Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Avortul selectiv (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15042)

Patrie si Credinta 04.06.2012 12:50:50

Citat:

În prealabil postat de costina89 (Post 449556)
daca la ei e vorba de zeste la noi e vorba de mandrie....cum sa ai 2 fete?daramite 3 si nici un baiat...unii au o mentalitate de iti vine sa o iei la fuga cand deschid gura,in loc sa ii multumesca Domnului ca vor avea un copil sanatos prefera sa il omoare sub pretextul ca nu e sexul dorit

din nou, india, alta mentalitate, cam ciudata, din punctul avortiv imoral, dar din nou zic, ca pui o zestre ,mai ales daca esti intr-o casta mai inferioara in India, nu-ti pica bine.

Mihnea Dragomir 04.06.2012 18:54:43

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 450062)
pui o zestre

Nu este o explicație suficientă. Mai întâi, din câte cunosc eu despre obiceiurile acelor păgâni (e adevărat, destul de puțin), băiatul (mai exat: părinții lui) este cel care "cumpără" fata, făcând daruri de preț familiei ei.

Iar zestre a existat și la noi până ieri. Nu știu dacă noul Cod civil mai menționează regimul dotal, dar zestrea a fost mereu un mijloc de a ajuta pe însurăței și, totodată, o garanție în favorea miresei. Zestrea (dota) merge unde merge ea. Dacă ea se desparte de soț, zestrea o urmează, nefiind în masa supusă partajului. La fel, dacă apar moștenitori care nu sunt ai ei și era rămâne văduvă, zestrea nu intră în masa succesorală, neputând fi pretinsă de erezi rezervatari.

Și totuși, acest obicei, inclusiv străvechi românesc, al zestrei, nu a dus la ura față de fete.

În sfârșit, nu practica aceasta nenorocită din India m-a făcut să deschid topicul, că ea e mai veche și ajungem să ne obișnuim cumva cu abominațiile. Iată, însă, că din India, s-a extins în SUA. Adică la oameni care nu au nicio legătură cu nicio zestre. În schimb, ar putea avea o asemănare cu păgânii indieni: disprețul față de Legea lui Dumnezeu și față de valoarea vieții.

Patrie si Credinta 04.06.2012 23:54:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 450131)
Nu este o explicație suficientă. Mai întâi, din câte cunosc eu despre obiceiurile acelor păgâni (e adevărat, destul de puțin), băiatul (mai exat: părinții lui) este cel care "cumpără" fata, făcând daruri de preț familiei ei.

Iar zestre a existat și la noi până ieri. Nu știu dacă noul Cod civil mai menționează regimul dotal, dar zestrea a fost mereu un mijloc de a ajuta pe însurăței și, totodată, o garanție în favorea miresei. Zestrea (dota) merge unde merge ea. Dacă ea se desparte de soț, zestrea o urmează, nefiind în masa supusă partajului. La fel, dacă apar moștenitori care nu sunt ai ei și era rămâne văduvă, zestrea nu intră în masa succesorală, neputând fi pretinsă de erezi rezervatari.

Și totuși, acest obicei, inclusiv străvechi românesc, al zestrei, nu a dus la ura față de fete.

În sfârșit, nu practica aceasta nenorocită din India m-a făcut să deschid topicul, că ea e mai veche și ajungem să ne obișnuim cumva cu abominațiile. Iată, însă, că din India, s-a extins în SUA. Adică la oameni care nu au nicio legătură cu nicio zestre. În schimb, ar putea avea o asemănare cu păgânii indieni: disprețul față de Legea lui Dumnezeu și față de valoarea vieții.

diferenta e ca la noi ,clima a permis o anumita bunastare economica naturala. In India, cu 15 dolari a ''cumparat'' fata(mi-am adus aminte de o faza de pe nat geo de ieri parca), si banii aia erau o mica avere pt ei. in rest, de acord. nu mai gandim bine deloc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:08:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.