Citat:
În prealabil postat de riquez
(Post 412922)
Exista rugaciuni care sa te ajute sa uiti o fata pe care o iubesti?De cand m-am indragostit de ea mai mult sufar si poate ca e mai bine sa o uit...mie si frica ca isi cam bate joc de mine.Nu vreau sa mai intru in detalii..nustiu ce sa mai fac
|
Daca exista asemenea rugaciuni?... Doamne fereste! Pai cum sa ne ajute Duhul Sfant sa omorim prin uitare Dragostea? Pai, dimpotriva, doar Domnul e Dumnezeu al iubirii!
Suferintele vin de obicei din alte parti decat dragostea... Stie tot omul de unde vin: din egoism, egofilie, egopalarie etc. In general din ego.
Iar daca ne paraseste persoana iubita, deh, neplacut, nu zic nu (ca mi s-a intamplat si mie), ce putem face? Sa o iubim mai departe si sa ne bucuram macar ca iubim noi.
Eu as practica mai degraba tot felul de rugaciuni care ma ajuta sa iubesc. Asa sunt, dealtfel, toate rugaciunile. Ca omul nu sufera atat pentru ca nu e iubit, cat mai degraba ca a pierdut iubirea din el sau ca i s-a alterat cumva capacitatea personala de a iubi, de a darui. Sau ca nu stie pur si simplu cum sa isi arate iubirea, ca se teme ca va fi ironizat etc.
Iubeste, frate, da-i inainte, ca vorba unui tigan din satul meu care canta la vioara si-i mai zice si din gura:
"Of, of, of si aoleu, ca imi este tare greu, ca viata e de trait si femeia de iubit..."
P.S. Fa si tu nitel doliu, acolo, varsa niste lacrimi, fii sincer cu tine si oleaca smerit, iar daca nu merge si nu merge, indreapta-ti nodul la cravata, umfla pieptul si... mergi mai departe! (C-asa a ajuns Badea Cartan pana, hat departe, la Roma. Ba chiar mai departe, ca uite pana si eu il pomenesc, aici la Bucuresti, acum in 2011...)