Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   25%-50% din sarcini se termina cu avort spontan (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13623)

ai2 19.08.2011 10:13:23

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 391220)
Imi este f greu sa cred acele cifre din variate motive, dintre care:
1. Daca nu s-a facut studiu serios pe populatie reprezentativa, cifrele sunt false. Evident, astfel de studiu nu cred ca exista.

S-a facut deci exista! Acuma ca tu nu stii e explicabil. Citeste si tu altceva, nu doar Biblia. Aia nu e carte de medicina!

Citat:

2. Daca estimarea e facuta de ginecologi, evident ca ei sunt familiarizati cu cazurile particulare/ dificile .. deci au perceptie deformata.
Stai tu linistita ca exista statisticieni in spatele acestor resultate. Doar nu crezi ca au venit 2-3 ginecologi si au zis ca din experienta lor asta e rata de avort spontan.
Citat:

3. Stiu femei care au luat mult timp anticonceptionale, iar apoi nu mai reuseau sa tina sarcina.. Deci raspunsul la intrebarea "cine e de vina?" este clar.
Nu, nu e! De ce? FOARTE simplu. Nu doar femeile care au luat anticonceptionale pot pierde o sarcina. Si alea care su mancat anafura si au baut aghiasma pot pierde o sarcina.
Citat:

4. Nu cred in gravida care nu-si stie starea! Daca esti atenta realizezi imediat ca ceva s-a schimbat. Eu am stiut la fiecare sarcina cam in 7-10 zile ca sunt gravida (fara test). Asta deoarece modificarile sunt atat de rapide si evidente incat stii ca s-a intamplat ceva. Gravida care nu a stiut ca a pierdut sarcina este un mit, in opinia mea.
Opinia ta = sfaturi babesti. Exista atatea si atatea moduri in care o sarcina se poate manifesta, incat opinia ta arata doar un singur lucru. Gradul de ignoranta in care te scalzi. Sarcina se poate pierde foarte repede. Dupa logica crestina oul fecundat are suflet. Cine a omorat acel suflet daca mama n-a fumat si a mers la biserica in fiecare duminica?

ai2 19.08.2011 10:14:29

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391222)
Credintele tale sunt irelevante .

Poti sa ai avort spontan inainte ca sa stii ca ai ramas insarcinata. Si daca stii ca ceva s-a intamplat, femeia pur si simplu se poate sa nu raporteze cuiva.

Normal ca nu raporteaza. Pai o vorbeste satu' ca are pe necuratu' in ea daca a pierdut sarcina. Nu e minunata religia?!

ai2 19.08.2011 10:15:22

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 391228)
Am un preten ginecolog si de la el stiu ca femeile care au pb cu sarcina sunt in general alea care au facut intreruperi de sarcina etc. si cele apropiate de menopauza (a lucrat si in clinica de tratamente fertilizare, are destula experienta).
Pe de alta parte, are paciente hispanice (catolice) care datorita culturii in care s-au format nasc copiii unul dupa altul.. Ele nu pierd sarcini:anul si copilul.
(imi amintesc ca in spital am cunoscut o asistenta f tanara si mi-a vorbit de cei patru copii ai ei. Am intrebat-o perplexa "cati ani ani?". 19 ani ! Este alta cultura.)

O sa intreb maine un ginecolog pt ca ce scrie pe wiki e o aiureala.

Argumentele nu se bazeaza pe exceptii, ci pe studii. Cam cum face wikipedia.

LaPetiteMoc 19.08.2011 10:19:55

Pe wiki poate posta oricine. Si eu am adaugat informatii pe wiki referitoare la scriitori cunoscuti si nimeni nu m-a intrebat nimic despre veridicitatea, sursa, verificarea informatiilor. Talmes-balmes acolo.

anna21 19.08.2011 10:20:57

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 391234)
Argumentele nu se bazeaza pe exceptii, ci pe studii. Cam cum face wikipedia.

Pai adu studii.

catalin2 19.08.2011 10:23:01

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 391232)
Opinia ta = sfaturi babesti. Exista atatea si atatea moduri in care o sarcina se poate manifesta, incat opinia ta arata doar un singur lucru. Gradul de ignoranta in care te scalzi. Sarcina se poate pierde foarte repede. Dupa logica crestina oul fecundat are suflet. Cine a omorat acel suflet daca mama n-a fumat si a mers la biserica in fiecare duminica?

Asta e tare, ea e femeie si tu barbat, e normal ca stie mai multe. Te pomenesti ca ai si nascut!
La restul am dat raspuns, nu o mai intoarceti degeaba.

anna21 19.08.2011 10:26:50

Sunt cifre umflate, preluate dintr-o sursa in alta, dar doar pareri aruncate pe piata pt ca unii oameni sa gaseasca argumente suplimentare pro-avort.

(desi faptul ca oamenii mor nu e argument pro-crima).

Dar cifrele astea din burta mi-au amintit de alta "cercetare" vestita, care inca este popularizata in scoli, desi este o frauda dovedita:

http://www.creationism.info.ro/blog2...escoperită.htm

cocacoc 19.08.2011 10:34:29

Imi fac si io un blog. Promiti ca ma citezi de acolo ?

cocacoc 19.08.2011 10:36:16

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391238)
Asta e tare, ea e femeie si tu barbat, e normal ca stie mai multe.

Da, stie mai multe despre propria sarcina.

anna21 19.08.2011 10:38:23

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 391244)
Imi fac si io un blog. Promiti ca ma citezi de acolo ?

Daca spui ceva adevarat, folositor si interesant... te citez

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:57:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.