![]() |
femeea e inapoia barbatului trebuie sa asculte de ce zice el si sa faca ca el . Ia nu trebuie sa faca cum fac azi femeeile munci de barbati ,ea trebuie sa faca munci de femei sa creasca copiiii sa faca mancare ,si sa stea acasa nu la munci de barbati;femeea e cu rostu ei barbatul cu rostu lui dar mai presus e barbatu
Asa, ca dragi femei nu mai va mai emancipati cu feminismul ca nu asa a lasat Bunul Dumnezeu. Doamneajuta |
Inainte, poate ca barbatul era mai intelept, astazi parca nu te mai bazezi pe el...face imprumuturi fara sa si le poata asuma, apoi se sinucide, ca cica s-a saturat de datorii...fara sa-i pese deloc de familie. Apoi, barbatul sta mai mult prin carciume (cel putin in jurul meu ), fumeaza si ultimii bani de paine, zbiara si altoiesc propriile odrasle din motive banale ( ca nu le suporta "joaca " ). Cat despre educatie...ce este aia ? Apropos !, dom'le pacuraru, mata n-ai facut gramatica, sau leteratura ceva ( vorba lui mama ), sau nu esti roman ? (sau romanca, nu stiu )
Astazi barbatul cauta bani la femei, sau platesc masa la restaurant nemteste . Si femeia a luat-o pe alta cale, nu mai vrea sa fie supusa, vrea sa fie independenta , dar si, decat dependenta de un alcoolic ! ! !, femeia nu mai face copii ca este greu sa-i cresti, sa-i nasti, sau ca-ti modifica corpul . Femeia nu mai are demnitate de femeie, sa se pazeasca de toate pacatele trupesti, asa cum facea odinioara spre cinstea sa. Apoi, femeia a luptat sa-si capete drepturi, dar, intotdeauna odata cu drepturile apar si obligatiile, asa ca, oricum am da-o tot avem a lupta cu viata...fie ca suntem barbati sau femei. In ziua de astazi, nu mai conteaza cine este barbatul sau femeia, trebuie sa-si creeze o relatie solida si echilibrata unind eforturile si atu-urile amandorura, banii si posibilitatile, principiile si experientele....SI IUBIREA.( uitasem de ea saraca, probabil tot dintr-un spirit contemporan ) |
Citat:
parintii nostrii si stramosi nostrii traiau in mod traditional nu cu ""femeia emancipata" de azi care nu mai stie sa creasca copii sau sa faca de mancare stie numai intalniri de biznis si sacouri si discoteci care crede ca poate sa faca ce vrea ea. cine spune ca femneia e egala cu barbatul minte dengheata apele! sunt munci de tehnologie unde femeia niciodata nu sa comparat cu barbatul si majoritatea femeilor nu stiu sa parcheze, dapoi sa conduca. asa cum nici barbatii nu stiu sa coasa sau sa schimbe pemparsi la copil ca nu e treaba lor. dar unele femei din zioa de azi vor sa fie ele mai cu mot si sa schimbe cum au trait oamenii mii de ani. cu feministe sar darama planeta peste noi ... . .. trebuie sa renuntam la aceste concepte vestice, masonice satanice,facute sa distruga lumea usor usor,. Trebue sa ne apucam sa traim iar traditional din toate punctele de vedere sa citim Scripturile si sa vedem ca acolo avem Cuvantul lui Dumnezeu care este toata hrana spirituala a omului de care are nevoie si care ne da indicatii despre cum sa traim si sa ne iubim aproapele si sa fim oameni uni cu altiii. Lumea a uitat azi asa ceva ,mananca hamburger pizza si munceste la patron ca sa plateasca credite la banici daca zici unui om de Dumnezeu zice ca esti nebun sau bisericos. Acestea sunt zilele din urma cand oamenii se laepadeaza de tot ce e sfant si uita de rinduiala Dumnezeeasca. Ei cred ca stiu ei mai bine si neaga pe Dumnezeu insasi! eu nu stiu gramatica m-am lasat de scoala de mic ca am avut problema o boala grava.Si daia n--am putut sa merg la scoal mult timp dar am descoperit pe Dumnezeu adevarat nu fals ca la alte religi in ortdotoxie ma duc la BIserica mereu si cine ma stie e obijnuit cu mine dar asta e unii oameni sunt rai si judeca repede daca nu stiu sa scriu corec inseamna ca sunt nebun ceea ce nui adevarat. Mia explicat doctorul ca ideeile la mine in cap se formeaza bine dar e o problema genetica cand e vorba sa scriu in scris ce-am de spus scriiu gresit. si deaia mai mananc litere sau cuvinte sau cratime plus ca nici la socala nam fost mult timp. amo onevasta scumpa MIHAELA si un copil care o sa nasca curand nu ma intereseaza ce zic altii;ea ma iubeste si eu pe ea si suntem impreuna in fata lui Dumnezeu. lumea e rea si perfida si mereu arata cu degetul dar e ceva obijnuit la mine ca de cand ma stiu sunt asa. |
Mare e gradina...
Citat:
Daca nu te superi George, tu cu ce te ocupi? Sa-ti traiasca nevasta, si sarcina usoara! |
Citat:
Citat:
|
pt. Ory
Citat:
Din punct de vedere social(lumesc)ai mare dreptate,dar al laturii duhovnicesti...cum ramine ? Cu tot sufletul o spun: de data asta ai zis realist ! Sa fi iubita si sa ai pace in suflet ! |
Cred ca pe subiectul asta cele 2 tabere vor polemiza pana la adanci batranete! Mi se pare profund incorect sa generalizam, cum am vazut mai sus la diversi autori (exemple: femeile sunt mai frecvent victime decat barbatii, barbatii beau si sunt afemeiati, femeile vor sa se emancipeze, femeile sa stea la cratita si sa creasca copii, barbatul este inaintea femeii tec.)
