Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   penticostalii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14913)

MihaiG 30.04.2012 19:27:25

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 442297)
Eu am citit link-ul acum, nu stiu daca l-ai citit si tu. In acel articol unii lideri penticostali isi arata ingrijorarea ca in ultimii ani a scazut procentul celor ce vorbesc in limbi dintre membrii penticostali si ca trebuie sa se revina la "normal". Mai spun ca niciodata procentul nu a fost de 100%, dar ca penticostalii trebuie sa isi dea seama de valoarea "vorbitului in limbi". Dar se mai spune ca unii au "harisma" vindecarilor in procent mai mare decat vorbirea in limbi. Nu stiu daca in articol e vorba doar de penticostali sau si de miscarea carismatica (probabil ultima varianta).
Eu cred ca la asta te refereai, ca eu am spus ca nu vor renunta la vorbitul in limbi. Sper ca acum te-ai informat. Tu esti catolic, din pacate unii catolici au o simpatie fata de penticostali din cauza faptului ca au acceptat miscarea carismatica (probabil printre singurele culte, afara de cel penticostal).

Pur și simplu nu puteți admite că ați greșit, nu-i așa ?

Articolul arată un fapt clar - 40% din penticostali nu vorbesc în limbi, (iar la nivel de S.U.A., 49% !!!) fapt care contrazice teoria dumneavoastră.

Articolul vorbește despre, și citează, lideri penticostali care privesc acest fapt ca fiind normal - un nou fapt care contrazice teoria dumneavoastră nefondată.

Ați spus "Nu au cum sa nu-l mai practice, s-ar dezice de cultul lor si de traditia lor", ceea ce se dovedește a fi fals, în condițiile în care aproape jumătate dintre ei nu practică glosolalia. Sau poate aveți dumneavoastră autoritatea să stabiliți cine s-a dezis și cine nu de cultul și tradiția penticostală ?!

În ceea ce privește simpatiile catolicilor, lăsați-i pe catolici să se îngrijoreze despre acest fapt - nu vă privește pe dumneavoastră.

ioanna 30.04.2012 19:56:14

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 442300)
Articolul arată un fapt clar - 40% din penticostali nu vorbesc în limbi, (iar la nivel de S.U.A., 49% !!!) fapt care contrazice teoria dumneavoastră.

Articolul vorbea despre manifestari considerate autentice de pastorii penticostali, nu de incercarile oamenilor de a “obtine” aceasta harisma , pe care se pune pret in cadrul cultului penticostal, asa cum spunea Catalin. Poate ar trebui sa cititi cu atentie, inainte de a lua la rost pe altul, in stilul Erethom :)

MihaiG 30.04.2012 20:01:25

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 442303)
Articolul vorbea despre manifestari considerate autentice de pastorii penticostali, nu de incercarile oamenilor de a “obtine” aceasta harisma, pe care se pune pret in cadrul cultului penticostal.

Fals.

Iata ce zice articolul:

at least 40 percent of Pentecostals said they never speak in tongues. In the U.S., 49 percent of Pentecostals reported that they do not speak in tongues;

Deci chiar ei, penticostalii, 40%, respectiv 49% spun despre ei înșiși că nu vorbesc niciodată în limbi. Nu predicatorii, și nu se face nicio distincție între "încercare" și obținerea harismei.

E bine să fim riguroși, chiar și atunci când nu ne convine.

Uitați, aici, aceleași statistici comentate de alt autor:

http://www.christianitytoday.com/ct/.../140-53.0.html

ioanna 30.04.2012 20:03:26

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 442304)
Fals.
Deci chiar ei, penticostalii, 40%, respectiv 49% spun despre ei înșiși că nu vorbesc niciodată în limbi. Nu predicatorii.

Spun ca nu vorbesc, adica nu considera ca au aceasta harisma, nu ca nu incearca sa vorbeasca.

