Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce religie practica imparatul David? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15616)

alexander228 08.10.2012 08:45:21

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 475163)
Eu cred că se închina tot timpul. Iar de odihnit, rege fiind, când poftea.

Si totusi nu tinea o zi speciala pentru Dumnezeu? O zi cum tinem noi azi , uni duminica uni sambata , uni chiar din cate am inteles joia ?

alexander228 08.10.2012 08:52:37

V-a urez o zi buna ,ma duc sa dau cezarului cei al cezarului . Domnul cu voi cu toti.

DragosP 08.10.2012 08:57:14

Î-ți plăteș-ti impozitele?

catalin2 08.10.2012 11:45:08

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475165)
Si totusi nu tinea o zi speciala pentru Dumnezeu? O zi cum tinem noi azi , uni duminica uni sambata , uni chiar din cate am inteles joia ?

Tinea legea data lui Moise de Dumnezeu. Asadar tinea ziua in care n-a mai cazut mana, cum era scrisa in legea lui Moise.

osutafaraunu 08.10.2012 14:12:09

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475177)
Tinea legea data lui Moise de Dumnezeu. Asadar tinea ziua in care n-a mai cazut mana

După ce au ajuns în Canaan n-a mai căzut mana deloc. Nici sâmbăta, nici în restul săptămânii...

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475177)
cum era scrisa in legea lui Moise.

Legea era a lui Dumnezeu, iar acolo nu scria nimic de "ziua în care n-a mai căzut mană", scria doar ziua în care S-a odihnit și Dumnezeu.

catalin2 08.10.2012 18:32:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475204)
După ce au ajuns în Canaan n-a mai căzut mana deloc. Nici sâmbăta, nici în restul săptămânii...

Legea era a lui Dumnezeu, iar acolo nu scria nimic de "ziua în care n-a mai căzut mană", scria doar ziua în care S-a odihnit și Dumnezeu.

Nu a mai cazut, dar din desert s-a stabilit ziua de odihna.
Domnul nu se odihneste pentru ca nu oboseste, in Facerea scria ca S-a odihnit de lucruile facute "iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." Asta insemna ca a terminat lucrarea.

Illuminatu 08.10.2012 19:27:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475258)
Domnul nu se odihneste pentru ca nu oboseste, in Facerea scria ca S-a odihnit de lucruile facute "iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." Asta insemna ca a terminat lucrarea...

...dandu-Se pe Sine ca sens al creatiei.

osutafaraunu 08.10.2012 19:41:26

Citat:

Fără supărare, dar ziua de odihnă nu o stabilește când vrea [în ordinea aceasta:] catalin2, preotul paroh, mitropolitul, patriarhul, ori nici chiar un "sfânt asemenea cu apostolii", ci doar Domnul Dumnezeu Creatorul Cerului și al Pământului. Punct.

Citat:

Domnul nu se odihneste pentru ca nu oboseste, in Facerea scria ca S-a odihnit de lucruile facute "iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." Asta insemna ca a terminat lucrarea.

Tu-ți dai seama ce spui? Că Dumnezeu ar fi devenit neputincios după ziua a șaptea și n-a mai creat nimic. Până acum parcă spuneai că Dumnezeu lucrează...

Și încă un lucru esențial pentru pământeni: lucrarea Creației cuprinde și ziua a șaptea, în care chiar dacă S-a odihnit tot a mai creat ceva, anume Sabatul. Din seară până-n seară. Iar când a venit seara de sabat s-a închis ciclul săptămânal, impulsul inițial rămânând continuu până va trece Firmamentul și Pământul. Cătăline, dragul meu, chiar Atlas de vei fi, nu vei putea opri rotirea Pământului să vină patetica "zi a opta". Asta este, n-am ce-ți face:106:

alexander228 08.10.2012 20:37:50

Cand au inceput israeliti sa tina ziua a saptea ca zi de odihna?

Lucian008 08.10.2012 22:20:19

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475309)
Cand au inceput israeliti sa tina ziua a saptea ca zi de odihna?

Dar de ce pui intrebarile astea pe un forum ortodox? Vad ca ai alta confesiune. De ce nu adresezi intrebarile astea "liderului" comunitatii din care faci parte?

Ps: Nu sunt atat de naiv. Se vede de la o posta ca esti adventist si ca scopul tau este de a face prozelitism facand pe necunoscatorul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:07:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.