Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Vechiul si Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13636)

vidoveczandrei 21.08.2011 19:07:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 391945)
Neoprotestanții se ghidează după Scriptură (Sola Scriptura), iar această Scriptură e formată din VT și NT.

Ei chiar așa și sunt după indicațiile Domnului. Au și botez, au și împărtășanie, au și cununie. Au până și "etc.":4:

Sola Scriptura that's all?Pai Sfintii Parinti nimic?pai se vede ca nu aveti cum sa intelegeti Sfanta Scriptura care fie lasat sa fie intrepetat de oameni cu studii superioare,eu mai bine citesc scrierile Sfintilor Parinti,desigur citesc Sfanta Scriptura doar ma ajut cu Sfintii Parintii care au talcuit cum trebuie,nu ca si voi fara inteles

Dumitru73 21.08.2011 19:16:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 391948)
Stimabile, în Noul Testament tot sâmbăta se ținea. Chiar și Domnul Iisus Hristos ținea sâmbăta.

Sf. ap. Pavel ținea de asemenea sâmbăta. Nu există niciun singur verset în NT (pe care-l tot fluturi) care să ateste ținerea duminicii.:58::58:

Prietene, nu e deloc "absurd", e numai normal să țin sâmbăta, deoarece ea a fost instituită, binecuvântată și sfințită de Dumnezeu; ținută de toți proorocii, de toți apostolii și de Domnul Iisus Hristos Însuși. Ce vrei mai mult?
Ziua Domnului e sâmbăta (Facerea 20,10), iar Domnul Zilei e Hristos (Marcu 2,28). Nu există niciun singur verset în VT&NT care să spună că ziua Domnului ar fi duminica, ori că Hristos e Domnul duminicii.:58::58:

orice stat laic isi are ziua/zilele sale, in care isi pomeneste eroii.
nu imi aduc aminte ca vreun astfel de erou sa fi spus ceva gen "sa fiu pomenit in ziua x".
si totusi statele ii pomenesc in ziua cea mai importanta a vietii lor, in care au devenit eroi.
crestinismul isi are si el Eroul lui. Eroul Suprem, Hristos.
foarte plastic vorbind, care e cea mai importanta zi din viata lui Iisus-omul?
nu cumva este ziua in care a inviat?
ori daca noi mai tinem ziua sambetei a VT, de ce mai numim NT, NT?!
ar trebui za-i zicem "Cartea lui Iisus Hristos".
astfel am rezolva "problema".
nu mai avem o noua Lege, ci o continuare a Legii vechi.

tara tara vrem ostas 21.08.2011 20:24:22

mai este un topic deschis de mine care e mai transant pe subiectul asta : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11973

osutafaraunu 21.08.2011 20:59:06

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 391949)
Pai Nt a selectionat Nt, osutafaraunu ,sau traditia (adica biserica)?

Și ce-i cu asta? Contează mai mult cine a selecționaționat, ori cine a scris și mai ales Cine a inspirat?

Citat:

Apoi in Evrei cap 4 precum si in traditia bisericii se vorbeste despre aceasta schimbare!

În Tradiție da, în Evrei 4 ioc!

Citat:

Chiar iti place sa dispari un timp si apoi sa revii ca sa te faci iara de ras?

Nu, Neaguule, ție ți-ar place să dispar, dar vezi tu... "nu mor caii când vor câinii"... http://yoursmiles.org/tsmile/agressive/t0152.gif

osutafaraunu 21.08.2011 21:00:20

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 391962)
adica sa inteleg ca esti un iudeu,nu un crestin daca spui ca iti sambata ca ziua de odihna a Domnului,eu sunt crestin si tin Duminica,interesant :).

Adică să înțeleg că nu ai găsit versetele cu pricina... Nu fii supărat... ele nici nu există!

osutafaraunu 21.08.2011 21:07:28

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 391965)
Da dar nu-i botezati si pe cei mici care au pacatul stramosesc de la Adam adica neascultare si ei trebuie sa fie botezati ca intre in comuniune cu Domnul Iisus Hristos.Voi spune-ti prima data credinta si apoi sa botezati copil mai tarziu adica adult,ideea este ca nu e bine ce faceti.

