Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta fetei nemaritate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14719)

AlinB 19.03.2012 11:22:39

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435477)
Vad ca nici tu nu ti-ai declarat religia.
Ai primit multe sfaturi. De toate felurile. As zice ca unele sunt chiar foarte bune, temeinice.
Revin la o vorba spusa mai demult: uita-te intai cine vorbeste si apoi ce vorbeste...De la cine-ti vine sfatul...

E asa greu sa zici pe sleau ca _ruxa_ fiind atee, bate campii? :)

ioanna 19.03.2012 11:27:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 435555)
Nu e nimic rau in a recunoaste ca ti-ai gresit prioritatile in viata.
Ba mai mult, faptul de a fi in stare sa recunosti asta duce spre o re-aranjare a lor.

Dar cine a spus ca mi-am gresit prioritatile in viata? :)
Tu sau eu? Eu probabil ca as face acelasi lucru, nu regret nimic.

Profetul de carton 19.03.2012 11:29:06

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 435530)
De ce este ceva rau sa te casatoresti tanar? 20-25 de ani. Ce este rau in a avea dorinta sa asta?

Pt o fata cu fizic placut, e destul de usor, ca "ocheste" un barbat cu multi bani si n-are apoi treaba toata viata, doar ingrijeste de copii si lumea o vorbeste de bine, chiar daca mobilul casatoriei au fost doar banii!
Pt un barbat e mult mai greu, chiar imposibil, deoarece nu reuseste sa stranga atatia bani incat sa multumeasca "pretentiile" materiale ale unei posibile consoarte si ramane necasatorit deoarece anii trec si puterea lui scade, banii ii castiga din ce in ce mai greu, poate nu-i mai castiga deloc!
La peste 40 de ani nu mai ai puterea unui tanar sa realizezi ceva care sa-ti aduca venituri. Daca nu ai realizat ceva intelectual pana la 30 de ani, dupa chiar nu se mai poate pune problema!

Ascultati-ma ce va spun, "lamentarile" diferitelor fete ca nu reusesc sa se casatoreasca, pot sa ne umple de compasiune insa in realitate nu sunt decat efectul dorintelor de parvenire pe care multe femei le au, deci in fapt le este necaz ca nu au reusit sa determine un barbat cu bani ca sa le intretina. Ele stau si asteapta sa le pice in plasa unul fraier cu bani, pai de unde tata atatia barbati avuti pentru toate fetele!!! Si le vezi cum se plang preotilor ca ele de ce nu au "jumatatea" lor cand in realitate Domnul le-a oferit ocazia de a se casatori cu un barbat bun, insa ele i-au dat cu piciorul sub motivul ca nu are suficienti bani! Domnul le scoate in cale un barbat cu calitati morale, dar nu se ingrijeste ca fiecare fata sa aiba lux prin banii barbatului, ea sa stea la taclale toata ziua buna ziua si barbatul sa munceasca pt ea! Retineti, in procent de 90%, femeile asta vor!

ioanna 19.03.2012 11:39:09

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 435560)
Domnul le scoate in cale un barbat cu calitati morale, dar nu se ingrijeste ca fiecare fata sa aiba lux prin banii barbatului, ea sa stea la taclale toata ziua buna ziua si barbatul sa munceasca pt ea! Retineti, in procent de 90%, femeile asta vor!

Daca ne referim la era noastra, barbatii timp de 1950 de ani au intretinut femeia :) Pana prin anii ’50, marea majoritatea a femeilor erau casnice, se ocupau de familie, de intretinere, de cresterea si educarea copiilor, in timp ce sotul suporta cheltuielile casei. Vi se pare o situatie indezirabila? Fiecare avea responsabilitatile lui. Azi, marea majoritate a femeilor muncesc, pentru ca sunt nevoite sa o faca.

Profetul de carton 19.03.2012 11:45:31

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 435563)
Daca ne referim la era noastra, barbatii timp de 1950 de ani au intretinut femeia :) Pana prin anii ’50, marea majoritatea a femeilor erau casnice, se ocupau de familie, de intretinere, de cresterea si educarea copiilor, in timp ce sotul suporta cheltuielile casei. Vi se pare o situatie indezirabila? Azi, marea majoritate a femeilor muncesc, pentru ca sunt nevoite sa o faca.

Eu nu zic ca barbatul sa nu intretina femeia, insa sunt impotriva dorintelor nepotrivite pe care multe femei le au, adica sa profite in ultimul hal de banii barbatului, dorindu-si sa traiasca in lux, sa emigreze intr-o tara occidentala, si toate astea prin intermediul casatoriei.
Le vezi cum se uita cu ochii cat cepele dupa masini straine, se intereseaza unde lucreaza diversi barbati, cat castiga, ce bani au prin banci si dupa aceea trec la actiune! daca nu le iese, incep sa planga de necaz si sa se confeseze pe la duhovnici, ca ele de ce au partea lor!
Femeile care muncesc merita tot respectul nostru, acelea sunt femei de buna credinta.

ioanna 19.03.2012 11:52:25

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 435567)
Le vezi cum se uita cu ochii cat cepele dupa masini straine, se intereseaza unde lucreaza diversi barbati, cat castiga, ce bani au prin banci si dupa aceea trec la actiune! daca nu le iese, incep sa planga de necaz si sa se confeseze pe la duhovnici, ca ele de ce au partea lor!

