Citat:
În prealabil postat de cumatrul
(Post 477418)
1. Saducheii nu credeau in inviere (Matei 22:23). Advenstistii cred cu tarie in inviere. O considera singura si adevarata nadejde a celor morti in Hristos. Cititi 1 Corinteni 15:12-58 . Sfantul Apostol Pavel vorbeste foarte convingator despre insemnatatea invierii.
|
Neosaducheii ca adventistii si martorii lui iehova, au un subset din convingerile saducheilor despre care se vorbeste in NT.
Ei nu cred cu adevarat in inviere pentru ca au alta definitie a inveitii, ei nu cred ca Hristos a murit, sau daca a murit inseamna ca nu poate fi Dumnezeu, ei cred ca Dumnezeu este un dumnezeu diabolic, pentru ca in loc sa invieze pe cei rai, conform propriei definitii a inverii, de fapt ii va aduce de la non-existenta, ii va re-crea, ceea ce il face un creator al raului.
Citat:
2. Nu este cazul sa discutam despre perspectiva adventista vizavi de om, suflet, moarte (s-a discutat destul). Este bine sa discuta despre inviere si insemnatatea acesteia.
|
Nu vad ce am putea discuta din moment ce avem perspective diferite asupra a ceea ce este invierea.
Citat:
3. Stiu ca va deranjeaza expresia "inviere", dar este necesar ca un crestin sa aiba in minte nadejdea invierii (nu alte ciudatenii nebiblice). Dvs. puteti sa nu participati la discutie.
|
Nu ma deranjeaza deloc, este in vocabularul Bisericii de 2000 ani, ceea ce ma deranjeaza e tentativa de furt a neosaducheilor, care incearca sa schimbe intelesul acestui termen pentru a servi ratacirii lor.
Citat:
Un om care a murit, cu adevarat, poate fi inviat. Un om care a murit dar nu a murit, nu poate fi inviat.
|
Un om care a murit, moartea fiind inteleasa ca despartire a sufletului (nemuritor) de trup, poate fi inviat, prin inviere intelegandu-se ca acel suflet sa revina iarasi in trup.
Un om care a murit, in acceptiune neosaducheista, nu mai exista, el nu poate fi inviat, el trebuie re-creat in stare in carea a fost dinainte de moarte.
Deci folositi in mod fals si manipulativ termenul de inviere, voi nu credeti in inviere ci re-creere.
Citat:
P.S. Nu este necesar sa faceti filozofie oarba despre invierea la adventisti.
|
Prin "filosofie oarba" inseamna a incepe sa si gandesti, nu doar sa inghiti de bun tot ce zice pastorul?