Nu dragul meu, nu noi spune-m (sic!), ci Scriptura:

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16)

Și e bine ce facem, deoarece e comandamentul lui Hristos. Voi puteți să faceți invers (punând căruța înaintea boilor), nu vă judec eu... dar să știți că vă va judeca Cel ce a rostit porunca de mai sus de nu o împliniți întocmai!

În Ziua Judecății degeaba veți zice:
- Dar, Doamne noi n-am vrut să ascultăm de osutăfărăunu, că e un eretic!
El vă va răspunde:
- Nu de osutăfărăunu trebuia să ascultați, ci de Mine!

Ferească Domnul să devină realitate secvența asta!

osutafaraunu 21.08.2011 21:09:54

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391974)
orice stat laic isi are ziua/zilele sale, in care isi pomeneste eroii.
nu imi aduc aminte ca vreun astfel de erou sa fi spus ceva gen "sa fiu pomenit in ziua x".

Cu toate acestea, Supereroul Iisus Hristos a spus ceva despre pomenirea Lui (Luc.22,19), e drept că lucrul acesta se întâmpla într-o zi de joi, nu de duminică.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391974)
si totusi statele ii pomenesc in ziua cea mai importanta a vietii lor, in care au devenit eroi.
crestinismul isi are si el Eroul lui. Eroul Suprem, Hristos.

Da, Hristos a devenit Eroul Suprem! E drept că lucrul acesta se întâmpla într-o zi de vineri, nu de duminică.

Fără voia ta, ai mai introdus o dilemă: când să-L pomenim pe eroul Hristos? Joia, ori vinerea?

Eu zic să rămânem la ce e scris: porunca a IV-a a Decalogului, scrisă de degetul lui Dumnezeu - porunca păzirii sâmbetei. De la data promulgării acestei porunci nu s-a mai dat altă poruncă din partea lui Dumnezeu cu privire la ziua de odihnă. Deci... rămâne cum a[m] stabilit...:3:

tara tara vrem ostas 21.08.2011 21:23:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 392029)
Cu toate acestea, Supereroul Iisus Hristos a spus ceva despre pomenirea Lui (Luc.22,19), e drept că lucrul acesta se întâmpla într-o zi de joi, nu de duminică.

Da, Hristos a devenit Eroul Suprem! E drept că lucrul acesta se întâmpla într-o zi de vineri, nu de duminică.

Fără voia ta, ai mai introdus o dilemă: când să-L pomenim pe eroul Hristos? Joia, ori vinerea?

Eu zic să rămânem la ce e scris: porunca a IV-a a Decalogului, scrisă de degetul lui Dumnezeu - porunca păzirii sâmbetei. De la data promulgării acestei porunci nu s-a mai dat altă poruncă din partea lui Dumnezeu cu privire la ziua de odihnă. Deci... rămâne cum a[m] stabilit...:3:

bine, bine, dar...

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 15

14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre;

vidoveczandrei 21.08.2011 21:54:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 392027)
Nu dragul meu, nu noi spune-m (sic!), ci Scriptura:

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16)

Și e bine ce facem, deoarece e comandamentul lui Hristos. Voi puteți să faceți invers (punând căruța înaintea boilor), nu vă judec eu... dar să știți că vă va judeca Cel ce a rostit porunca de mai sus de nu o împliniți întocmai!

În Ziua Judecății degeaba veți zice:
- Dar, Doamne noi n-am vrut să ascultăm de osutăfărăunu, că e un eretic!
El vă va răspunde:
- Nu de osutăfărăunu trebuia să ascultați, ci de Mine!

Ferească Domnul să devină realitate secvența asta!

atunci de ce a venit Nicodim la Mantuitorul?mai exact ce i-a zis Mantuitorul in conversatia Sa cu Nicodim?ce vroia sa-i spuna?

osutafaraunu 22.08.2011 04:27:52

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 392038)
bine, bine, dar...

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 15

14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre;

Bun, frumos și adevărat textul! Doar că nu spune nimic nici de pomenirea lui Hristos, nici de schimbarea zilei de odihnă...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.