![]() |
Citat:
M-ati ajuta daca mi-ati da editura si anul aparitiei, eventual ISBN-ul. |
Citat:
Posturile ortodoxe sînt bune atît timp cît se consumă puțină hrană slabă. Dacă ne îmbuibăm cu toate bunătățile vegetale și pe săturate și de trei ori pe zi, ăla nu mai e post. E o autopăcăleală că ținem pravila Bisericii nemîncînd alimente de proveniență animală. |
Citat:
Am ținut o singură dată o sesiune dintr-asta de 5 zile. A fost vara, am crăpat lemne, am muncit normal fără să mă menajez. Nu mi-a fost sete niciodată, nici cînd am încetat postul bînd doar apă încă 4 zile. Deci e foarte posibil, doar că dacă nu ai mai făcut niciodată așa ceva, mai mult de 1 - 1,5 zile nu ai voie să depășești. Dacă revine setea, nici măcar atît nu e voie. |
Citat:
Uitati aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/patericul-mirenilor.htm |
Pentru a nu deschide un alt topic m-am gandit sa scriu aici in speranta ca veti citi si ma veti ajuta cu un sfat o parere...din cauza problemelor,necazurilor nu stiu ce sa mai fac,,m-am gandit tot citind ca ar fi bine sa tin post vinerea doar cu paine si apa in cazul ca imi va fi foame sau sete,,imi doresc mult sa "se mai aseze lucrurile"si sa sa fie mai bine,,dar nu stiu ce rugaciuni sa fac si cum sa imi petrec intreaga zi,,,asa incat sa fie cu adevarat pe placul Bunului Dumnezeu si sa imi primeasca rugaciunile.
|
Citat:
|
Cum să nu ajute?
Postul fără rugăciune cu smerenie și cu inimă blândă poate să ajute mult la mândrie și lăudăroșenie și la stârnirea neliștitoarelor neascultări ce te aprind de trufie ca să primești în goliciunile interioare înșelarea și obediența trufașă de a suge păcate pntru ca apoi să înveți toate feteresurile să-ți sugă și ele înșelarea din tine ca dintr-o ceașcă de cafea...
Deci postul sigur poate să ajute la ceva fie lui Dumnezeu dacă-l faci în taină fie lui satana din omul prost și necredincios dacă-l faci pentru bani murmurdari! Răbdarea foamei însă ajută cu siguranță poftei (ce șade în om și-n subconștientul colectiv), poftei de lup de a asculta... pentru ca să asculte omul cretineț, semeț și gLumeț până la urmă.............. de Dumnezeu ca un îngeraș! |
Patericul mirenilor
Citat:
http://www.cartiortodoxe.ro/c-pateri...318947793.html |
Asta înseamnă apostol!
Citat:
Deobicei particula a pusă înaintea unei acțiuni exprimă acțiunea contrară: patic și apatic, facere și afacere, tins-tinzi și atins, damE și AdamE, dor și ador... respectiv postazie și apostazie și așa mai departe. Deci un apostol este un creștin care se încăpățânează să creadă că postul olului este folositor contrar teoriei învățăturii din numele său care exprimă lipsa oricărui rost pentru un post doar pentru trup, doar trupesc fără să fie și unul duhovnicesc la păcate, destăinuire și mândrie-lăudăroșenie-aroganță-îngâmfarE-trufie! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:39:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.