Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   BBC incearca sa evite folosirea expresiilor "i. Hr." si "d. Hr"... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13907)

Erethorn 09.01.2012 14:06:06

Au și facut-o, odată. Când cu revoluția franceză, știți care, aia cu valorile umanismului secular și cu Rațiunea ca principiu de referință (a, și cu măcelurile).

N-a prea ținut; pe de altă parte, nici de învățat nu s-a prea învățat din acea experiență.

konijiro 09.01.2012 14:10:31

Citat:

Aceștia ar trebui să-și aleagă un alt punct de referință.
De ce, ca asa zici tu?

Obisnuiti-va cu ideea ca, in lumea de azi, crestinii nu vor mai fi o categorie privilegiata.

DragosP 09.01.2012 14:14:02

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 420981)
De ce, ca asa zici tu?

Obisnuiti-va cu ideea ca, in lumea de azi, crestinii nu vor mai fi o categorie privilegiata.

Hotărăște-te la timpuri, o tu, cel cu IQ-ul cât casa!

Erethorn 09.01.2012 14:14:56

Citat:

De ce, ca asa zici tu?

Creștinii nu au fost o categorie privilegiată, în lume, aproape niciodată. De altfel, nici nu ar trebui să-și dorească în mod special acest lucru:

“Fericiti veti fi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri, ca asa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi”

konijiro 09.01.2012 14:17:14

Citat:

Hotărăște-te la timpuri, o tu, cel cu IQ-ul cât casa!
Atunci cand vei invata ca timpurile gramaticale pot fi folosite si altfel decat in manual pentru a transmite o idee, mai vorbim.

Citat:

Creștinii nu au fost o categorie privilegiată, în lume, aproape niciodată.
Siigur. Sunt convins ca si evreii din Europa Evului Mediu ar fi de acord cu Dv. Si asta e doar un exemplu, mai sunt si altele.

DragosP 09.01.2012 14:18:50

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 420987)
mai vorbim.

Nu e cazul să vorbim, stai relax.

Erethorn 09.01.2012 14:20:10

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 420987)

Siigur. Sunt convins ca si evreii din Europa Evului Mediu ar fi de acord cu Dv. Si asta e doar un exemplu, mai sunt si altele.

Pentru un adept al religiei științei, un pic de rigurozitate nu ar strica. Ați spus "lume", păi atunci rămâneți la punctul de referință pe care singur și nesilit de nimeni l-ați ales. Dacă spuneați "Europa", era cu totul altă mâncare de pește.

konijiro 09.01.2012 14:20:33

Citat:

Nu e cazul să vorbim, stai relax.
Pe forum aici ce facem? Sa inteleg ca si "stai relax" ai gasit-o prin vreun manual sau indreptar al limbii romane?

N.Priceputu 09.01.2012 14:37:26

Citat:

De ce, ca asa zici tu?

Nu pentru că așa zic eu, ci pentru a fi în conformitate cu adevărul. Adică, dacă te raportezi la nașterea lui Hristos, e absurd să eviți numele Lui. Dacă vrei să-l eviți, trebuie să-ți găsești alt reper.

I.Calin 09.01.2012 16:13:20

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 403577)
După ce guvernul Australiei și-a exprimat dorința de a înlocui expresiile "înainte de Hristos" și "după Hristos" cu "înaintea erei noastre" și "era noastră", acum postul de televiziune britanic BBC își manifestă aceeași intenție. Maladia secularizării se agravează, se pare, dar, din fericire, atitudinea creștină a jurnaliștilor BBC s-a dovedit foarte eficientă, precum reiese din articolul de mai jos:

Ehei, drama nu e chiar așa mare. Noi, românii, am folosit mai bine de 40 de ani terminologia î.e.n. și e.n. (a propos, ce ciudat mi se pare că am scris acum cele două prescurtări, sunt 20 și ceva de ani de când nu le mai folosesc). Și cu toate astea, creștinismul nu s-a stins. Nu există motive reale de îngrijorare! Pentru creștini, ofensiva / războiul împotriva lor și minoritatea creștină de la sfârșitul veacurilor au fost prezise de însuși Mântuitorul și de apostoli.
Pentru atei, nici o problemă, oricum cred în orice numai în zei, nu, ce mai contează?
Problema însă nu e a ateilor, problema e a evreilor, ovreilor, jâzilor etc. sau cum s-au mai numit pe la noi.

Eu nu știu de ce nu folosim b.b.b. (ori 3b) și a.b.b. (ori a2b), before big bang și after big bang sau b.m.m. (b2m) și a.m.m. (a2m), adică before man-monkey și after monkey-man.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:21:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.