![]() |
Citat:
|
Citat:
nu imi aduc aminte ca vreun astfel de erou sa fi spus ceva gen "sa fiu pomenit in ziua x". si totusi statele ii pomenesc in ziua cea mai importanta a vietii lor, in care au devenit eroi. crestinismul isi are si el Eroul lui. Eroul Suprem, Hristos. foarte plastic vorbind, care e cea mai importanta zi din viata lui Iisus-omul? nu cumva este ziua in care a inviat? ori daca noi mai tinem ziua sambetei a VT, de ce mai numim NT, NT?! ar trebui za-i zicem "Cartea lui Iisus Hristos". astfel am rezolva "problema". nu mai avem o noua Lege, ci o continuare a Legii vechi. |
mai este un topic deschis de mine care e mai transant pe subiectul asta : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11973
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16) Și e bine ce facem, deoarece e comandamentul lui Hristos. Voi puteți să faceți invers (punând căruța înaintea boilor), nu vă judec eu... dar să știți că vă va judeca Cel ce a rostit porunca de mai sus de nu o împliniți întocmai! În Ziua Judecății degeaba veți zice: - Dar, Doamne noi n-am vrut să ascultăm de osutăfărăunu, că e un eretic! El vă va răspunde: - Nu de osutăfărăunu trebuia să ascultați, ci de Mine! Ferească Domnul să devină realitate secvența asta! |
Citat:
Citat:
Fără voia ta, ai mai introdus o dilemă: când să-L pomenim pe eroul Hristos? Joia, ori vinerea? Eu zic să rămânem la ce e scris: porunca a IV-a a Decalogului, scrisă de degetul lui Dumnezeu - porunca păzirii sâmbetei. De la data promulgării acestei porunci nu s-a mai dat altă poruncă din partea lui Dumnezeu cu privire la ziua de odihnă. Deci... rămâne cum a[m] stabilit...:3: |
Citat:
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 15 14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră. 17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre; |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.