Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Papa Benedict (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14847)

JoyDivision 21.04.2012 13:39:41

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 440778)
Eu nu l-am numit pe Benedict "Papa" ci "frate".

deci nu crezi ca Benedict este "papa", nu crezi in institutia papalitatii, sa inteleg? pai atunci de ce ai mai scris laudele acelea, ca e unsul Domnului, slujitorul Sau etc.etc.???!!
sau crezi in institutia papalitatii?? nu mai inteleg nimic, crede-ma!

JoyDivision 21.04.2012 13:45:48

Citat:

nu numesc nici un preot ortodox sau de alta confesiune "parinte", caci nu este decat un slujitor al lui Dumnezeu.

vezi sa nu se supere pe tine.

Mihnea Dragomir 21.04.2012 13:51:35

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 440780)
"baciul" e Domnul.

A fost, este și va fi ! El operează prin oameni, în mod vizibil, așa cum El Însuși S-a făcut vizibil tuturor. El este pe Munte acum, se jertfește, mijlocește și se roagă. Acolo vom fi și noi, odată (în fine, o parte, să sperăm cât mai mare, dintre noi). El i-a trimis pe apostoli, în numele Său.
Scris este: "Așa cum Tatăl M'a trimis pe Mine, tot astfel și Eu vă trimit pe voi". Verbis Domini.
Și iată că, de la 3000 de membri și 11 apostoli în ziua Cincizecimii, Biserica Sa, răspândită acum pe întregul pământ așa cum El i-a poruncit, a ajuns acum la peste un miliard de membri și peste 6000 de apostoli.

JoyDivision 21.04.2012 13:53:05

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 440783)
A fost, este și va fi ! El operează prin oameni, în mod vizibil. El este pe Munte acum, se jertfește, mijlocește și se roagă. Acolo vom fi și noi, odată (în fine, o parte, să sperăm cât mai mare, dintre noi). El i-a trimis, în numele Său.
Scris este: "Așa cum Tatăl M'a trimis pe Mine, tot astfel și Eu vă trimit pe voi". Verbis Domini.

bine, si ce legatura au cuvintele Mantuitorului cu institutia papala?

JoyDivision 21.04.2012 14:04:11

Citat:

Eu nu l-am numit pe Benedict "Papa" ci "frate"

Dar "pontifex maximus" il numesti? apropo, stii ce inseamna "pontifex maximus"? este titlul papei. Nici pe asta nu i-l recunosti? Atunci de ce spui ca e unsul Domnului? stii ce presupune a fi un uns al Domnului??
Sa revenim la "pontifex maximus" - suveranul pontif (titlu arhicunoscut)

daca ne uitam in dictionar:

pontus - mare
pontus - ocean
pontus - pod
pontus - punte
pontus - valuri

maximus - cel mai mare

- culmea e ca in Roma antica existau inainte de papa tot felul de pontifi si auguri, te las pe tine sa te documentezi ce si cum !

Mihnea Dragomir 21.04.2012 14:05:08

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 440784)
bine, si ce legatura au cuvintele Mantuitorului cu institutia papala?

Din cuvintele Mântuitorului, "așa cum Tatăl M-a trimis pe Mine, așa vă trimit și eu pe voi" înțelegem cu claritate că "apostol" nu este un simplu titlu onorific, ci că ei sunt adevărați locotenenți ai Regelui Isus, investiți de El. Scris este că cine ascultă de ei, de El ascultă.
Dar, așa cum vedem în Biblie, deși a existat un Colegiu al Apostolilor, acest colegiu avea un cap. Un baci exista încă de pe atunci, când Biblia nu exista, iar baciul acela se numea Petru. Și așa ajungem la titlul topicului: baciul de azi se numește Benedict. Să ne bucurăm că avem un baci destoinic, cu iubire pentru turma lui!

JoyDivision 21.04.2012 14:07:12

Bine, sunt convinsa ca domnul Mihnea o sa spuna ca "pontifex maximus" inseamna "marele preot" (desi traducerea nu asta inseamna!), si chiar si asa, oare marele preot nu este Isus ?? Evr. 10:21

Ucenicule, lamureste-ne pozitia ta, pt ca eu una sunt tare confuza cu privire la tine...

ucenic 21.04.2012 14:09:24

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 440781)
deci nu crezi ca Benedict este "papa", nu crezi in institutia papalitatii, sa inteleg? pai atunci de ce ai mai scris laudele acelea, ca e unsul Domnului, slujitorul Sau etc.etc.???!!
sau crezi in institutia papalitatii?? nu mai inteleg nimic, crede-ma!

Eu cred ca la Dumnezeu lucrurile sunt simple dar nu... simpliste.

Biserica este Trupul lui Hristos - El este Capul. Asadar Biserica nu este o institutie cu reguli si canoane rasaritene sau apusene. Negresit, Dumnezeu cunoaste pe cei ai Lui. Iar Episcopul Romei sau Patriarhul Constantinopolului cu ce sunt mai "scumpi" inaintea lui Dumnezeu decat mine sau decat tine?... Cu nimic, doar ca ei au o alta chemare. Numai ca atunci cand trambita va suna pentru "Papa" sau pentru mine Dumnezeu sa ne gaseasca credinciosi pe fiecare in lucrul incredintat lui.
Si ce imi doresc mie iti doresc si tie si doresc si fratelui Benedict - sa auzim in acea zi pe Domnul nostru: "Vino rob bun si credincios..."

JoyDivision 21.04.2012 14:10:28

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 440787)
Din cuvintele Mântuitorului, "așa cum Tatăl M-a trimis pe Mine, așa vă trimit și eu pe voi" înțelegem cu claritate că "apostol" nu este un simplu titlu onorific, ci că ei sunt adevărați locotenenți ai Regelui Isus, investiți de El. Scris este că cine ascultă de ei, de El ascultă.
Dar, așa cum vedem în Biblie, deși a existat un Colegiu al Apostolilor, acest colegiu avea un cap. Un baci exista încă de pe atunci, când Biblia nu exista, iar baciul acela se numea Petru. Și așa ajungem la titlul topicului: baciul de azi se numește Benedict. Să ne bucurăm că avem un baci destoinic, cu iubire pentru turma lui!

dar de ce sa fie un apostol mai mare ca ceilalti? stii cand fratii tunetului (Ioan si Iacov), Boanerghes, au emis pretentia sa stea unul la dreapta si celalalt la stanga Mantuitorului in Imparatia Sa, Domnul le-a spus ca pretentia este nefondata? de ce sa fie un apostol mai mare ca ceilalti, intreb? "baciul" e Isus si apostolii sunt locotenentii Sai.

"ucenicul" crede ca un apostol este mai mare ca ceilalti si ca poarta titlul de "mare preot", titlu rezervat Domnului Isus??

ucenic 21.04.2012 14:13:07

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 440790)
"ucenicul" crede ca un apostol este mai mare ca ceilalti si ca poarta titlul de "mare preot", titlu rezervat Domnului Isus??

Nu, nu cred si nu recunosc asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:11:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.