Cred ca windorin are dreptate, Dumnezeu a randuit diferente intre barbat si femeie, diferente care au exista din momentul creatiei si nu depinde si nici nu sunt conditionate de anumite "epoci" si "idei invechite" cum afirma diverse autoare mai sus. diferentele astea exista si vor exista intotdeauna, indiferent de existenta sau absenta feminismului (feminism care, am mai spus-o si pe alte topicuri, NU ARE NIMIC IN COMUN CU EMANCIPAREA FEMEII). Daca femeia ar fi atat de emancipata, poate ar putea sa faca si singura diferenta intre emanciparea reala si manipularea consumista (cum unele autoare de mesaje de pe acest topic nu o fac, nu stiu ce sa mai inteleg! or fi ele emancipate au ba?). Femeia nu are nevoie (si nici dorinta!) de emancipare. Ea este gata emancipata din momentul creatiei. Lumea moderna, asa stramba cum este in prezent, nu mai contine elementele randuite de Dumnezeu la inceput, care ajuta omul, asa cum a fost el proiectat, sa isi respecte rolul dat de creator, fie el-omul- barbat sau femeie. Atat pentru barbati cat si pentru femei existenta cotidiana pune probleme la fel de grave, care duc la disolutia multor casatorii si alte cele. Daca vreti sa generalizam, veniti cu statistici. Daca femeile sunt cele abuzate, dati o statistica (Atentie!! O STATISTICA CREDIBILA!!). daca barbatii sunt alcoolici, sa vedem in ce procent? Mi se pare profund incorect ca, pentru simplul motiv ca in anturajul personal avem 2-3 alcoolici sa generalizam. Sau de la 2 vecini de bloc care-si bat nevestele sa facem o drama sociala. Exista vreun autor pe acest topic in al carui anturaj personal PREDOMINA barbatii alcoolici, agresivi si desfranati, femeile "feministe" emancipate, divorturile si alte racile pe care le prezentam ca si cum ar fi valabile la scara sociala???? eu cred ca nu!!!!!Si-atunci de unde imaginea asta apocaliptica a societatii?? Daca tot discutam de probleme sociale si roluri in cuplu, hai sa vedem lucrurile nu din perspectiva unor telespectatori indoctrinati de buletinele idioate de stiri ci sa intram, cat putem, in motivele caregenereaza aceste fenomene, si sa vorbim de dimensiunile lor reale, nu inventate (parca-mi amintesc ca basescu, intr-un exces de zel mediatic si in dorinta de a atrage toate voturile posibile in campanie, a afirmat la Nasul pe b1 in prime-time ca 2% din populatia Romaniei sunt homosexuali!! Chiar crede cineva asta?????pe bune?????) |
@Traditie: eu nu inteleg din citatul postat ca femeia s-ar putea mantui doar prin barbat, ca nu ar avea acces direct la Dumnezeu. pe de alta parte nu pot sa nu remarc in multe din locurile unde textele vorbesc de rolurilediferite ale barbatului si femeii ratiuni ce tin de organizarea sociala sau familiala. Dumnezeu a randuit asa lucrurile, si bine a facut, tinand cont de slabiciunile fiecaruia, ale barbatului si ale femeii. cred ca ordinea indicata nu reflecta o ierarhie valorica. In multe locuri amde fapt sentimentul ca aceste diferentieri au rolu, pe buna dreptate, de a compensa intr-un fel puterea imensa pe care o are de fapt femeia.
Daca ma uit la traditiile de nunta din popor, si incerc sa analizez obiceiul bocitului, cantecul de jale, petrecutul miresei, cam toate elementele ritualului au rolul de a masca puterea pe care o dobandeste femeia prin casatorie, si a i-l pune ca reprezentant direct pe barbat, in fata, pentru a compensa intr-un fel in mod fortat aceasta putere, pentru a o impiedica sa se sminteasca. Blaga in filozofia lui atinge aceasta idee, pe care apoi o dezvolta Ilie Badescu in Noologia (asta e o lucrare de cultura romaneasca cel putin egala ca valoare cu ... - nu-mi vine in minte o comparatie adecvata! Dar lucrarea este foarte tare). Ideea lui e ca de fapt, baza crestinismului romanesc este cultul femeii. Daca o puteti citi v-o recomand cu caldura, insa va previn ca Heidegger este colocvial pe langa aceasta lucrare. Dar merita efortul! |
Citat:
Va rog, cititi: "[COLOR=darkred]Cateheze maritale[/COLOR]" Sfantul Ioan Gura de Aur. Apoi sa vorbiti despre relatia barbat femeie. Nu vorbiti din auzite, din cuvintele prinse de la cate un calugar sau preot pe care nu imi doresc sa'l mai caracterizez aici. Multi sunt cazuti, multi habotnici. Sa avem grija de cele pe care le inradacinam in noi. |
@windorin: asta e intr-adevar o mare problema! vad in jurul meu atata lume care nu se mai osteneste sa faca un minim de verificare a unei informatii pe care o da mai departe, incat ma intreb unde a disparut spiritul de responsabilitate al oamenilor! Chiar spune oricine orice? si de multe ori mai si publica (ziaristii nu sunt nici ei straini de practica asta)?
Iar cand atragi cuiva atentia cauta repede in disperare sa gaseasca pe net tezte care ii dau dreptate (ca pe net daca chiar vrei sa cauti poti gasi orice, indiferent ca e adevarat sau nu). E trist! Ganditi-va numai cat timp am economisi daca n-am mai da in jur puncte de vedere nedocumentate sau informatii lipsite de veridicitate! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:45:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.