MihaiG 30.04.2012 20:12:45

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 442305)
Spun ca nu vorbesc, adica nu considera ca au aceasta harisma, nu ca nu incearca sa vorbeasca.

Este evident că nici nu încearcă. În general, cine încearcă să obțină darul vorbitului în limbi într-o biserică penticostală, îl și obține. Te forțezi puțin, și gata bolboroseala.

Pe de altă parte, Cătălin mai greșește și atunci când își închipuie că mișcări harismatice ar exista numai la catolici. Dacă i-am spune că există și la ortodocși ?

redandrei90 30.04.2012 20:12:50

Va multumesc tuturor pt raspunsuri. este posibil sa-mi fac o prietena de religie penticostala. Ea spune ca nu e botezata si ca la ei in biserica este altfel.. insa din cate stiu nu se duce la adunari..

ioanna 30.04.2012 20:18:41

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 442306)
Este evident că nici nu încearcă. În general, cine încearcă să obțină darul vorbitului în limbi într-o biserică penticostală, îl și obține. Te forțezi puțin, și gata bolboroseala.

Pe de altă parte, Cătălin mai greșește și atunci când își închipuie că mișcări harismatice ar exista numai la catolici. Dacă i-am spune că există și la ortodocși ?

Eu cred ca incearca, ca de nu, n-ar exista serile de "staruinta" la care merg. Procentul acela cred ca reflecta pe cei care cred despre ei insisi ca au aceasta harisma si nu doar "bolborosesc", deci cei care cred ca vorbesc in limbi. Exista influente carismatice si pietiste la unii ortodocsi.

MihaiG 30.04.2012 20:25:48

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 442308)
Eu cred ca incearca, ca de nu, n-ar exista serile de "staruinta" la care merg.

Dar de unde știți dumneavoastră că în toate bisericile penticostale din lume există "seri de stăruință", și de unde știți că în toate aceste seri se cere charisma glosolaliei ?! Acestea sunt simple opinii ale dumneavoastră, fondate pe alte opinii și pe generalizări nejustificate și nesusținute de fapte - pe de altă parte, avem niște cifre și declarațiile acelor oameni.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 442308)
Exista influente carismatice si pietiste la unii ortodocsi.

Și există și la unii catolici.

Doriana 30.04.2012 20:29:51

Citat:

În prealabil postat de redandrei90 (Post 442307)
Va multumesc tuturor pt raspunsuri. este posibil sa-mi fac o prietena de religie penticostala. Ea spune ca nu e botezata si ca la ei in biserica este altfel.. insa din cate stiu nu se duce la adunari..

Daca doar aceasta este miza, sfatul meu este sa aveti o prietenie sanatoasa, dupa regulile care sunt aceleasi in BO si BP si nu dupa ceea ce este considerat astazi in lume prietenie. Caci daca nu ramaneti in anumite limite ale crestinismului, chiar nu conteaza care e ortodox si care penticostal. Pacatul se plateste la fel indiferent de religie. Si nu veti primi binecuvantare pentru el nici de la preot nici de la pastor; nici atat de la Dumnezeu.

Ma iertati daca am fost prea directa.

ioanna 30.04.2012 20:34:23

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 442309)
Dar de unde știți dumneavoastră că în toate bisericile penticostale din lume există "seri de stăruință", și de unde știți că în toate aceste seri se cere charisma glosolaliei ?! Acestea sunt simple opinii ale dumneavoastră, fondate pe alte opinii și pe generalizări nejustificate și nesusținute de fapte - pe de altă parte, avem niște cifre și declarațiile acelor oameni.

Statistica aceea nu spune nimic despre “staruinta”, ci doar despre cei care cred ca vorbesc in limbi. Date despre practica penticostala din Romania se cunosc, cat priveste penticostalismul la nivel mondial, e greu de obtinut, tinand cont ca exista sute de denominatiuni penticostale. Chiar si acea statistica s-a facut analizand miscarea in 10 tari, nu la nivel mondial.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:22:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.