Theodor_de_Mopsuestia |
24.08.2012 20:55:49 |
Citat:
În prealabil postat de Demetrius
(Post 466666)
Da, așa e.
Căsătoria a fost inventată ca bărbatul și/sau femeia să-și... binecuvâteze ”comuniunea” trupească, adică... desfrânarea; de ce să se înfrâneze?
2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său.(1Cor7,2)
|
Impresionant. Stimate domn si frate in credinta, sunt biolog de formatie. Deci, daca imi dati pe privat o reteta perfecta de clonare, we can make a deal. Putem fi miliardari in doua zile, si pune pe toti prezidentiabilii si puscariabilii de lux ai Romaniei pe post de portari de noapte la depozite de marfa in cartiere dubioase. Ar fi si avantaje strict personale: ce sa mai ma complic cu logodnica mea si noaptea nuntii?! Scarbos lucru actul matrimonial, si inutila fiinta femeia, aceasta desfranata by default, nu-i asa? Un pacatos incubator viu, acolo, si ea...
Dumnezeu si Invatatura Sa, descoperita in si prin Biserica, sunt negreselnice. In rest... Sincer, pentru unele chestii, in ziua de azi, Pavel ar fi ajuns la balamuc. Sau ar fi fost chiar excomunicat. Cine stie? Oricum, el NU e de referinta absoluta; Domnul ESTE. Daca tot il citati, oare ce zice de cei care "opresc casatoria"?... Cum ii defineste, mai mult sau mai putin implicit? Nu cumva ca eretici?
Serios, stimate domn: puteti cadea sub anateme date in copilaria Bisericii. Nunta nu e un ritualu' lu' peste: este Taina a Bisericii. Tot ce este curatit de Dumnezeu Duhul Sfant prin ea, este si ramane curatit. Cu exceptia protoparintilor nostri si a Domnului, cum am aparut cu totii pe lumea aceasta?! Evident, intrebarea e retorica.
|