![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Este totusi o diferenta intre desfranarea Mariei Egipteanca si situatia Sfantului Necatarie. Sfantul Il "descoperise" si Il urma deja pe Hristos, dar neavand alternativa a ales o cale mai putin corecta. |
Citat:
|
Citat:
|
Si eu am ajuns la concluzia ca este periculos sa dai sfaturi cuiva,in plus de asta cand formulezi un sfat pt cineva tinzi sa-i dai o nuantare idealista,ipotetica si nu neaparat legat de experienta ta sau de greselile pe care le-ai facut.Cand cineva se pare ca greseste,ne amintim ca si noi am gresit si atunci ne aruncam in spatele"pacatosului"cu o agresivitate sora cu moartea.Nu vorbesc neaparat de altii,probabil ca si eu am facut-o la randul meu.
In orice caz,fiindca se vorbea despre prostituate,eu incerc mai intai un sentiment de mila si ingrijorare pt ele,decat unul de sila si ostilitate. Faptul ca in momentul de fata,noi suntem in alte pozitii decat altii care nu au fost atat de norocosi ca noi,nu ne da dreptul sa ne consideram mai buni;sunt situatii pt care noi nu am avut nici un merit(unii se nasc in familii care dovedesc un profund simt religios,in schimb ce alti amarati au parte de o educatie salbatica,animaliera a vietii). In fine,revenind la subiectul intrebarii cred ca Dumnezeu ne poate ajuta la modul efectiv sa parasim viata in pacat sau modurile viciate de a obtine painea cea de toate zilele. Am trecut printr-un caz concret si deoarece aveam constiinta incarcata in fiecare noapte ca as conlucra la pacat impreuna cu colegele mele de serviciu,ma rugam disperata ori de cate ori aveam ocazia,sa-mi dea Dumnezeu sansa unui serviciu linistit,in care sa nu fiu implicata la nivel moral,iar miracolul s-a intamplat. Probabil ca daca ne consolam cu realitatea nu prea onorabila a situatiilor nu vom obtine iesire, in schimb daca cerem ajutorul sa parasim acel decor imoral,am toata increderea ca vom fi ajutati! |
Citat:
Personal, nu cred ca sfantul ar incuraja lucratul intr-o fabrica de tigari si implicit fumatul.Abia daca vine cineva cu un exemplu concret din viata sfantului, din care ar reiesi acest lucru o sa ajung sa cred ca sfantul nu a facut pocainta dupa jobul acela. In invatatura ortodoxa, fumatul e un pacat. Cine marturiseste altfel nu e ortodox. Acum, in sens invers: Autorul care contribuie la tehnoredactarea Biliei, a unei carti din viata sfintilor, a unei carti de rugaciune are vreo plata sau nu?Din punct de vedere duhovnicesc, spiritual vobind... Are, ptr ca contribuie la raspandirea adevarului de credinta in lume. LA fel si invers. Si orice lucru cat de mic, facut in numele Domnului si care ajuta la raspandirea binelui in lume va fi rasplatit. Amintea cineva de pacatele impotriva Duhului Sfant. Ei, unul din acestea e tocmai increderea nesocotita in bunatatea lui Dumnezeu. Altfel spus pot pacatui in voie, chiar daca stiu ca fapta mea e pacat caci Domnul in bunatatea lui ma va ierta.:( Acum, revenind din nou la topic. Personal cred, ca un om care nu cunoaste bine invatatura bisericii se poate rani destul usor si chiar isi poate impropria anumite idei"bune" dintr-o carte new-ageista. Si daca nu ajunge sa le marturiseasca public, incet dar sigur isi poate cladi o intreaga gandire proprie, cu convingerea ca el e ortodox. De aceea multi duhovnici recomanda sa nu citim carti sectare,atee sau de filosofie necrestina precum si sa evitam discutiile cu cei de alte confesiuni. Ei, acum la incheire, imi aduc aminte de o invatatura primita undeva in clasa a patra Nu te juca cu focul, ca te arzi! |
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/dis...cerurilor.html
Te rog citeste acest articol si sper ca vei gasi rezolvare la framantarile tale Doamne ajuta! |
Citat:
Foarte frumos... Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu... Niciodata Domnul nu i-a lasat pe cei care si-au pus nadejdea in El. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:55:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.