M-ar surprinde in mod placut ca genul acesta de femei pe care il descrieti sa aiba duhovnici.

Profetul de carton 19.03.2012 11:56:15

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 435569)
M-ar surprinde in mod placut ca genul acesta de femei pe care il descrieti sa aiba duhovnici.

au, ca vor sa puna pe Domnul la treaba conform cu interesele lor "pecuniare" ! http://i52.tinypic.com/119rsip.jpg

Laura19 19.03.2012 12:06:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 435553)
Dorintele in sine sunt inofensive, punerea lor in practica e cea care aduce probleme.

Nu e nimic rau daca ambii au ceea ce le trebuie pentru casatorie (psihic, moral, afectiv, profesional) versus lumea in care traiesc.
Daca nu au, ajung sa se casatoreasca tot pe la 30+.
A doua oara, sau mai rau.

Aici intervine educatia data de familie, mai ales cea religioasa. Caci multi tineri, trecuti de majorat, sunt sfatuiti de parinti "traieste-ti viata" "copii sunt o povara" "esti mult prea tanar/a sa iti intemeiezi o familie" "cariera,scoala intai si abia apoi casatoria". Chiar am citit o carte pe tema asta, ortodoxa, in care scria ca tinerii sunt pregatiti sa aiba familie,copii, insa nu sunt lasati. Societatea ii educa in asa fel incat sa divorteze si sa se casatoreasca tarziu. Autoarea afrima ca o tanara familie poate sa treaca peste probleme cu bine, daca familia sotilor le este alaturi si faptul ca tinerii nu se mai casatoresc este o problema mare. Si in scrierile duhovnicilor, oamenii sunt sfatuiti sa se casatoreasca tineri. Acum nu stiu cate din femeile care s-au casatorit dupa 30 de ani s-au pastrat curate si au trait crestineste.

Daca casatoria in sine devine o obsesie, reprezinta deja o problema. Insa in general, sa te casatoresti tanar nu este deloc gresit, este chiar preferabil. Si cum s-a zis mai sus, nu prea iti poti gasi un partener daca stai in casa si nu socializezi cu nimeni. Vorba aceea, nu pica din cer.

Laura19 19.03.2012 12:11:03

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 435563)
Daca ne referim la era noastra, barbatii timp de 1950 de ani au intretinut femeia :) Pana prin anii ’50, marea majoritatea a femeilor erau casnice, se ocupau de familie, de intretinere, de cresterea si educarea copiilor, in timp ce sotul suporta cheltuielile casei. Vi se pare o situatie indezirabila? Fiecare avea responsabilitatile lui. Azi, marea majoritate a femeilor muncesc, pentru ca sunt nevoite sa o faca.

Era altfel. Cu salariul barbatului puteai trai decent si bine. Insa amu, nici salariile combinate nu prea mai fac fata. Se cere tot mai multa scoala, facultatea nu mai e de ajuns, trebe si master si doctorat etc. Din punctul de vedere al unora, femeile au fost puse la munca tocmai ptr. a distruge familia. Si intr-un fel e un adevar. E mult de zis.

@Profetul de carton. Sa stii ca si barbatii sunt materialisti. Oho si cati sunt. Si femeile si barbatii au uscaturile lor.

Profetul de carton 19.03.2012 12:15:00

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 435574)
Si cum s-a zis mai sus, nu prea iti poti gasi un partener daca stai in casa si nu socializezi cu nimeni. Vorba aceea, nu pica din cer.

Ma faceti sa zambesc, de parca fetele astea nu stiu ca daca stau in casa sansele de a intalni barbatul se reduc considerabil, este exact ca in bancul acela cand evreul se ruga sa castige la loto si vine raspunsul din cer: "trage, mai, si tu un bilet !".

Cunosc nu mai putin de 3 cazuri in institutia unde am lucrat, de fete care acum au peste 35 de ani, si desi au fost cerute de sotii ele au refuzat pe motiv ca respectivii nu au starea sociala dorita, acum plang frecvent, fac depresii puternice (iau medicamentatie), se miorlaie pe la prietene, si dau acatiste pe la manastiri ca sa prinda si ele ceva pana la urma. Veneau tot timpul calugarite pe la ele ca sa le consoleze, pana cand m-am hotarat eu sa sparg gheata si le-am spus direct:"te-a cerut X de sotie?"; "da", "de ce nu ai acceptat?", "pai doar nu o sa ma casatoresc cu un sofer". Atunci, le-am zis, "asteapta patronul ala plin de bani care nu o sa vina niciodata!" http://i52.tinypic.com/119rsip.jpg

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:04:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.