou pe forum, din experienta mea te sfatuiesc sa il eviti pe userul Erethorn, e un user grobian si agresiv cu cei ce nu-i impartasesc erorile. La inceput discutam si eu normal cu aceasta persoana, dar de fiecare data devenea agresiv dupa un scurt timp. Eu doar te sfatuiesc, tu poate te poti descurca mai bine. Sfanta Scriptura ne si indeamna "Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi."
In legatura ca acest subiect, am dat acum cateva zile interpretarea ortodoxa a sfantului Ignatie Briancianinov (de fapt a fost data de mai multe ori pe forum, si eu am mai dat-o): http://www.crestinortodox.ro/forum/s...206#post419206
Dupa caderea lui Adam toti oamenii merg in Iad, de aceea toti pana la Iisus au mers in Iad (afara de Enoh si sf. Ilie). Doar prin Iisus a venit un plan de mantuire pentru cei ce doresc.
Dau iar un fragment, ca e usor sa scriu copy:
" Prin credinta, numai prin credinta, putem intra in comuniune cu Dumnezeu, prin mijlocirea Tainelor pe care ni le-a daruit El. In desert dar, si cu pacat cugetati si ziceti ca oamenii buni dintre pagani si mahomedani se vor mantui, adica vor intra in comuniune cu Dumnezeu!... Nu!... Biserica a recunoscut intotdeauna ca exista un singur mijloc de mantuire: Rascumparatorul! Ea a recunoscut ca cele mai mari virtuti ale firii cazute pogoara in iad. Daca dreptii adevaratei Biserici si facatorii de minuni care credeau in Rascumparatorul ce urma sa vina pogorau in iad, cum va inchipuiti ca paganii si mahomedanii care nu au cunoscut si nu au crezut in Rascumparator vor capata mantuirea numai pentru ca ei vi se par dumneavoastra draguti si buni, cand mantuirea nu se obtine decat printr-un singur, va repet, un singur mijloc si acesta este credinta in Rascumparator!
Crestini! Cunoasteti pe Hristos! Intelegeti ca voi nu-L cunoasteti, ca va lepadati de El socotind mantuirea posibila fara El, pentru niscaiva fapte bune! Cel care socoate o mantuire posibila fara credinta in Hristos este renegat de Hristos si, poate din nestiinta, cade in pacatul greu al hulirii de Dumnezeu."
|