![]() |
Citat:
|
Citat:
Și nu este "o eschivare" ci un adevăr să spui că pot să fumez, fără a fi vicios, dependent și fără a-mi distruge sănătatea. După logica dumneavoastră, care pune criteriul majorității înainte altor criterii, ar rezulta că în România nu poți be bere fără să fii alcoolic, pentru că majoritatea oamenilor beau în neștire bere de duzină la PET din alocația copiilor; nu poți citi un ziar fără să fii degenerat moral, pentru că majoritatea oamenilor citesc Click și Can-Can, nu te poți uita la televizor fără să fi spălat pe creier, pentru că imensa majoritate se uită la telenovele, Schimb de mame și OTV. |
Citat:
1. Doamne, strigat-am către Tine, auzi-mă; ia aminte la glasul rugăciunii mele, când strig către Tine. 2. Să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea Ta; ridicarea mâinilor mele, jertfă de seară. 3. Pune Doamne, strajă gurii mele și ușă de îngrădire, împrejurul buzelor mele. 4. Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; iar cu oamenii cei care fac fărădelege nu mă voi însoți cu aleșii lor. 5. Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untdelemnul păcătoșilor să nu ungă capul meu; că încă și rugăciunea mea este împotriva vrerilor lor. 6. Prăbușească-se de pe stâncă judecătorii lor. Auzi-se-vor graiurile mele că s-au îndulcit, 7. Ca o brazdă de pământ s-au rupt pe pământ, risipitu-s-au oasele lor lângă iad. 8. Căci către Tine, Doamne, Doamne, ochii mei, spre Tine am nădăjduit, să nu iei sufletul meu. 9. Păzește-mă de cursa care mi-au pus mie și de smintelile celor ce fac fărădelege. 10. Cădea-vor în mreaja lor păcătoșii, ferit sunt eu până ce voi trece. 1 Corinteni 6 12. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva. |
Nu consider ca este alarmism..orice tara ar iesi din UE va influenta puternic piata comuna.
Sunt luate in considerare diferite scenarii si este bine sa fim pregatiti pentru consecinte mai neplacute (ceea ce nu se face in Romania)...se analizeaza optiuni deocamdata. Desi inteleg perfect optiunea UK de a iesi din UE, sunt mai motivati decat grecii sa faca acest lucru. Eu personal nu cred ca Grecia sau UK vor iesi din UE...alte evenimente cred vor impiedica acest lucru...sunt si eu curioasa de cum vor decurge lucrurile. Referitor la fumat nu comentez...si eu sunt dependenta de cofeina (cu consecinte destul de neplacute, un exemplu este anemia). |
Citat:
Eu auzisem de un sfant (fericit) catolic, care s-a adus in discutie pe forumul catolic (fuma pipa). |
Citat:
|
Citat:
Pe de altă parte, nicotina se absoarbe în organism prin mucoasele din cavitatea bucală. Rămâne faptul că nu este un păcat, dar nu pentru că așa susțineți dumneavoastră, ci pentru că așa învață Biserica. O ultimă chestiune: un păcat nu "îl ai" așa cum greșit vă exprimați, un păcat îl săvârșești. Puneți-vă la punct cu limba română. |
Citat:
Se pare ca desi fumati pipa nu stiti nici despre acest lucru prea multe, anume ca se si inhaleaza, doar unii nu inhaleaza (gasiti pe net). Bineinteles ca in cazul doar a pufairii riscul de imbolnavire e mai mic, dar e pericolul cancerului la buza, limba si gat. In legatura cu exprimarea, probabil nu aveati ce sa criticati si v-ati gandit la ceva neimportant. Exprimarea e corecta, desi si ce spuneti e aevarat, nu ati auzit de expresia "am o gramada de pacate?" In plus, atunci cand pacatul devine viciu el devine ca o a doua natura, ca o parte din noi. In fine, in BC se spune ca toti oamenii au pacatul adamic, pe care bineinteles ca nu l-au facut ei. Sper ca nu continuam discutia pe tema asta, oricum discutia despre fumat nu avea legatura cu topicul. In final, sper ca nu mai continuam discutia fara rost in care dvs. incercati sa spuneti ca un consum de droguri (tutunul fiind tot un drog) este nu numai bun din punctul de vedere al sanatatii, dar nici macar pacat. Nu are importanta cum isi justifica fiecare pacatele, urmatoarea faza este constientizarea si recunoasterea ca e pacat (viciu). Am fost odata cu un prieten la manastirea de la Busteni si parintele Gherontie a spus ca unul din noi doi fumeaza si apoi i-a spus prietenului ca pleaca ingerul daca fumeaza si vine altcineva in locul lui. |
Citat:
|
Citat:
dar in mod sigur duhul necurat care va provoaca acea vorbire in limbi, va da ghes sa va aprindeti si o pipa, in pauza de la rugaciunea in limbi! nu ma mira acest comportament pacatos, el se regaseste si la alti vorbitori in limbi, penticostalii, care fumeaza la greu (si femei), zicand ca nu este pacat. la ei nu mai este nimic pacat, recent am intalnit o domnisoara care cerea cu disperare nr. de telefon ale unor prooroci deoarece avea o problema sentimentala, baiatul cu care curvise 4 ani de zile, o parasise pentru alta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:29:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.