Savonarola |
12.09.2011 21:29:49 |
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
(Post 399504)
Maximalismul ăsta, suprapus peste pastorația inerțială a BOR-ului, sună ca nuca în perete.
|
Ceea ce am spus eu nu este deloc maximalism. Noul Testament și Sfinții Părinți sunt mult mai maximali decât mine. Este suficient să fie citiți. Eu sunt foarte departe de acest maximalism. Dacă însă BOR este caracterizat de o pastorație inerțială, atunci spuneți-i BOR-ului, nu mie, care este soarta sării care își pierde gustul și puterea de a săra.
Citat:
D-ta bănuiesc că ești superpracticant și prin preajma matale mișună mulți de-ăștia care nu se învrednicesc de minunata calitate de creștin pentru că nu sunt și ei superpracticanți, adică indivizi incapabili să munte munții cu credința lor mediocră și nondemonstrativă, nici nu-și dau trupul să fie ars pe altarul propriului ego "înduhovnicit" de alte duhuri decât cele ce lucrează benefic în Biserică!
|
Eu nu sunt un superpracticant, însă aceștia pe care i-am denumit barbari întunecați (și nu pot fi altfel decât întunecați aceia care nu primesc Lumina, Adevărul) sunt ai dracului de mulți.
Citat:
Se chinuie și ei săracii, să găsească mediana dintre lumea asta bezmetică și arvuna Împărăției, dar străduința lor e egală cu zero dacă nu escaladează unul dintre versantele fanatismului ortodoxist, pentru a ajunge pe o culme de unde să se uite cu dispreț la cei ce se chinuie să găsescă limbajul adecvat să relaționeze cu Hristos în mijlocul "nebuniei veacului acestuia".
|
Asta este vechea marotă cu fanaticii "ortodoxiști". Nu am văzut din ăștia la viața mea dar s-ar putea să existe undeva ascunși prin bloguri, forumuri, situri web.
Citat:
Dacă asemenea mentalități se vor tot înmulți în ograda Bisericii noastre, o să ajungem să ne punem întrebări grave asupra sănătății acestei părți a trupului Domnului!
|
Nu știu de ce am impresia că o să o puneți de o inchiziție. Ca să îi vindecați pe bolnavi, cu siguranță.
Citat:
Dar dumneata, Savonarola, cu câte grade ai mutat munții Carpați cu credința matale, de îți îngădui asemenea aprecieri asupra altora?
Ai făcut deja minuni, ești desăvârșit, la un pas de îndumnezeirea prin har?
|
Nu vreau să mă laud dar Dumnezeu mi-a dat să știu și să înțeleg anumite lucruri, și de fiecare dată când încep să vorbesc, oriunde aș merge, unii încep să tremure, să se cutremure, să facă tot felul de gesturi crispate, spasmodice. Și în general, de îndată ce încep și vorbesc despre Hristos și despre Evanghelie, și despre ceea ce cere Evanghelia, foarte mulți (din ăștia care sunt ai dracului de mulți) manifestă o tendință instinctivă de a îmi face cât mai grăbită dispariția dintre ei. Am întâlnit astfel de reacții și între "ortodocși", nu doar printre barbari.
|