![]() |
Citat:
Am dedus din cuvantul "asemanare". |
Citat:
|
pt.ARHANGELUL
Ne nastem dupa ce am fost creati DE DUMNEZEU si nu DIN D-ZEU.Ne nastem cu pacatul stramosesc de la ADAM SI EVA care se sterge prin botez ,dar mai avem pacatele din arborele genealogic al fiecaruia dintre noi,care se transmit genetic[cum f.f.frumos arata par ARSENIE BOCA IN CARAREA IMPARATIEI].NOI SINTEM IN TRANZITIE PE ACEST PAMINT UNDE AU FOST ALUNGATI SRAMOSII NOSTRI, si scopul pentru care s-a intrupat D-ZEU si a venit la noi pe pamint murind pt noi, a fost tocmai sa ne arate calea prin care sa cistigam asemanarea cu EL [adica insusirile sufletesti pe care omul le-a avut initial cind a fost creat].Si EL este CALEA ,adica lepadindu-ne de ceea ce este rau in noi,ceea ce se face prin rastignirea poftelor noastre exagerate [mincare, sex,slava desarta,egoism,mindrie,iubire exagerata de cistiguri banesti etc];dar a ne lepada de acestea implica o lupta cu propriul nostru EU si nu vom reusi decit cerind ajutorul LUI SI INCERCIND SA NE SMERIM.Cea mai grea lupta este lupta cu noi insine si scopul ei este sa se aleaga neghina de griu[ca si cel rau a semanat ale lui in lumea asta]. Pina la judecate de apoi generala exista o judacata particulara a fiecarui suflet imadiat dupa moarte. Nu tot ce este pe lumea asta este rau ca D-ZEUpe toate le-a facut bune ci FOLOSIREA LOR IN EXCES. |
Citat:
Nu poti spune ca Ingerii sant diferiti de Arhangheli,Heruvimi si Serafimi putem spune doar ca sant pe trepte diferite de evolutie spirituala. Exemplul cu vaca si pasarea e privit de tine din punct de vedere fizic si nu spiritual,daca stam si analizam am putea vedea ca ambele au un suflet care lea fost dat. Poate sufletul sa fie diferit ca simtire ??????? De unde stim noi ca acesti Sf.Parinti au explicat bine cuvantul asemanare iar alti oameni nu lau explicat bine??????? |
Citat:
|
Arhanghel, dupa cum ziceam.... nu stiu daca se poate discuta cu tine... EXEMPLUL OFERIT DE BINE ERA UN EXEMPLU PENTRU UN DISCURS LOGIC, SI ATAT ...(CONTINUTUL LUI ERA COMPLET ABERANT - DUPA CUM SPUNEAM CA VACA ARE ARIPI...)
Tu ai auzit de HAR? Stii ce este harul, in conceptia Bisericii? Hai ca iti zic eu: Harul divin este o energie divina necreata, care izvoraste din fiinta divina, dar nu se separa de ea, comuna celor 3 Persoane ale Sf. Treimi, dar proprie celei de a treia... Bun... harul este singurul lucru care tine de Dumnezeu in sensul de mai sus si cu care noi ne putem impartasi... exemplu: faptul ca o raza de soare iti atinge fata, nu inseamna ca insusi soarele iti atinge fata, pt. ca ai fi cenusa... La fel si cu harul divin... Acum... tratatul biblic este destul de clar: `A suflat suflare de viata`. Ce te face sa crezi ca asta inseamna ca omul a fost facut DIN Dumnezeu...? Exista ceva in afara lui Dumnezeu - raul. Oricum, tu te joci cu termenii complet gresit... `a fi in Dumnezeu` nu e acelasu lucru cu `a fi din Dumnzeu`,,, a fi in afara lui Dumnzeu` nu se refera la ceva care nu este DIN Dumnezeu... `Din Dumnezeu` nu putem folosi decat atunci cand vorbim despre Pers. Sf. Treimi - Fiul este nascut DIN Tatal, (este de-o fiinta cu El - ceea ce noi nu suntem), Sf. Duh purcede DIN Tatal - ceea ce noi nu suntem. Aaaaa, ca vorbesti de calitatea noastra de fii, in virtutea recapitularii in Hristos, asta ne face si pe noi fii ai lui Dumnezeu e cu totul altceva... OMUL NU ESTE DIN DUMNEZEU, NU ESTE DE O FIINTA CU EL - este creat spre a fi `asemenea`... Pai eu cred si stiu ca Sf. Parinti au dreptate fiindca argumentele lor sunt logice, sunt conforme cu spiritul scripturii. De asemenea, afirmatiile lor se inadreaza in ceea ce se numeste `consensus eclesiae` - concet dezv. de Vicentiu de Lerin prin sec. IV... Altfel spus `ceea ce este crezut de catre toti, pretutindeni, din totdeauna,,,` |
Citat:
Raul care il stim noi este in DUMNEZEU ca altfel nu ar putea exista dar pentru DUMNEZEU nu este rau. DUMNEZEU ESTE nu poti spune mai mult sau mai putin. Explicatiile pe care le arati isi pierd sensul in lumea spirituala dar tu nu poti intelege asa ceva. |
Nu stiu cine este cel care nu intelege... Nu exista nici un argument logic pt. ce sustii tu. Doar fiindca nu sunt de acord cu tine (eu si restul populatiei globului) nu inseamna ca nu inteleg... Inteleg perfect ce e in capul tau... Asta nu inseamna ca aprob. Amalgamul tau de idei panteiste, gnostice este la fel de obscur pe cat si perceptia ta fata de REALITATE este. Ce sa iti zic... sa te intreb de apofatism, sa te intreb de argumente logice (pt. a mia oara) - in afara de stupida afirmatie - `eu cred` cu care iti incepi fiecare postare... Iti place sa bati campii si sa crezi ca `muritorii` de noi nu iti intelegem maretia ideilor... Ti-ai ales gresit locul de joaca...Este ca si cum eu as posta chestii de genul `Eu cred ca in a 5-a galaxie traieste un trib de pinguini` si apoi as zice ca sunteti niste fraieri ca nu acceptati ce zic eu... Ma lasi... esti VARZA
|
Citat:
Incep cu eu cred pentru ca asta cred si spun ceea ce cred, nu ma las dus de niste scrieri pe care cred altii ca sant adevarate iar altele nu sant pentru ca spun tot ei. Cauta si vei gasi. Dar am impresia ca tu deja stii si nu mai trebuie sa cauti. Imi cer iertare daca teau suparat gandurile mele. |
Nu trebuie sa iti ceri iertare pt. nimic. Nu vad de ce ar trebui sa te compatimesc... Si apoi, tie nu ti-e jena sa imi vorbesti mie de rautati cand tu imi spui chestii de genul `dar tu nu poti intelege asa ceva` etc.
Daca eram ironic la cum incepi tu topicurile (`eu cred`) eram pt. a sublinia subiectivismul... Daca chiar ai fi atent sau interesat de ce cred altii, ai observa ca eu ceream doar niste argumente logice... pt. mine afirmatia `asa cred eu` nu are nici o valoare, au valoare argumentele logice (atat cat putem vorbi de logica in domeniu respectiv). Ai postat `n` raspunsuri la comentariile puse de toti la acest forum, insa nicaieri nu iti justifici afirmatiile - tu le dai cu valoare de adevar absolut doar fiidnca `asa crezi tu` - cu asta nu pot fi de acord... Pt. ca OBIECTIV vorbind, nu au valoare... Uneori, a avea incredere in parearea majoirtatii nu este o lipsa de originalitate... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:46:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.