Citat:
În prealabil postat de iRoDiOn
(Post 438198)
Dupa o serie de intrebari, vin acum cu o alta intrebare, care cred ca ne intereseaza pe toti.
Cum trebuie sa fie crestinul de astazi?
ne confruntam cu atatea probleme, atata aroganta, indiferenta, rautare etc.
cum trebuie sa fim noi in Hristos. Vreau fapte concrete, ce trebuie sa fac ca sa fiu un crestin model?
ce tip de viata sa 'adopt' pt. a fi crestin in adevaratul sens al cuvantului?
Daca se poate as vrea un 'tipar' dupa care sa-mi chidez viata. Vreau fapte concrete, nu povesti din carti.
Asadar va rog sa postati raspunsul dvs. in acet topic (cat de multe) pt. a ma ajuta pe mine si pe altii, care cu siguranta si-au pus acesta intrebare pe care eu v-am adresat-o.
|
Frate drag,nu cauta scheme,tipare,cauta-L pe Dumnezeu,incearca sa-L cunosti,asculta-i sfaturile si urmeaza-le.Toate acestea le poti face dar nu singur,esti prea slab(ca noi toti),cauta-ti un sfatuitor (de preferat un preot),un indrumator pentru a nu te "rataci"in intelegere.Acesta sa fie cu mult har,cu multa dragoste pentru Domnul.Unde il gasesti, ma vei intreba,iar eu spun ca bine ar fi sa fie duhovnicul tau,dar in primul rand ia cartile sfintilor Parinti,a marilor duhovnici ca de exemplu,scrierile parintilor Cleopa,Teofil Paraian,Arsenie Boca,drept indrumatori,initiatori.Ai la indemana Cartile Sf.Apostol Pavel,adevarate semanatori a semintelor credintei celei adevarate.
Citeste-le cu mare atentie si cu mare tragere de inima,lasa-le sa te patrunda si vei simti cum se infiripa,incet,incet,comuniunea ta cu Dumnezeu!Vei vedea ca El nu este "politistul" care te urmareste de dupa colt cand gresesti pentru a te pedepsi,ci Tatal bland si iubitor,care abia asteapta sa te arunci in bratele Lui!
Toate aceste sfaturi vin de la unul care,ca si tine,a strigat disperat:"Dumnezeule,nu ma lasa sa mor fara a te cunoaste pe tine"!Si iata ca mi-a ascultat rugaciunea,astazi,la cca 23 de ani de comuniune cu el sunt un om fericit ca mi-am gasit Parintele!
Daca vei simti nevoia sa ma mai intrebi ceva,aici sunt langa tine,frate.Si,probabil,nu numai eu.Dumnezeu sa-ti indeplineasca ruga.